Categories
Coronavirus

Nu va mai fi un al doilea val la toamnă

Didier Raoult, noul medic vedetă al Franței, cel pe baza căruia își bazează strategia anti-coronavirus Emmanuel Macron, spune că „povestea celui de-al doilea val este o fantezie inventată în timpul gripei spaniole (…). În general, se întâmplă într-o singură curbă. Urăsc să fac predicții, dar acest mod de a evolua (curba în forma de clopot, un singur val) este destul de comun pentru epidemii. De obicei, epidemiile au dispărut cu mult timp înainte de a avea vreun mod de a le combate. Au dispărut oricum. Umanitatea nu a dispărut din cauza vreunei epidemii, asa se întâmplă lucrurile întotdeauna. Epidemiile pornesc, accelerează, ajung la un punct culminant – acesta este momentul maxim al transmisibilității – nu știm de ce e așa”, a spus el într-un videoclip al Institutului de Boli Infecțioase IHU Marsilia, institut pe care îl conduce. ”Mai mult, afirmația că este nevoie ca 70% din populație să fie imună pentru a controla epidemia este în întregime falsă, nu așa se întâmplă. Epidemiile pornesc și se opresc din motive despre care știm foarte puțin. În viitor vom înțelege mai bine relațiile dintre ecosistem și transmisibilitatea bolilor infecțioase” a adăugat Didier Raoult. Afirmațiile sale vin într-un moment în care cel de-al doilea val al epidemiei, prognozat pentru septembrie-octombrie, paralizează planurile de afaceri, determină angajatorii să nu mai facă angajări, determină autoritățile să prelungească la nesfârșit izolarea – unul dintre argumentele care se aduc pentru prelungirea restricțiilor este că va veni un al doilea val și că modul în care vom ieși din primul val îl va determina pe al doilea. Franța, pornind de la sfaturile medicului Didier Raoult, care conduce Institutul de Boli Infecțioase din Marsilia, al doilea oraș ca mărime din țară, a decis să redeschidă școlile de pe 11 mai, pe bază de voluntariat.

Ceea ce s-a întâmplat în China și în Hong Kong și a fost anunțat drept al doilea val, de fapt nu a fost al doilea val, ci o reapariție a unor alte focare pornind de la cetățeni care s-au întors din străinătate, unde existau, de asemenea, focare de infecție (nu a reizbucnit epidemia în Wuhan, ci în alte zone, unde s-au întors chinezi care lucrau în străinătate). De aceea recomandările tuturor guvernelor țărilor din Uniunea Europeană, inclusiv România, sunt ca cetățenii lor să-și petreacă vacanțele din 2020 acasă, în propria lor țară.

Un alt mit care a fost demontat este acela că răspândirea virusului va crește după relaxarea restricțiilor. Danemarca a anunțat că nu s-a răspândit nimic după relaxarea restricțiilor.

Este foarte ciudat acest virus. Horațiu Moldovan, Secretar de stat în Ministerul Sănătății spune că 80% dintre cei care au murit de coronavirus, ar fi murit oricum, iar coronavirusul nu le-a grăbit moartea. Ciudat acest virus, nu? Care mai mult ne-a speriat ca să stăm în case, decât ne-a ucis… Adresați-vă o întrebare simplă: unde este SARS? A fost și în Romania, la începutul anilor 2000 și a făcut 20 de morți la Matei Bals. Atunci nu știam, că nu aveam Facebook. Unde e? A dispărut total. ULTIMA INFECȚIE a avut loc în iunie 2003. Unde e MERS? Unde e Ebola? De ce credem că coronavirusul va lua traseul gripei sezoniere și va reveni în toamnă, în iarnă etc? De ce nu revine SARS în fiecare toamnă și în fiecare primăvară? Pentru că nu este gripa sezonieră. Nici coronavirusul nu este un virus gripal sezonier. S-ar putea să dispară total după prima curbă. Președintele Frantei își bazează strategia națională pe medicul care susține acest lucru.

Update 21.05.2020: Încă o somitate medicală, de această dată din Italia, susține că nu va mai exista un al doilea val la toamnă. Citește aici

Update 25.05.2020: OMS anunță că nu va mai fi un al doilea val la toamnă! Am avut dreptate! 

16 replies on “Nu va mai fi un al doilea val la toamnă”

R E S P E C T…
DOAMNA DOCTOR…PTR CA DATI PUBLICITATI O OPINIE PERTINENTA SI DOCUMENTATA….
UN SPECIALIST IN PNEUMOLOGIE A ORASULUI BUZAU…CARE REFUZA …CORUL BOCITOARELOR….SI TEORIA APOCALIPTICA …AL DOILEA VAL…(DE CE NU…SI AL TREILEA VAL😢🤣😁😢

Virus aleator, scăpat din laborator sau armă biologică nu are importanță, pandemie, nepandemie de asemenea nu contează, au mai fost și alte pandemii și s-a trecut prin ele fără măsuri restrictive atât de stricte (în unele țări) și mult mai relaxate (în alte țări în care se practică ca și metodă de tratament selecția naturală, și aici vorbesc în special de Anglia unde locuiesc de ceva vreme). După cum văd eu lucrurile pare a fi un exercițiu social, un studiu de reacție a populației în cazul unei dictaturi spontane. Desigur studiul nu oferă date exacte însă poate oferi niște indicatori relativi ce pot ajuta în luarea unor decizii militare strategice, și nu este neapărat vorba despre o teorie a conspirației, ci este doar o observație succintă a evenimentelor. Sper că numele meu să îți amintească cine sunt :)) Nu știam că ai blogul asta, un prieten a șeruit-(ca să citez o cunoștință de-a noastră)- articolul și iată-mă aici.

Împărtășesc aceeași bucurie. Știi eu nu sunt prea implicat în viața politică și nici nu mă mai interesează foarte mult de ce se întâmplă în societate. Hegemonia și sensul comun despre care ne învățai în facultate… Îmi amintesc cu drag de cursurile tale și poveștile noastre… Tu ai mai multă informație și cred că poți corela foarte bine informațiile… Cum vezi tu exercițiul acesta social de restricție? Un profesor rămâne profesor totuși chiar și atunci când studentul îl depășește și nu fac aici nici o aluzie, ci doar îmi exprim respectul față de ce m-ai învățat și încerc să înțeleg puțin mai mult acest aspect. E greu de zis ce urmează și care este scopul exercițiului, dar îmi vine greu să cred că restricțiile sunt strict pentru evitarea răspândirii virusului. M-ai învățat să mă uit puțin mai departe, dincolo de aparențe și atunci te întreb… cum vezi tu poveste asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *