În fața unei boli ori ești precaut ori ești prost. Ce înseamnă

În fața unei boli ori ești precaut ori ești prost. Ce înseamnă

Că omul ăsta moare de frică! Că putea să ne dea drumul din case din 4 mai, așa cum am scris într-o Scrisoare Deschisă pe 19 aprilie!

Dar i-a fost frică pur și simplu! Toate tâmpeniile acelea, că va fi vârf după Paște, că va fi vârf după 1 mai, că va fi vârf dupa 15 mai, au fost numai expresia faptului că murea de frică!!

Pare așa, mare și impozant, dar e impozant numai la stat!

Înăuntru e o inimă de iepure! Când vedea pericole inexistente care veneau de la școlile din Franța, deși erau închise, când nu ne dădea drumul în case deși curba scădea constant de pe 11 aprilie!

Murea de frică!

În fața unei boli, ori ești precaut, ori ești prost. Deci tu ai ales să fii precaut. Sincer, am crezut că nu ne dai drumul din case, pentru că ești ardelean, am și scris asta, dar acum îmi dau seama că ne-ai ținut în case de frică! Iar frica e contagioasă! Cred că ți-ai speriat toți colaboratorii, de aceea fumează Orban compulsiv! Săracul! Unde ai stat în cele două luni? Abia aștept să văd un jurnal personal ținut de o persoană din anturajul președintelui. Cred că o să râdem cu mâna pe burtă. Când o să vedem cum te liniștea Carmen la piept.

Mai mare râsul! Dacă era un război, ce făceam?

Ne-ai păcălit pe toți, că ești înalt, că ăștia înalți par mai impozanți și mai duri. Și vorbești rar. Acum știm de ce. Ca să nu se vadă clănțănitul.

Ești președintele țării!! Noi nu avem oameni de stat! Avem un prof de fizică ajuns președinte, mai bine îl aveam pe marinar, că ăla a trecut prin furtuni! Profu’ de fizică a trecut numai prin teze.

Următorul președinte vreau să fie o femeie. Chiar și Carmen. Nu degeaba se spune că bărbații leșină în pat de la o răceală. Îl și văd pe Iohannis, cu fesul de noapte pe cap și cu lumânarea în mână, ieșind din cameră: Carmen, mai e afară virusul? Fii precaută! Apoi lipa-lipa înapoi în pat. Și ea: Klauus, pune șosetele!!

Doamne…

Bine că nu a fost război.

Deși se pare că după coronavirus și mișcări sociale, va veni și război.

Atunci aștept alte aserțiuni la fel de constructive: când se aud tunurile, dacă îți bagi capul în ele, ori ești curios, ori ești prea scorțos. Carmeeeeen!

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca