Cum arată curba 17.06.2020

Cum arată curba 17.06.2020

Continuă să crească (citiți ce am scris aici). Azi sunt 345 de cazuri. Am scris aici de ce. Interesele politice sunt mai presus decât cele sanitare, decât sănătatea populației. Noi suntem doar masă de manevră pentru voturi, așa ne văd ei pe noi. Îmbolnăvirea sau însănătoșirea noastră sunt relevante din perspectiva păstrării fotoliilor politice. Și atunci ei acționează exact ca niște generali, care așază piese pe tabla de șah, cu pierderi și câștiguri și un singur scop: victoria personală. Încă 4 ani masă ieftină la cantina Parlamentului.

Acum au dat drumul românilor de la graniță, purtători de coronavirus, care s-au bulucit și au așteptat zile întregi în mașini, ora 00.00, pe 15 iunie, ca să intre în țară fără obligația de a se izola la domiciliu, iar aceste reveniri masive în țară vor continua, pe toată durata verii, pe măsură ce vor trimite în șomaj, companiile din Vest (Hilton tocmai a anunțat că disponibilizează 2.000 de angajați, Zara închide 1.200 de magazine etc), afectate de criză. Nu vă faceți planuri de concedii, curba va urca și va coborî până la toamnă

Suntem pe locul 2 după Siria, la număr de cetățeni care și-au părăsit țara. Acum se vor întoarce, pe măsură ce rămân fără loc de muncă de acolo de unde au plecat, spre bucuria politicienilor de Dreapta, care văd în ei multe voturi la toamnă și spre îmbolnăvirea bieților români care au fost proști de două ori: că nu au plecat și ei pentru o viață mai bună și pentru că, după ce au stat în case cuminți, tot ei se îmbolnăvesc, cu virus adus tot de cei care i-au părăsit pentru o viață mai bună.

Ca o nevastă, care după ce a fost pălmuită și părăsită, își primește cu brațele deschise bărbatul întors de la amantă, iar ei îi dă și sifilis. Iar ea zâmbește resemnată și primește, oftând.

Miorița, dragostea mea

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca