Suntem în plin al Treilea Război Mondial

Suntem în plin al Treilea Război Mondial

Coronavirusul a fost o salvă de Katiușe, care a trecut pe deasupra noastră și a făcut un zgomot teribil, pentru că menirea era să ne sperie. Nu să ne omoare. Nu, pe noi. Citiți aici.

Ținta erau țările puternice din UE și Statele Unite. Citiți aici

Noi trebuia doar să ne speriem. Din nouă motive: ca să stăm în casă și să slăbească economia și doi, ca să ne speriem rău. Pentru că, așa cum scriam din 25 ianuarie, după frică urmează mânie. Deci oamenii au fost speriați foarte tare, ca să fie mâniați foarte ușor. Faptul că oamenii s-au speriat foarte tare și au stat închiși în case, a fost butoiul de pulbere care s-a aprins cu cazul Floyd.

Nu ar fi explodat așa dacă nu ar fi venit pe un fond de teamă, de frică, de 2 luni. După frică urmează mânie, oamenii devin instabili și irascibili. Ușor de manipulat.

Uitați-vă că ce se întâmplă în Statele Unite: manifestațiile nu se opresc după arestarea și inculparea polițistului-ucigaș. Înseamnă că scopul lor este altul: sunt folosite ca o armă. Ele au fost de multe ori folosite ca armă, în special pentru răsturnarea regimurilor dictatoriale, în Ucraina etc. În România a fost #rezist, în Franța, #giletsjaunes, în Hong Kong, cum se numesc….Acum este folosită arma împotriva SUA. Practic sunt atacați cu propriile lor arme. Foarte eficiente, pentru că împotriva lor nu prea ai ce să faci, nu poți să tragi în propriul tău popor, că e genocid. Armele clasice nu se mai folosesc, că sunt inutile. NU are rost să arunci rachete nucleare, nu vor avea niciun efect. Acum se folosesc alte arme, mai eficiente. Mai întâi instaurarea fricii, a terorii, ca primă armă a războiului psihologic, frica a fost salva de artilerie, ne-au trecut pe deasupra capului obuzele și sunetele lor ne-au speriat groaznic.

Acum urmează atacul infanteriei. Acum războiul se duce la sol, nu știu dacă observați. În Statele Unite este un război greu la sol. Va rezista Trump? Este de urmărit. Mie mi se pare că este minat și din interior – un semn este că a ajuns în presă informația că s-a retras în bunker, o informație menită să vulnerabilizeze. Va rezista? Este un război greu.

Ca să-ți dea seama cât de greu este războiul și cât de puternică este ofensiva, gândește-te că Trump a chemat în ajutor Rusia (o altă țară lovită și ea greu de salva de artilerie). Președintele american după ce a fost refuzat de cancelarul german la G7, a anunțat că va face un alt G7, cu India, Coreea de Sud, Australia și…Rusia! SUA sunt pe cale să bată palma cu Rusia. Foștii inamici sunt gata să bată palma atât de puternică este ofensiva. Rusia este conștientă că este următoarea pe listă, la ofensiva terestră, așa cum a știut și atunci când Hitler ataca Franța și Marea Britanie, că ea urmează. Și a urmat 🙂

Mișcarea lui Trump, cu Australia, Coreea de Sud, India și Rusia arată disperare, arată lipsă de susținere. Seamănă cu mișcarea lui Bush, atunci când a făcut Coaliția celor 10 State, cu care a atacat Irakul (printre ele făcea parte și România, nu știu dacă vă mai amintiți). Germania a spus acum că merge cu China, România este o oază pro-americană în Europa, dar după ce guvernul a alungat chinezii de la Cernavodă, obiectiv strategic, s-a trezit in pielea goală în presă. Expus de cine? Iar la Digi 24 azi, se titrau pe burtieră cuvintele: ZVON  – presedintele vrea un premier fără vicii. Președintele, care este filo-german.

Deci? Ce se va întâmpla? Ce va urma? Încleștarea este teribil de puternică. Războiul este extrem de sângeros. Și de rezultatul său, de cine va câștiga, va depinde și viitorul nostru.

Am scris asta, pentru că lumea este foarte fericită că poate să meargă la mare și că a scăpat de obuze (și nu mai vede ce se întâmplă, crede că a scăpat după atacul de artilerie și nu vede că de fapt abia acum începe războiul adevărat, mult mai periculos decât coronavirusul). Obuzele nu ne erau destinate. Au trecut pe deasupra noastră. Suntem prea neimportanți ca să fim ținte. Suntem Țăndăreii Europei. Oricum scopul principal al obuzelor nu a fost să ucidă, ci să sperie. Au ucis numai bătrânii. Dacă ucideau tinerii, cine mai muncea pentru învingători?

Sfat: informați-vă. Suntem la Țăndărei, dar informația este accesibilă. Urmăriți ce se întâmplă în plan extern. Un om informat face cât doi și poate lua cele mai bune decizii pentru sine. Românii nu prea sunt interesați de ce se întâmplă în străinătate, dacă nu e vorba de Asia Express. Informați-vă. Priviți spre cer, chiar dacă suntem în lanul de porumb, la marginea Europei și încă nu se aud tunurile. Informați-vă. Un om informat face cât doi 🙂

 

Update: Canada nu vrea Rusia la G7 în formula propusă de Trump

Update: După Franța și Italia și Marea Britanie își dă seama că coronavirusul a ajuns pe teritoriul său mai repede decât se credea până acum

Update: Grupări necunoscute au planificat unele atacuri din Statele Unite

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *