PSD negociază cu PNL

PSD negociază cu PNL

Acum are loc o mare negociere. PSD negociază cu PNL. Negociază cu PNL, în numele Bisericii, negociază redeschiderea teatrelor și a bisericilor. Teatrele și bisericile nu au avut bani ca sălile de jocuri și de păcănele, deci au rămas pe dinafară.

Deci PSD negociază acum. Și cum negociază? Pe spinarea noastră, adică lansează informații de genul: cifrele sunt măsluite etc, nu deschideți teatrele și bisericile, ca să determine guvernul să facă un pas înapoi și să deschidă teatrele și bisericile.

Ceea ce nu ar fi un lucru rău.

Lucrul rău este că PSD-ul folosește informația că datele sunt măsluite ca instrument de negociere, iar această informație, lansată în spațiul public, face enorm de mult rău. Oamenii încep să creadă, mai ales prostovanii și bolnavii psihic, că datele sunt măsluite. Și apoi nu mai poți să iei informația înapoi. Să spui, scuze, de acum încolo datele nu mai sunt măsluite. S-a dus încrederea în instituțiile statului și asta nu se mai recuperează.

Și e calea spre anarhie, spre manifestări de stradă, spre disoluția instituțiilor statului. Cum se întâmplă în alte părți. E ca și cum în lupta cu preopinentul tău, în loc să tragi cu pistolul, arunci o bombă. Îți omori și adversarul politic și tot ce e în jur.

Sau se dorește asta? Destabilizarea puțin a României? Sădirea neîncrederii în instituțiile statului, pentru pregătirea unor mișcări de stradă, chiar anarhice, care ar putea schimba ordinea de drept în România?

Se dorește asta sau e doar inconștiența unor lideri politici care folosesc bombe în loc de gloanțe, pentru că așa sunt ei, mai incompetenți?

Voi ce ziceți?

Update: am avut dreptate

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca