Cine îl sprijină acum pe Trump, sprijină Rusia

Cine îl sprijină acum pe Trump, sprijină Rusia

Numai Rusia îl mai vrea pe Trump președinte american.

Americanii nu-l mai vor, europenii nu-l mai vor, niciunul dintre vecinii săi nu-l vrea, nici Canada, nici Mexic. Nimeni.

Acum Trump este, practic, un președinte rus.

Iar acesta lucru a fost arătat public, într-un mod foarte rușinos pentru americani.

După ultima convorbire telefonică dintre Trump și Putin, în care Trump l-a rugat, din nou, pe Putin să intre în G7, după ce fusese dat afară din G8 pentru anexarea Crimeii, Kremlinul a anunțat public că invitația telefonică a președintelui american l-a lăsat pe președintele rus, perplex. Atât de singur este președintele american, atât de mult se roagă de ruși să-i vină în ajutor, încât rușii își permit să arate public …că se lasă greu. Ca o preafrumoasă fată invitată insistent la dans de un bărbat urâțel. O palmă pe obrazul poporului american.

De ce îl vrea Rusia președinte pe Trump?

Trump a șters cu buretele anexarea Crimeii. Rusia a fost sancționată prin eliminarea din G8, Trump o avansează, practic, prin invitarea în G7. O invită să urce o treaptă, o recompensează pentru anexarea Crimeii.

Trump retrage 9.500 de militari americani, din cei aproximativ 50.000 staționați în Germania, de la finalul WWII, garanție a umbrelei NATO de securitate în Europa. Ce înseamnă asta? Că Trump și Putin și-au negociat sferele de influență în lume, adică lumea a fost împărțită a doua oară după Ialta/Malta, iar Rusia a primit toată Europa. Fără UK.

Cei care privesc acum cu încredere spre steagul american vor avea supriza să asiste la retragerea trupelor americane de la Deveselu, dacă Trump câștigă al doilea mandat (sau să rămână de formă, ca să aerisească porumbul). Trump vrea retragere în interiorul granițelor, limitarea cheltuielilor externe, oblojirea rănilor, America pentru americani, dar nu America pe tot globul. Europa europenilor. Rusia e în Europa geografic. Mai aproape de noi decât americanii. Și mai pofticioasă decât Trump.

Deci cei care îl susțin acum pe Trump și politica sa conservatoare, susțin de fapt Rusia. Care, ca urmare a retragerii trumpiene, va câștiga influență în Europa. Mult mai departe, peste noi, spre Vest. Deci și la noi (un general american și-a exprimat acum două zile îngrijorarea că retragerea trupelor SUA din Europa expune România unei invazii rusești).

Ultimul prieten al președintelui american și-a afirmat public sprijinul pentru el. Și prietenii ultimului prieten al acestui președinte american devin din ce în ce mai vocali. Și ei sunt prieteni. Ai vecinului de la Est, care a făcut Revoluția în România și a lăsat fosta Securitate 30 de ani să aibă pâinea și cuțitul. Uitați-vă cine îl plânge acum pe Isărescu. Ies la lumină fețele celor și-au dat mâna strâns acum 30 de ani. Ei sunt prieteni cu Estul, ei îl vor pe Trump. Ca să ne trezim singuri, la mâna lor.

Din fericire, în SUA este Revoluție. Iar asta înseamnă o mare șansă pentru noi. Democrații au o toleranță scăzută la ruși.

Au bon entendeur, salut 🙂

P.S. Ah și China a anunțat ieri că-l susține pe Trump. După ce l-a lăsat fără sprijin popular, este adversarul perfect. Slab.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca