Cel mai mare pericol acum

Cel mai mare pericol acum

Îl reprezintă oamenii care au luat-o razna, oamenii care, pentru că nu mai suportă frica, au picat în extrema cealaltă și neagă total existența virusului.

Ei reprezintă cel mai mare pericol, cei care spun că virusul nu există, că toate datele sunt false, iar atunci când îi întrebi care este sursa acestor informații, răspund: ”oamenii de pe stradă”.

De ce sunt periculoși? Pentru că răspândesc zvonuri neadevărate, că virusul nu există, că cifrele sunt false, doar pentru că nu mai suportă presiunea, nu mai suportă să lupte cu virusul și atunci incită oamenii să nu mai poarte măști, să nu se mai distanțeze fizic, cu rezultat direct: îmbolnăvirea noastră. Noi ne vom îmbolnăvi pentru că acești oameni au luat-o razna.

Noi, cei care am respectat toate măsurile de igienă și protecție, ne vom îmbolnăvi pentru că unii au luat-o razna și, ca să scape de frică, au căzut în extrema celalaltă și neagă complet virusul.

Nu este corect.

Update: am aflat si sursa

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca