Dar vouă nu vă e rușine?

Dar vouă nu vă e rușine?

Și mă adresez vouă, guvernanților! Cum adică, după 15 mai ai voie să mergi la mare sau la munte, dacă ai casă la mare sau la munte? Cine are casă la mare sau la munte? Voi! Voi faceți legile pentru voi sau pentru noi, cei care v-am votat? Noi avem casă la mare în sufragerie și casă la munte în dormitor. Pentru că noi, spre deosebire de cei care intră în politică, am ales să fim cinstiți, să muncim cinstit și, dacă muncești cinstit și trăiești din salariu, în România, nu ai cum să-ți faci și o casă la munte sau la mare. Abia termini de achitat prima casă.

Ne întoarcem la vremurile boierilor, când unii stăteau în trăsuri și alții trăgeau în colb? Unde e solidaritatea pentru care ați vrut să tăiați salariile bugetarilor, ca să sufere și ei solidar cu cei de privat? Nu spun să fie egalite-fraternite, ca la francezi. Dar sa fie măcar decențite! Cu accent pe e.

Deci dacă ai casă la mare, ai voie să mergi la mare. Ok. De ce mai deschideți hotelurile? Ca să meargă la hotel localnicii? Deci, Horea, ce faci în seara asta? Uite, o să merg la Ibis Gara de Nord, weekend-ul ăsta, să mai schimb sufrageria în care am stat două luni, să am impresia că sunt în concediu.

Hellllooooooo! Legile nu le faceți pentru voi, le faceți pentru noi! Nu faceți legile ca să puteți merge voi la mare și la munte! Nu e de ajuns că ați tras toate sforile posibile, ca să intrați în politică și să trageți cât mai mulți bani (că asta înseamnă politica în România), vreți să vă trageți foloase și pe vremea pandemiei, când o ducem cel mai greu?

Asta e nerușinare maximă! Nu spune nimeni să veniți la scara B, de pe Aleea Cetățuia, să rămâneți fără apă caldă și să zbierați îngroziți că e apica rece. Dar fiți decenți. Voi faceți legile, dar le faceți pentru noi. Noi v-am pus acolo. V-am dat pâinea și cuțitul, nu ca să tăiați pâinea pentru voi, doar pentru voi, cum vă place vouă. V-am dat pâinea și cuțitul pentru că am avut încredere că veți fi corecți. Scris azi, pe 14.05 în plină pandemie, când boierul uită că noi l-am suit în trăsură. Uită, o să-i reamintim.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca