“Pacienții infectați sunt mult mai mulți decât se declară!”

“Pacienții infectați sunt mult mai mulți decât se declară!”

A scris pe contul său de Facebook, Sergiu Danciu, asistent medical principal din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sibiu. Acesta a scris că tratează foarte mulți pacienți infectați cu coronavirus la domiciliu. Sergiu Danciu, care este și primul cadru medical din județul Sibiu infectat cu coronavirus, a scris faptul că o dată cu măsurile de relaxare, oamenii nu mai respectă regulile de distanțare. Iată mesajul postat de el pe contul său de Facebook:

Cum am tras semnalul de alarmă acum ceva timp, de infecție cu covid, la fel vă spun că pacienți infectați sunt mult mai mulți decât se declară! Știu și de cei care au suferit la domiciliu… fie că m-au contactat pentru sfaturi, atât cât timp am fost internat, și după. Sunt mulți care au avut de suferit că nu au putut ajunge la spital, sau la care li sau agravat afecțiunile! ȘTIU pentru că îi tratez la domiciliu ACUM!!! Virusul nu a trecut! Cu relaxarea s-a răspândit mai mult, oamenii nu mai respectă regulile de distanțare…. și surpriză, mai apar infectați. Doamne ajută să fie asimtomatici sau cu simptome ușoare …. dar mai mulți sunt cei care rămân netratați de alte afecțiuni și DA, știu despre ce vorbesc. Când distribui câte o știre sper să trezesc pe câte unii la realitate, și eu am lucrat în presă cândva dar pe vremea aceea se caută mai mult adevărul. Mă rog, e părerea mea…. personală. SĂNĂTATE MULTĂ LA TOATĂLUMEA!!!

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca