The Economist: coronavirusul omoară tineri numai în SUA, nu și în Europa

The Economist: coronavirusul omoară tineri numai în SUA, nu și în Europa

Coronavirusul omoară tineri numai în Statele Unite, arată prestigioasa publicație, The Economist. În timp ce în Italia vârsta media a celor care își pierd viața în urma infecției cu coronavirus este 63 de ani, în Statele Unite este 48 de ani.

Și revista Fortune a scris un articol pe același subiect: tinerii cu vârste între 15 și 34 de ani formează acum 31% din cazuri, în comparație cu 25% la începutul lunii iunie. Săptămâna trecută, doar în Florida au fost raportate 8,000 de noi cazuri la această categorie de vârstă, față de numai 2.000, cu vârste între 55 și 64 de an. Iar cercetătorii nu-și explică de ce. În plus, tinerii raportează simptome extrem de dificile: “Mă dor pieptul și corpul ca și cum aș fi trecut printr-un accident de mașină” spune Emily Ellington, 25 de ani, din Austin, Texas, testată pozitiv la 6 săptămâni după relaxarea restricților. Majoritatea celor care s-au îmbolnăvit și au sub 34 de ani descriu simptome, ca dureri intense și oboseală.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *