1 iulie: UE deschide frontierele pentru 14 țări printre care nu se numără SUA

1 iulie: UE deschide frontierele pentru 14 țări printre care nu se numără SUA

Cetățenii din Tunisia, Maroc, Algeria, Australia, Noua-Zeelandă, Canada, Muntenegru, Serbia, Japonia, Thailanda, Coreea de Sud, Georgia, Coreea de Sud, Ruanda și Uruguay vor putea să intre în Uniunea Europeană de la 1 iulie 2020.

Această listă de 14 țări a fost stabilită vineri seara, după lungi negocieri între ambasadorii celor 27 de țări UE, care s-au prelungit până la 10 seara.

Cei 27 au acordat drept de călătorie țărilor a căror situație pandemiologică se apropie de media europeană. Nici Statele Unite, nici Brazilia, nici Turcia, nu au îndeplinit criteriile pentru primirea cetățenilor în spațiul european. O mare parte din America de Sud este exclusă, cu excepția Uruguay-ului.

China este un caz particular. Ambasatorii statelor europene au propus Consiliului European să deschidă frontierele cu China numai în condiții de reciprocitate. Lista va fi revizuită din două în două săptămâni, iar dacă pandemia se va stinge, frontierele europene se vor deschide în fața unui număr mai mare de țări.

 

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca