Orașul Seul se închide din cauza numărului mare de infectări

Orașul Seul se închide din cauza numărului mare de infectări

Buhuhuhuhu.

Huhu.

H.

Așa, să ne mai speriem puțin. Întrebarea mea este, mai puteți să vă speriați? Mai aveți resurse? Și răspunsul este: nu vă mai speriați.

Nu mai priviți la cifrele din alte țări, ca și cum ar fi cifre românești, ca și cum ar putea să se caleze pe populația românească. Nu se pot cala. Dintr-un singur motiv: acela că virusul reacționează diferit în funcție de structura genetică a populației pe care o infectează. Citiți acest articol.

Și acest articol (bazat pe un studiu științific extrem de serios)

Țările din Est nu au fost prea afectate de coronavirus. Și pentru că au luat rapid măsuri de izolare, dar nu numai din cauza asta (am continuat să ieșim la supermarketuri etc). Țările din Est nu au fost prea afectate și pentru că coronavirusul este mult mai blând, ca să spunem așa, pe structura genetică a est-europenilor. Nu a fost conceput să sperie și să atace est-europeni. NU ei erau ținta, că nu ei sunt inima și plămânii Uniunii Europene. Ei sunt vezica biliară și spina, de care te poți dispensa. Au fost atacați în principal plămânii, așa cum am scris aici (deși am pus link pe tot paragraful). Așa că stați liniștiți. Japonia a ieșit din epidemie fără să fie în lockdown. De ce? Pentru că virusul acționează diferit în funcție de structura populației pe care o infectează. Subiect despre care nu se prea suflă nicio vorbuliță, ați observat?

P.S. Citiți și acest articol din Washington Post: ”Unul dintre marile mistere ale pandemiei de coronavirus: de ce numărul morților este mai mic în Asia decât în Europa de Vest și în America de Nord?”

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca