Alegerile din toamnă ne îmbolnăvesc

Alegerile din toamnă ne îmbolnăvesc

Alegerile din toamnă determină numărul de testări care se fac în fiecare zi, în funcție de modul în care se negociază între partide starea de alertă și durata ei.

Alegerile din toamnă au permis intrarea a 80.000 de români din UK fără triaj epidemiologic și fără controale la domiciliu, pentru a se verifica dacă stau izolați, pentru că diaspora se știe clar cu cine votează, deci fiecare român din diaspora intrat în țară fără să fie deranjat, este un vot asumat.

Alegerile din toamnă determină, pe de o parte, PSD-ul să minimizeze efectele virusului, ca să stârnească mânia inerentă fricii din lunile de izolare, mânie utilă în alegeri, iar pe de cealaltă parte, PNL-ul încearcă să păstreze cât mai mult frica și starea de alertă, (iar frica și starea de alertă nu mai pot continua dacă se termină cazurile), pentru a avea votanți speriați, deci supuși și ușor de manipulat la toamnă.

În acest moment, nimeni nu vrea în România să se termine epidemia. Nici presa, că scad audiențele înfiorător, nici politicienii, pentru că dispare o pârghie extraordinară de folosit înaintea alegerilor. Vă spun eu: epidemia va dispărea după alegeri. Pentru că nu va mai avea nimeni interes să continue.

P.S. Pe 15 iunie erau mii de mașini la Nădlac, care au așteptat zile întregi în vamă, ca să intre în țară la ora 00.00, fără obligația de a se izola la domiciliu. Au venit noi rezervoare cu viruși. Epidemia se va termina în toamnă, după alegeri. Nu vă faceți planuri de concediu, că nu se știe. Ieri, cel mai mare număr de îmbolnăviri a fost în județul Brașov

Și închei: nimeni pe mapamond nu vrea să se termine pandemia. Al Treilea Război Mondial, dintre China și SUA continuă. Se va termina după alegerile americane. Tot din toamnă. Vom avea o vară cu virusuri.

Vedeți aici cum arată curba azi, 17.06.2020

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *