Domnilor Vela, Tătaru, Arafat, unde este vârful de după Paști? Dar de după 1 mai?

Domnilor Vela, Tătaru, Arafat, unde este vârful de după Paști? Dar de după 1 mai?

Că așa ați spus mereu, că va veni vârful după Paști. Nu a fost nimic. Apoi ați spus că vârful va veni după 1 mai. Mai exact, pe 15 mai. Unde e?

Eu am scris pe blog, încă de pe 14 aprilie, în articolul Deja am atins vârful curbei și am început să coborăm, că vârful a fost pe 11 aprilie și nu va mai fi niciun vârf după Paști, dintr-un singur și simplu motiv, că oamenii au stat cuminți în case de Sărbători.

Pe 29 aprilie, am scris: Am avut dreptate, vârful curbei a fost pe 11 aprilie și de atunci scade

Am scris atunci că epidemia evoluează în dinți de fierăstrău, așa cum spunea epidemiologul Geza Molnar de la Cluj, urcă, coboară, urcă, coboară, dar per ansamblu, coboară. Dar toată lumea aștepta vârful. Autoritățile numai despre asta vorbeau, stați în case, va veni vârful. Dacă nu a venit după Paști, cu siguranță va veni după 1 mai!

Pe 2 mai am scris: Nu a fost niciun vârf după Paști, nu va fi niciun vârf nici după 1 mai. 

Acum vă privesc în ochi și vă întreb: a mai fost vreun vârf după Paști și 1 mai cum spuneau autoritățile? Dacă a fost, unde e? Sunteți în regulă, vă simțiți bine să fiți mințiți așa? Dacă vă simțiți bine și nu reacționați, se va întâmpla următorul lucru: veți fi mințiți în continuare. Sincer, nu mi-e clar dacă am fost mințiți pentru că ei știau adevărul și nu-l spuneau sau pentru că sunt incredibil de prost pregătiți, adică incompetenți. După ce președintele Iohannis a anunțat într-o conferință de presă că în Franța s-au deschis școlile într-o zonă și apoi s-au închis, pentru că s-au îmbolnăvit profesorii și elevii, înclin spre a doua variantă. 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca