Cum arată curba 19.06.2020

Cum arată curba 19.06.2020

Crește (cu albastru). Suntem tot pe primul val, nu se va duce spre zero cazuri la începutul lunii august, așa cum arătau scenariile optimiste din mai, plătim pentru românii care se întorc în țară, de la munca de jos, din țări cu focare mari, cum este Marea Britanie.

Am stat în case, ca să stingem, ei au aprins iar. S-ar putea să stăm iar în case ca să stingem.

Deocamdată suntem pe platou, nu se vede nicio tendință de descreștere, din contră, tendința este de creștere.

Nu vă faceți planuri fixe de concedii. Acum cel mai optimist scenariu este că vom ajunge la zero cazuri în septembrie.

Alte țări, cu focare de zeci de ori mai mari decât ale noastre, au reușit să stăpânească evoluția curbelor și să mențină trendul descendent. Noi, cu un număr mic de cazuri, comparativ cu Franța, Italia sau UK, nu reușim.

Nu putem.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca