Acest virus este mai mult decât poate suporta umanitatea

Acest virus este mai mult decât poate suporta umanitatea

Și am spus umanitatea, nu omenirea. Voi reveni asupra acestui termen.

Este mai mult decât poate suporta omenirea. Omenirea acum nu mai este ca omenirea de la finalul celor două Războaie Mondiale, călită în privațiuni și lupte, la propriu. Omenirea acum duce o viață ușoară, s-a blegit, tremură când aude că vine o ploaie mai puternică, plânge că s-a terminat Crăciunul…Această omenire nu este pregătită pentru ce va aduce virusul. Nu este pregătită pentru doi ani de luptă continuă, de stres și privațiuni continue. Această omenire ar vrea să creadă că nici nu mai există virusul după ce iese din carantină. Pentru că nu poate mai mult. Atât a putut. Două luni. Dacă îi spui că urmează doi ani, refuză să creadă. Se va revolta, ca și cum revolta poate distruge virusul.

Pentru că virusul va dura doi ani. Nu va mai fi un al doilea val, ci un prim val continuu. Al doilea val ar înseamna că primul val a trecut complet, dar asta nu se va întâmpla din două motive: coronavirusul rămâne mult timp în organism și poate fi dat mai departe, fără să existe simptome și este extrem, extrem de contagios. Deci la finalul lui august, când va scădea curba în România, dacă va scădea, cineva se va întâlni cu altcineva și îi va da din nou virusul. Și persoana aceea locuiește cu iubita, două persoane. Dacă stă cu părinții, că la noi familia e importantă, trei. Și zbang, a reînceput. Purtarea măștii are un rol important, dar virusul se ia foarte mult și de pe suprafețe.

Va fi un carusel fără sfârșit. S-a spus că numărul de morți îl va depăși pe cel din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Și e normal, pentru că a început al Treilea Război Mondial. Nu știu dacă v-ați dat seama. Deci cum a apărut virusul, în decembrie, într-o piață de animale din Wuhan? Atleți francezi l-au luat de la o competiție militară din Wuhan încă din octombrie anul trecut (scriu ziarele italiene). Octombrie anul trecut (scriu ziarele franceze)….De la pangolin? Sigur că da, că la competițiile militare mișună pangolini. În Italia primele pneumonii cu cauze neidentificate au apărut în noiembrie. În Italia e crescătorie de pangolini. Care, ca al treilea gen, pot deveni lilieci.

Este al Treilea Război Mondial, cu un virus cu gene de HIV, care se tratează cu retrovirale. Așa sunt virușii naturali, de la animale, se întâlnesc între ei și mai socializează, se întâlnește un coronavirus, cu un HIV, petrec ceva timp împreună și fac copii. Lăsând xenofobia deoparte.

Va distruge umanitatea. Ne va face mai răi, dragilor. Ne va apropia de animale și nu de cele bune. Acum am stat în case strângând din dinți, ca să nu moară oamenii în vârstă. Dacă vom fi iar duși în case, cum vom reacționa? Ați văzut cum a reacționat Suedia? Au murit peste 3.000 de oameni în vârstă. Și Suedia a spus: ne cerem scuze că nu am putut să protejăm suficient oamenii în vârstă. Și-au cerut scuze. Și gata. Merg înainte.

Vă dați seama ce înseamnă asta? Virusul ne va strânge de gât, ne va face inumani. Am stat două luni în case. Apoi va trebui să mai stăm două luni. Ce vom face, cum vom reacționa? Ne-am retras în case, în peșteri, ca în preistorie, în fața unui pericol pe care nu-l înțelegem. Atunci nu era mare diferență între om și animale. Nu știu dacă observați, dar ne întoarcem acolo. Regresăm. Spre stadiul de animal și nu e vorba de vreo pisică cheală sau un pudel scump. Este vorba de animalul sălbatic care se naște terorizat mereu de frică, terorizat mereu de frică.

Al Treilea Război Mondial întoarce oamenii la animale sălbatice. 12.05.2020

Recitiți acest articol peste 10 zile.

Update: Franta anunta ca va reintroduce masurile de izolare daca se va dubla numarul de infectari pe zi

Update 2: Lombardia anunță că va reintroduce restricțiile 

Update 3: Virusul s-a întors și în Hong Kong

 

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *