Mie îmi pare rău de Marcel Pavel

Mie îmi pare rău de Marcel Pavel

Bietul de el este bolnav în spital, cu pneumonie bilaterală și coronavirus. Este un om bolnav. Și îl atacă toți, pentru că se pot folosi de el în scopuri politice. Mi-e milă de el. Faptul că a încercat mereu să nu supere pe nimeni și s-a bâlbâit și s-a încurcat în declarații a avut exact efect contrar: a supărat pe toată lumea.

Acum, întreb: cum să crezi, într-o Românie normală, că Marcel Pavel a primit bani ca să spună că are coronavirus și să crezi asta, pentru că a apărut într-un clip de promovare a măsurilor anti-coronavirus? Cum să fii atât de paranoic? Cum să fii atât de tulburat mintal?

Întrebarea corectă este: cât de mulți oameni sunt atât de tulburați mintal? Și răspunsul este: enorm de mulți. Ei au fost audiența unor televiziuni în această perioadă pe acest subiect.

Este mai de speriat faptul că există atât de mulți tulburați mintal, decât că există atât de mulți bolnavi de coronavirus.

Acești oameni dereglați pot oricând să treacă prin furci niște oameni fără nicio vină sau să atace un om bolnav în spital, cum este Marcel Pavel, un om care, ca orice persoană care se află în spital, ar avea nevoie de ajutor, nu de atacuri.

Dar mai contează? Nu. Mânia urmează fricii. Și cei mai vulnerabili sunt cei cu o stare precară psihică.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca