Ce este cu acest virus (III)

Așa cum am scris aici, în data de 20 mai, și aici, în data de 13 mai, coronavirusul întărește autocrația, fapt confirmat și de un articol publicat azi de prestigioasa publicație The Economist, radicalizează regimurile politice, întărește dictaturile. Urmarea? Între SUA și China a început Războiul Rece. Noi ne uităm după virus și în acest timp în China se votează o lege care șterge autonomia Hong Kong-ului. Tot China folosește din ce în ce mai mult argumente militare în retorica de anexare a Taiwanului.

Așa cum am scris aici, vom afla cine a lansat acest virus, când îi vom afla scopurile. În toate ziarele de pe mapamond s-a spus mult timp că nu au mai existat atâtea victime de la al Doilea Război Mondial. De aceea am folosit și eu termenul de al Treilea Război Mondial pentru vremurile pe care le trăim și care urmează. Acesta să fi fost scopul grupărilor care au lansat coronavirusul ? ( ipoteza că a fost transmis de un pangolin sau de un liliac este rizibilă, iar o anchetă realizată de prestigiosul cotidian francez Le Monde relevă faptul că sportivilor care s-au îmbolnăvut de coronavirus la o competiție militară sportivă de la Wuhan, în octombrie, li s-a spus să tacă). Studiile arată că coronavirusul era deja în Franța în noiembrie 2019…Și în Italia, dar se numea pneumonie atipică, pentru că nu se știa că virusul există. Sau se știa?

Vom afla. Încet-încet, urmărind efectele virusului, îi vom afla și autorii 🙂

Petit a petit 🙂

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *