Nu va mai fi un al doilea val la toamnă (II)

Nu va mai fi un al doilea val la toamnă (II)

După celebrul medic Didier Raoult, care a spus că nu va mai fi un al doilea val la toamnă (un medic atât de celebru în Franța, încât femeile își fac tatuaje cu el, iar președintele Trump ia preventiv medicamentul prescris de el, deși nu are încă nimic)

este rândul unuia dintre cei mai respectați medici italieni, Giorgio Cosmacini, descris de prestigiosul cotidian Corriere de la Serra, cu termenul de ilustru medic, profesor universitar la Universitatea din Milano, să spună acelasi lucru ca medicul Didier Raoult de la Marsilia: că nu va exista un al doilea val și că coronavirusul va dispărea ca virusul gripei spaniole. Va pleca așa cum a venit, sunt cuvintele exacte ale lui Giorgio Cosmacini. Va dispărea ca virusul gripei spaniole…  Exact așa a spus și Directorul Institutului de Boli Infecțioase din Marsilia…

Doi reputați specialiști în domeniu, unul din Franța și unul Italia, două țări extrem de afectate de coronavirus, spun același lucru.

De asemenea, este de observat și reținut că virusul care a fost apărut prima oară la o competiție sportivă din Wuhan în octombrie, iar cel mai recent studiu, publicat ieri, arată că se găsea în Franța din 16 noiembrie 2019, nu a avut de la început o rată de infecțiozitate atât de mare și nu a fost atât de agresiv. Mai exact, în lunile octombrie-noiembrie-decembrie a fost destul de tăcut, ca să spunem așa. A început să fie virulent din luna ianuarie și, așa cum spune doctorul Raoult, acum este la maximumul agresivității sale. Apoi va reveni la ce era înainte….un virus cuminte și tăcut.

Și dacă toate aceste lucruri nu ne dau de gândit, să ascultăm ce a zis azi președintele țării, Klaus Iohannis. Președintele țării a spus azi, că trebuie să respectăm în această perioadă restricțiile pentru ca virusul să dispară definitiv. Reascultați discursul său. A spus că virusul va dispărea DEFINITIV, dacă respectăm restricțiile.  Eu cred că președintele țării știe ce spune, nu? Sau nu?

Update 25.05.2020: OMS anunță că nu va mai fi un al doilea val la toamnă! 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca