Mai mult de 15 minute

Mai mult de 15 minute

Mai mult de 15 minute trebuie să stai la o distanță mai mică de 1,5 metri, de o persoană bolnavă, ca să te îmbolnăvești de coronavirus – a spus în această seară, la o televiziune de știri prof. univ. dr. medic Adrian Pistol, director CNSCBT din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Poate te ajută informația. Mai mult de 15 minute trebuie să stai, la mai puțin de 1,5 metri, de vorbă cu o persoană infectată, care nu tușește, nu strănută, fără mască, ca să-ți transmită o încărcătură virală suficient de mare, pentru a declanșa o infecție. Discuția a pornit de la serviciul de zi cu zi al polițiștilor, care opresc persoane în trafic fără să aibă măști și de la probabilitatea de a se infecta. Aceasta este. Poate îți este utilă și ție informația.

Studiile arată că în ultima perioadă calea preponderentă de răspândire a virusul este aeriană. Continuă să se transmită și prin intermediul suprafețelor, dar a această cale de transmitere a scăzut în importanță, pentru că oamenii au învățat să se spele pe mâini și să nu ducă mâna la gură. Mai puțin în vacanțe la munte sau la mare (sau în Vama Veche, care a arătat în aceste zile că este no man s land in sensul rău al termenului)

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca