Mișcările de stradă din SUA sunt de Stânga

Mișcările de stradă din SUA sunt de Stânga

Nu știu dacă ați observat, dar mișcările de stradă din SUA sunt de Stânga. Sunt anti-brutalitatea poliției văzută ca instrument hegemonic, contra conservatorismului lui Trump, văzut ca un tiran, pro-egalitate rasială. Egalite – fraternite – liberte. În SUA are loc Revoluția Franceză. Sper totuși că are loc Revoluția Franceză, nu Marea Revoluție din Octombrie.

În SUA are loc o Revoluție de Stânga împărtășită și de tinerii din România care iau apărarea minorităților oprimate (idee de Stânga), ei sunt de Stânga fără să știe și votează Dreapta. În România nu ar vota PSD-ul, un partid de Stânga, dar în Statele Unite ar vota cu Obama sau cu Hillary Clinton care sunt tot de Stânga.

Dacă Trump cade și în SUA începe o guvernare de Stânga, se va trece la Stânga în toate țările fraterne cu SUA. Nu întâmplător au fugit parlamentarii de la ALDE la PSD, nu degeaba se întărește un pol puternic de Stânga, nu întâmplător a anunțat Ponta că va candida la Președinție. Întâmplător pentru cei care stau toată ziua cu ochii în Netflix, ia uite Lucifer s-a îndrăgostit-dezîndrăgostit și Ponta candidează la președinție. O întâmplare.

Străzile Parisului s-au umplut cu manifestanți solidari cu manifestanții americani – e normal, sunt ideile Revoluției Franceze.

Coronavirusul duce lumea spre Stânga. Ce mai e la Netflix?

Apropo, toate mișcările de stradă fără măști vor duce la valul doi? Întreb pentru că țin minte 🙂

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca