UE interzice intrarea cetățenilor americani, ca urmare e ”modului dezastruos în care a gestionat Trump pandemia”

UE interzice intrarea cetățenilor americani, ca urmare e ”modului dezastruos în care a gestionat Trump pandemia”

Este o palmă directă și un afront față de Trump din partea statelor europene. Uniunea Europeana (UE) vrea să interzică zborurile ce provin din SUA la redeschiderea granițelor planuită la data de 1 iulie, având în vedere modul dezastruos în care administrația Trump a înfruntat pandemia cu noul coronavirus (COVID-19), scrie New York Times.

În schimb, chinezii și cetățenii altor țări în curs de dezvoltare vor putea intra în UE.

UE finalizează în prezent lista țărilor, aceasta urmând să fie trimisă celor 27 de stat membre săptămâna viitoare, înainte de 1 iulie. Statele membre UE sunt puternic încurajate să fie de acord cu această listă, în caz contrar urmînd să fie impuse reguli mult mai stricte cu privire la călătoriile în interiorul UE:

SUA are aproape 2,4 milioane de cazuri confirmate COVID-19 și peste 123.000 de decese, fiind epicentrul pandemiei în momentul de față.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca