De ce spune Tătaru că va fi al doilea val la toamnă deși OMS spune că nu

De ce spune Tătaru că va fi al doilea val la toamnă deși OMS spune că nu

A zis ca va fi valul 2 dupa Pasti. Nu a fost. A zis ca va fi valul 2 dupa 1 mai. Nu a fost. A zis ca va fi valul 2 după ridicarea restrictiilor. Nu a fost. Acum spune ca va fi valul doi dupa 15 octombrie deși OMS a spus că nu va fi. De ce?

Pentru că oamenii vor să mai păstreze frica.

De ce?

Dacă este frică, societatea este ușor de manipulat, de dus în ce direcție vrei tu, cel care guvernezi

Oamenii speriați sunt supuși, stau cu capetele plecate, nu ma gândesc.

Visul oricărui guvern.

Când, vreodată în istorie, oamenii au fost atât de ușor de condus? Atunci când le-a fost foarte foarte frică.

Când au ieșit niște nebuni (chiar erau nebuni), să protesteze în Piața Victoriei s-a spus că cei care ies la proteste, duc la explozia epidemiei. Ca să se atenueze spiritul critic. Să nu protesteze nimeni, orice s-ar întâmpla. Și lumea a stat în case de frică, cu spirit critic zero. În Statele Unite protestează milioane de oameni. A explodat epidemia? Nu. La Paris, la fel, sunt zeci de mii în stradă. A explodat ceva, pe lângă mașini? Nu.

Ce simplu e să conduci oamenii, dacă sunt incredibil de ascultători pentru că le e frică, nu? 🙂

Deci este în interesul celor care conduc, ca frica să dureze. Mai ales că vin alegeri în septembrie, deci e de dorit ca oamenii să rămână speriați, ușor de încolonat, ușor de direcționat.

Dar oare suntem chiar atât de proști?

Mă uit la oile din jurul meu și întreb. Și eu sunt oaie. Azi m-am tuns 🙂

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca