A fost găsit un medicament pentru coronavirus, anunță BBC

A fost găsit un medicament pentru coronavirus, anunță BBC

BBC anunță că a fost identificat medicamenul care salvează vieți, în cazul celor grav bolnavi de coronavirus. Este ieftin, se găsește foarte ușor: dexametazona.

Medicamentul utilizat în tratamentul multor afecțiuni, incluzând probleme reumatice, o serie de afecțiuni ale pielii, alergii severe, astm, reduce cu 50% mortalitatea în cazul pacienților din ATI branșați la oxigen.

BBC numește medicamentul ”primul medicament salvator- de vieți în cazul coronavirusului”.

Cercetătorii estimează că dacă ar fi folosit până acum medicamentul în Marea Britanie, ar fi salvat 5.000 de vieți. Tot BBC notează faptul că, întrucât este foarte ieftin, medicamentul poate salva vieți în țările din lumea a treia care se luptă cu pandemia.

Nici România nu este foarte bogată, deci este de notat. Și de urmărit acest studiu

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca