Nu m-aș grăbi să merg la mare de Rusalii

Nu m-aș grăbi să merg la mare de Rusalii

Și, în general, nu m-aș grăbi să merg în locuri aglomerate, unde merge toată lumea, până la finalul lunii iulie, începutul lunii august, când curba îmbolnăvirilor va ajunge la zero.

Curba epidemiologică este spre final, virusul nu mai este atât de activ și de agresiv, deci a scăzut mult gradul de contagiozitate, dar continuă să existe. Încă nu a plecat de tot.

Eu aș merge în locuri în care nu merge multă lume sau aș merge în locuri unde merge multă lume, în perioade în care nu merge multă lume.

Coronavirusul a făcut să apună vremea turmelor. Acum este o greșeală să mergi cu turma. Acum este inteligent să mergi singur sau în grupuri mici.

Încă o lună. Nu e mult. Și merită

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca