Dacă nu se va termina niciodată?

Dacă nu se va termina niciodată?

Chestiunea asta cu coronavirusul. Dacă se sting toate focarele și apoi se întoarce un român dintr-o țară unde există focar și izbucnește din nou? Dacă continuă la nesfârșit? La Pekin, în China, a izbucnit un nou focar și 4 cartiere au intrat în carantină totală. 

Care este soluția?

Soluția este să nu mai trăim la extreme:

-să nu mai murim de spaimă,

-să nu ne mai purtăm ca și cum virusul nu ar mai exista.

Iar asta e valabil și pentru politicieni. Să mergem pe calea de mijloc: virusul există, trebuie să învățăm să conviețuim cu el, așa cum am învățat să conviețuim cu SIDA (și acesta a fost unul dintre motivele principale pentru care s-au folosit mult timp prezervative), să purtăm măști în spațiile închise (așa cum am scris aici, masca este noul prezervativ), să mai păstrăm distanțarea fizică sanitară o perioadă….și să ne continuăm viețile.

Eu nu cred că guvernul vrea să prelungească starea de alertă ca să fure. Există vechi metode de furat pe care le-au folosit toți de până acum, că de aceea vor la putere, pentru cașcaval, deci nu este nevoie neapărat de stare de alertă. Se poate fura și în condiții normale. Eu cred că guvernul vrea stare de alertă pentru că îi este frică. Așa cum și ție încă îți este frică. Ei sunt mai speriați decât tine. De recitit paragraful doi. 🙂

În continuare. Guvernul Orban a anunțat că va decide dacă prelungește starea de alertă după weekend. A amânat decizia după weekend. Și în weekend au început veștile înfiorătoare: crește numărul de cazuri, crește, crește! Cel mai mult a crescut numărul de cazuri azi, că mâine se va lua decizia privind starea de alertă.

Cum îți dai seama că ești manipulat? Urmărește influențatorii care răspund la ordin. Urmărește ce scrie Vlad Petreanu. El e influențator de Dreapta. Azi, Vlad Petreanu și-a dat mâna cu Moise Guran, care acum este asumat politic și rezultatul este:

Situația se agravează. Deci Guvernul vrea stare de alertă.

Dacă vrei să vezi ce vrea PSD-ul, uită-te ce scrie Victor Ciutacu. Victor Ciutacu nu a scris nimic, dar dcnews.ro titrează:

Asta înseamnă că PSD-ul este încă în expectativă, dar aproape convins să voteze. În acest weekend s-a negociat intens pe la vilele de protocol, acum se face presiune intensă pe opinia publică și uite așa se gătește mâncarea 🙂 E aproape gata 🙂

Sincer și eu cred că este nevoie de prelungirea stării de alertă, pentru că foarte mulți au picat în extrema despre care scriam în paragraful doi, mai ales cei cu probleme psihice, au căzut din frică extremă, în relaxare extremă, deci este nevoie de reglementări, pentru că responsabilitatea individuală încă lipsește în multe cazuri. Ca de obicei, noi, oamenii deștepți, vom avea de suferit, pentru că prostănacii și nebunii fac prostii. Deci cred că trebuie prelungită starea de alertă, dar trebuie relaxate multe dintre restricții de la 15 iunie: trebuie redeschise mall-urile (inima, plămânii și rinichii României, din păcate), trebuie redeschide instituțiile de cultură, teatrele etc, trebuie deschise bisericile. Dar ca să se poată deschide, trebuie continuată starea de alertă, pentru că trebuie deschise în condiții de siguranță, cu purtarea obligatorie a măștilor, distanțare fizică sanitară etc. Dacă nu va mai exista stare de alertă și se vor deschide, oamenii din a doua categorie (prostănacii și nebunii) se vor îmbulzi ca animalele cu măștile pe bărbie, că fac angină esofagiană sau că sunt urmăriți de mafia măștilor (care se prelinge în spatele lor pe lângă garduri) și vom avea de suferit tot noi: cei care suntem inteligenți și respectăm regulile. Că virusul nu face diferență. Rog producătorii din China, ca la următorul virus să atașeze în codul genetic și această informație: să-i atace numai pe cei cu IQ scăzut. Sau cu boli mintale grave. Și bolile mintale grave sunt comorbidități. Poate așa se mai tratează lumea. De frică să nu moară, că altfel nu ar călca la psihiatru.

Deci cam așa. Afară are loc un război, acum e presiune pe opinia publică pentru instaurarea stării de alertă, nu vă speriați, mergeți pe calea de mijloc, ca în paragraful diu. Și țineți-vă tari: 2020 mai rezervă surprize. Dintr-un singur motiv: în SUA au loc alegeri. Iar Trumă a făcut pilaf modul delicat, diplomatic în care se negociau relațiile internaționale: a introdus forța ca armă de negociere. Și așa au apărut virușii, că nici ceilalți nu știu multe.

Au bon entendeur, salut 🙂

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca