Kaufland și Profi renunță la măsurarea temperaturii

Kaufland și Profi renunță la măsurarea temperaturii

Lidl a renunțat deja, de ieri. Oricum era o măsură inutilă, pentru că cei asimptomatici, cum sunt 80% din cei infectați nu au febră (de aceea se spune că sunt asimptomatici, nu au niciun simptom), deci nu pot fi detectați în acest mod. Măsurarea temperaturii era la fel de eficace a dezinfectarea străzilor (sau dezinfectarea din elicopter, cum s-a întâmplat în sectorul 6). Adică zero. În schimb, împiedica persoane să intre în magazin care aveau temperatura peste 37,3 grade din alte motive:

Și nu este corect. NU este corect să nu poți să-ți cumperi alimente într-o zi, pentru că unii au luat-o razna de la sperietură și au început să gândească măsuri unice în Europa. În acest moment, suntem singura țară europeană, unde se măsoară temperatura la intrarea în magazin. De râsul curcilor. Ce ne mai așteaptă, ce măsuri inutile mai naște frica?

Până atunci, așteptăm RAȚIUNEA…

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca