Categories
Coronavirus

Cu siguranță nu va mai fi un al doilea val la toamnă

Și o spun cu tărie, azi, 19 mai. Iar acest articol va rămâne aici și în septembrie și în octombrie și în noiembrie, ca să ne întoarcem la el și să vedem că….nu a fost nimic.

După celebrul medic Didier Raoult, care a spus că nu va mai fi un al doilea val la toamnă (un medic atât de celebru în Franța, încât femeile își fac tatuaje cu el, iar președintele Trump ia preventiv medicamentul prescris de el, deși nu are încă nimic)

este rândul unuia dintre cei mai respectați medici italieni, Giorgio Cosmacini, descris de prestigiosul cotidian Corriere de la Serra, cu termenul de ilustru medic, profesor universitar la Universitatea din Milano, să spună acelasi lucru ca medicul Didier Raoult de la Marsilia: că nu va exista un al doilea val și că coronavirusul va dispărea ca virusul gripei spaniole. Va pleca așa cum a venit, sunt cuvintele exacte ale lui Giorgio Cosmacini. Va dispărea ca virusul gripei spaniole…  Exact așa a spus și Directorul Institutului de Boli Infecțioase din Marsilia…

Doi reputați specialiști în domeniu, unul din Franța și unul Italia, două țări extrem de afectate de coronavirus, spun același lucru.

De asemenea, este de observat și reținut că virusul care a fost apărut prima oară la o competiție sportivă din Wuhan în octombrie, iar cel mai recent studiu, publicat ieri, arată că se găsea în Franța din 16 noiembrie 2019, nu a avut de la început o rată de infecțiozitate atât de mare și nu a fost atât de agresiv. Mai exact, în lunile octombrie-noiembrie-decembrie a fost destul de tăcut, ca să spunem așa. A început să fie virulent din luna ianuarie și, așa cum spune doctorul Raoult, acum este la maximumul agresivității sale. Apoi va reveni la ce era înainte….un virus cuminte și tăcut.

Și dacă toate aceste lucruri nu ne dau de gândit, să ascultăm ce a zis azi președintele țării, Klaus Iohannis. Președintele țării a spus azi, că trebuie să respectăm în această perioadă restricțiile pentru ca virusul să dispară definitiv. Reascultați discursul său. A spus că virusul va dispărea DEFINITIV, dacă respectăm restricțiile.  Eu cred că președintele țării știe ce spune, nu? Sau nu?

Update 25.05.2020: OMS anunță că nu va mai fi un al doilea val la toamnă! Am avut dreptate! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *