2020, anul validării tuturor prostănacilor

2020, anul validării tuturor prostănacilor

2020 este anul validării tuturor prostănacilor. Este anul cu cel mai ușor BAC din istoria învățământului preuniversitar, este anul cu cea mai ușoară admitere la toate universitățile, din istoria învățământului universitar.

Este anul când se validează prostia. Din cauza coronavirusului, bineînțeles.

Cei care sunt validați anul acesta, în aceste condiții, care sunt mai mult simulacre de validare, vor rămâne în istorie ca …..sub ce nume, dacă cei care s-au născut pe vremea celebrului Decret au rămas în istorie sub denumirea de Decreței?

Ei cu ce denumire vor rămâne? Vă las să vă gândiți

Și o îngrijorare: dacă acum s-au coborât standardele la BAC și la admitere, vor mai reveni vreodată la ce au fost? Este ușor să cobori panta, dar este greu să o urci. Cum le vei explica elevilor anul viitor, că ei trebuie să dea un BAC mai greu și o admitere mai grea decât cei de anul acesta? Nu este discriminare? Ba este.

Încet-încet, prostia devine norma universal acceptată și validată. Este de înțeles de ce, la ieșirea de la BAC, elevul intervievat de toate televiziunile a fost …Selly. Cu Y.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca