Didier Raoult revine și spune că ar putea avea loc un al doilea val în iarnă-primăvară

Didier Raoult revine și spune că ar putea avea loc un al doilea val în iarnă-primăvară

Celebru medic francez, Didier Raoult, directorul Institutului de Boli Infecțioase din Marsilia, cel care a spus primul că nu va fi un al doilea val în toamnă (urmat de o somitate medicală din Italia și de OMS care au confirmat), revine acum și spune, redau integral citatul din Le Figaro:

”Nimeni nu este capabil să prezică viitorul (…) este posibil să existe un nou val epidemic în sezonul iarnă-primăvară, este posibil ca epidemia să dispară de tot, totul depinde de distribuția inter-tropicală și de posibilitatea existenței unor purtători cronici ai virusului”.

Declarația sa este cel puțin șocantă, după ce a susținut că nu va exista valul doi. Și este cunoscut pentru fermitatea opiniilor sale.

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca