Categories
Viata asa cum e

Dar vouă nu vă e rușine?

Și mă adresez vouă, guvernanților! Cum adică, după 15 mai ai voie să mergi la mare sau la munte, dacă ai casă la mare sau la munte? Cine are casă la mare sau la munte? Voi! Voi faceți legile pentru voi sau pentru noi, cei care v-am votat? Noi avem casă la mare în sufragerie și casă la munte în dormitor. Pentru că noi, spre deosebire de cei care intră în politică, am ales să fim cinstiți, să muncim cinstit și, dacă muncești cinstit și trăiești din salariu, în România, nu ai cum să-ți faci și o casă la munte sau la mare. Abia termini de achitat prima casă.

Ne întoarcem la vremurile boierilor, când unii stăteau în trăsuri și alții trăgeau în colb? Unde e solidaritatea pentru care ați vrut să tăiați salariile bugetarilor, ca să sufere și ei solidar cu cei de privat? Nu spun să fie egalite-fraternite, ca la francezi. Dar sa fie măcar decențite! Cu accent pe e.

Deci dacă ai casă la mare, ai voie să mergi la mare. Ok. De ce mai deschideți hotelurile? Ca să meargă la hotel localnicii? Deci, Horea, ce faci în seara asta? Uite, o să merg la Ibis Gara de Nord, weekend-ul ăsta, să mai schimb sufrageria în care am stat două luni, să am impresia că sunt în concediu.

Hellllooooooo! Legile nu le faceți pentru voi, le faceți pentru noi! Nu faceți legile ca să puteți merge voi la mare și la munte! Nu e de ajuns că ați tras toate sforile posibile, ca să intrați în politică și să trageți cât mai mulți bani (că asta înseamnă politica în România), vreți să vă trageți foloase și pe vremea pandemiei, când o ducem cel mai greu?

Asta e nerușinare maximă! Nu spune nimeni să veniți la scara B, de pe Aleea Cetățuia, să rămâneți fără apă caldă și să zbierați îngroziți că e apica rece. Dar fiți decenți. Voi faceți legile, dar le faceți pentru noi. Noi v-am pus acolo. V-am dat pâinea și cuțitul, nu ca să tăiați pâinea pentru voi, doar pentru voi, cum vă place vouă. V-am dat pâinea și cuțitul pentru că am avut încredere că veți fi corecți. Scris azi, pe 14.05 în plină pandemie, când boierul uită că noi l-am suit în trăsură. Uită, o să-i reamintim.

36 replies on “Dar vouă nu vă e rușine?”

Din pacate, noi nu le-am dat nimic – si-au luat singuri cu lovitura de palat din octombrie 2019. PNL nu are niciun sprijin electoral dovedit, este o minoritate parlamentara si – deocamdata – demonstreaza ca este doar mai hraparet decat fostii colegi din USL, pesedistii.

Ce viață era cu dragnea și dăncilă! Noroc că a mai rămas arafat care contaminează mediul ambiant cu ciuma roșie! Poate scăpăm și de el! Pe el îl învață de bine ciolacul!

@Dragos @Andrei Victor: sunt toti la fel. Eu inca nu am vazut, in Romania, om care sa intre in politica pentru binele celor care l-au ales. La noi se intra in politica pentru binele personal. Asa cum am scris in articol, vrei sa iei painea si cutitul, ca sa tai din paine cat mai mult pentru tine. Cam asta este filosofia la noi.

Dvs. de ce nu întrați în politică dacă iubiți acest popor și această țară, poate reușiți să îndreptați ceva??

Este prea murdara politica in Romania, nu cred ca este loc pentru oameni curati. Mi-ar cere sa ma murdaresc ca ei sau m-ar elimina din sistem. Eu sunt un om singur si corect. Si nu as face lucruri murdare niciodata. Asta nu e bine in politica romaneasca.

Bună dimineața,bine spus….cat despre ceea ce se întâmplă în țară/lume, sunt prea multe de spus,însă mult prea puține cuvinte,îmi susțin părerea de la bun început adică,nu cred o “iota” din ce se întâmplă,este o “manipulare la nivel planetar”, uffff sunt atât de multe de spus, dar bunul simt și educația, ma face sa ma opresc aici.

Generalizarea asta nu îmbie oameni noi să intre în politică.

Și dacă nu intră oameni noi, ce ne facem?

Ba da, generalizarea asta priveste oamenii vechi din politica si incurajeaza oameni noi sa intre in politica. Intrati in politica si schimbati ce se intampla acum la noi!

da, nu il inlatura nimeni pe individul asta scarbos…
Dar il taloneaza tataru indeaproape, ca nu e mult mai breaz

Eu le-am facut psd-istilor si pnl-istilor brasoveni la alegerile trecute o propunere: sa lucreze pe salariul mediu pe economie si toate promisiunile facute sa fie bonusuri pina la salariul lor.La sfarsit de mandat se face socoteala. Ce ai realizat din ceea ce ai promis, aia primesti. Nu a acceptat nici unul. in orice caz trebuie facut si schimbat ceva. Nu mai putem sa-i votam si sa se duca sa doarma patru ani in parlament pe banii nostrii. Noi ii alegem ca sa lucreze pentru noi, nu pentru interesele lor.Trebuie umblat la legi, astfel incat sa aiba o raspundere cand ajung acolo.

Problema principala a intregii perioade postdecembriste este ca toti cei alesi si platiti de Popor s-au erijat din Servitorii Poporului in Stapanii Poprului.
Problema este simpla si fara rezolvare datorita gradului de incultura democratica a poporului: lichelele din clasa politica –lichele votate timp de 30 de ani de “un popor de idioti”- v-au furat si v-au mintit in toata perioada postdecembrista. “Divide et impera (latină: „dezbină și stăpânește”) este un principiu al puterii de stat, deseori aplicat de guvernele statelor multietnice,”

Din 90 in coace sa furat tot și bunuri mobile și imobile .Acuma puțin mai este dar fură din ce se investesc în diferite domenii .Cam peste tot sunte proști toți ne înșeală nu știu voit tacit Ori cu adevărat suntem proști și hoți .Diplome cumpărate plagiate astea arată clar cine conduce .Dau legi numai pentru a fura ei ..Da știm toți asta e politica DAR JUSTIȚIEA ?Justițiea fură cu ei și salarii nesimțite și pensii speciale și fură toți din justiție că unde mam dus e cam știut și nu fac nimic .La DNA a zis și dacă fură ce fură de la mine ?Am zis da de la mine mai citiți că este scris de unde și cum și cine sau prin cine .Exemplu de la pensii au ascuns legea 19 actualizată în 2010 legea e valabilă că are texte tăiate care sunt abrogate și texte scrise bold care sunt modificate și ce este normal rămîn cum au fost .Acum de 4 ani pe NET Monitor Of este legea 19 din 2000 șii zic că e cea din 2010 .FALS FURAT LEGEA ASCUNSĂ .Legea 263 este exact după aceia actualizată .Au ascuns din legea 19 art 167 idice 1 modificat trecut în legea 263 la anexa 6 .Care după 2019 nu mai are apicbilitate .Da nu mai are pentru fosta grupă 1 dar pentru Poliție Armată Jandarmi are pînă în 2030 .STAGIU MINIM LA GR 1 ERA DE 15 ANI și din 2000 pînă în 2011 au furat drepturile de stagiu minim de 15 ani .După 2011 nea furat deși este lege dar culmea la galați justițiea mia eliminat din dosar probele din lege depuse și explicate ca la proști .Au dat în 2004 HG să scaneze cărțile de muncă din uzine și să le drimită la case de pensii și au făcut dosare iau ei pensiile cu stagiu minim și omul lucrează ia zis că stagiu complet 35 ani deși este la art 55 tabel b cele 6 luni la an reduse și art 57 stagii rupe 1 și 2 …. 15 și 17 ani minim .Fac excepție de la art 55 2 lit b toți cei din art 30 tote literele .Și nu vor să vadă au ascuns legea 19 actualizată și anexa 6 din legea 263 .Dacă nu mai are aplicare a avut au furat și au ascunso .De ce nu lasă anexa 6 acolo că nu are aplicare dar laso acolo că sunt procese de judecat .Deci cum fură ? CU TOȚII CU MILIȚIE JUSTIȚIE ȘI PARTIDE .

Cei care locuiesc in Constanta, Mangalia, Corbu, Eforie, etc au casa la mare, iar cei din Brașov, Sinaia și multe alte localități au case la munte…si nu cred ca toți sunt politicieni. Erau multe alte lucruri de care sa va legați…

Da, aveti mare dreptate: burghezia proletara! Toti sunt la fel. Ma bucur pentru ca ati luat pozitie, felicitari! Trebuie mai des, si mai multi!

Simate domn, am cerut doar decenta. Sau, sa traim in jungla si sa invinga cel care e mai tare. Dar noi suntem oameni, sper. Va invit sa experimentati si alte sisteme sociale, de exemplu pe cel din Franta, pe cel din Marea Britanie, pe cel din Italia, despre cel din Suedia nu mai vorbesc. La noi s-a ajuns unde s-a ajuns, pentru ca oamenii accepta. In Franta cand a ajuns motorina la pretul din Romania, oamenii au blocat intersectiile si sensurile giratorii. Ei nu inghit abuzuri. Noi inghitim. De aceea se fac.

Iar toți cei care stau la Constanța visează să plece în concediu la Mangalia, iar cei din Sinaia pleacă în concediu la Bușteni 🙂

…și astea fiind scrise,felicitări pentru că le-ați dat apă la moară celor cu ciuma roșie in suflet,aferim coane! Sunt o mulțime de postaci pe aici care zburdă de fericire.

Imi pare rau, nu aceasta a fost intentia. Dar am ales sa nu tac. Cred ca toti ar trebui sa alegem sa vorbim si sa luam atitudine atunci cand exista abuzuri.

Nicio legatura cu ce am scris eu. Nici democratia, nici capitalismul nu au legatura cu ce am scris.

Rusine? Nu stiu ce e aia, e un cuvant care nu exista in vocabularul politicienilor de oricare culoare.
Case pe la munte mai au si unii cetateni de rand, dar oricum nu e asta norma, e clar.
Iar substanta a ceea ce ati spus este corecta. Nu guverneaza pt noi.

Ei au ajuns acolo la guvernare pentru că unii au fost iresponsabili și au creat impresia de schimbare noua putere trimiți de în Parlamentul European persoane neinstruita incompetente și de rea-credință. Principalii vinovați suntem toți cei care am contribuit la acest haos promovând în fruntea țării și a unora dintre instituțiile publice niște persoane care nu ascultă și satisfac poporul ci doar îndeplinesc toate comenzile transmise din afara țării.

Uite că nu le este ruşine , nu le-a fost şi nici nu le va fi !
Ca să-ți fie ruşine , trebuie să ai cei şapte ani de-acasă , bun simț , capacitatea de a gândi şi , să fii OM . Nimeni dintre cei care conduc destinele românilor , preşedinte , membri ai guvernului , parlamentari , nu are vreuna dintre aceste calități .

Mä scuzati dar cred ca situatia este foarte delicatä ….in toatä europa este aceasi temä iar politicienii sint depäsiti in privinta acestei pandemii.
Nu guvernul Orban este devinä despre aceastä situatie, aceste mäsuri vin de la EU. Vedeti ce se intimplä momentan si in Germania,Franta ,Anglia , problema este klar …Democratia nu rezistä sä fie inchisä (ca in colivie)……………………………………………….toate cele bune.

Cum este la fel in toata Europa, in toata Europa politicienii isi dau legi pentru ei? Va inselati. In Franta, daca se intampla asa ceva, iesea lumea in strada si dadea jos guvernul. Acum sunt manifestatii la Paris, pentru motive de 10 ori mai mici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *