China stimulează manifestațiile din SUA, SUA stimulează manifestațiile din Hong Kong

China stimulează manifestațiile din SUA, SUA stimulează manifestațiile din Hong Kong

Suntem în plin al Treilea Război Mondial, care se derulează cu alte arme, decât primele două. Așa cum am scris aici și aici.

Nici când a început al Doilea Război Mondial, mulți nu și-au dat seama decât după ce Hitler a atacat Polonia. Cât timp invada Cehia, încă se mai credea că nu s-a întâmplat nimic grav.

Urmăriți ce se întâmplă. Absolvenții chinezi și cercetătorii cu legături militare nu mai au voie să intre în Statele Unite, așa cum a anunțat New York Post.

În replică: Trump a fugit în bunker în timpul manifestațiilor (știre care subminează autoritatea prezidențială)

Pe scurt, până acum: China face un pas hotărât spre Kong Kong. La Hong Kong reizbucnesc manifestațiile. În SUA izbucnesc manifestațiile (nu China a fost la originea lor), dar ar fi putut avea un rol în inflamarea întregii țări. Manifestațiile cresc în amploare, deși polițistul a fost pus sub acuzare, iar ținta este Trump. Așa cum, pentru Gilets Jaunes, în Franța, ținta a fost Macron. Trump este atacat acum cu propriile sale arme.

Miza este foarte mare. Așa cum spunea zilele trecute, Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Josep Borrell, „analiștii vorbesc de multă vreme despre sfârșitul sistemului condus de americani și sosirea unui secol asiatic. Acest lucru se petrece în fața ochilor noștri 

Aceasta este miza. Schimbarea factorilor de putere globali. Schimbarea ierarhiilor. Urmăriți ce se va întâmpla în continuare.

P.S. Despre manifestatiile din Hong Kong nu vedem prea multe la televizor, deci efectul lor este mai scăzut. Încă o dată, democrația este bătută cu propriile ei arme, pentru că mass-media maximizează efectele manifestațiilor, adică arma. 

Update: încă o confirmare a ceea ce am scris în articol – China spune că rasismul din Statele Unite este o boală socială

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca