OMS confirmă: cei asimptomatici nu transmit coronavirusul!

OMS confirmă: cei asimptomatici nu transmit coronavirusul!

Așa cum am scris aici primul în România, studiul care atestă faptul că asimptomaticii nu transmit coronavirusul a fost trimis la OMS și se aștepta o reacție.

Acum a venit si reacția OMS:

“From the data we have, it still seems to be rare that an asymptomatic person actually transmits onward to a secondary individual,” Dr. Maria Van Kerkhove, head of WHO’s emerging diseases and zoonosis unit, said at a news briefing from the United Nations agency’s Geneva headquarters. “It’s very rare.”

Sursa: CNBC.

It’s very rare. Este foarte rar ca un asimptomatic să dea mai departe boala.

Informația a fost publicată și de Agenția de Presă Mediafax:

Reacția OMS anulează toate studiile anterioare care arătau că asimptomaticii transmiteau coronavirusul

Sursa: Mediafax

Deci am avut dreptate, când am anunțat aici, primul în România, că asimptomaticii nu trasmit virusul celor din jur. 

Așa cum am avut dreptate cu tot ce am anunțat despre evoluția coronavirusului

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca