Raed Arafat a luat-o razna?

Raed Arafat a luat-o razna?

Azi a venit cu un posibil plan de măsuri post-15 mai. Citez câteva:

  • Firmele au obligația de a achiziționa termometre cu infraroșu și a le lua temperatura angajaților în fiecare dimineață când vin la serviciu. Deci, pe lângă faptul că respectivele persoane pot fi asimptomatice, adică bolnave fără să aibă temperatură, sunt mai multe șanse să iei virusul dacă te apropii de toți angajații în fiecare zi, la mai puțin de 1,5 metri, decât dacă nu le verifici temperatura. Virusul este foarte periculos, tocmai pentru că 70% dintre cei care sunt bolnavi nu au simptome. De asemenea, măsura cu temperatura se aplica în aeroporturi, pentru persoanele care voiau cu tot dinadinsul să intre în țara respectivă și ascundeau faptul că au febră. Nu cred că vrea cineva cu tot dinadinsul să vină la serviciu. Deci dacă are temperatură, adică se simte rău, va anunța. Și nu va veni la serviciu. Arafat a spus că lui îi ia în fiecare dimineață temperatura un pompier. Parcă și văd scena: vine micul pompier, Vasile și îi ia temperatura. Apoi vine micul pompier, Marcel și îi verifică starea (mood-ul). Apoi vine Alphonse, marele pompier și îi face, grijuliu, manichiura. Pompierii ăștia în loc să stingă incendii sau să salveze oameni din accidente rutiere, îi iau temperatura lui Arafat. Apoi merge acasă și micul pompier îi face omletă. E ditamai omul, e și medic, poate să-și ia temperatura singur. Si omleta se face ușor, bați două ouă și gata. Te descurci și dacă ești suflet blând.
  • Altă măsură: șoferii STB nu vor permite accesul în autobuze, dacă nu ai mască. Da, foarte bine, foarte bună măsură, dar STB trebuie să ofere măști. Când urci în autobuz, șoferul să nu-ți permită accesul dacă nu-ți dă mască. Nu toată lumea își permite să dea 150 de lei pe 50 de măști și asta ar însemna mai mult de 300 de lei pe lună, că masca se schimbă la fiecare oră. Înțelegem că salariile dânșilor merg înainte, dar nu toată lumea o duce la fel de bine, mai ales că urmează o criză. Unii sunt sau vor fi șomeri. Iar categoriile cele mai vulnerabile, adică pensionarii, nu o duc bine deloc. Deci dacă nu dau 300 de lei lunar pe măști (pe lângă cardul de călătorie), nu mai merg cu autobuzul. Mă obligi tu, stat, să cumpăr măști de 300 de lei lunar? Asta nu prea e politică de Stânga sau nu erați de Stânga, domnule Arafat? Să dea STB măști gratuite când încarci cardul de călătorie, că tot voia Firea transport public gratuit în București. E interesant că s-au gândit că supermarketurile ar trebui să asigure măști clienților, dar STB, nu. Nu sunt bani pentru a se asigura măști? Bine că au fost bani ca să se stropească pe străzi cu toate mizeriile, în mod inutil și să se pună dezinfectante în scările de bloc, la fel de inutil, că oricum trebuie să te speli pe mâini când ajungi acasă după ce ai scos produsele din sacoșe, nu poți să speli făina și conservele cu dezinfectantul de la intrarea în bloc.
  • Din tot ce a spus Arafat, am dedus că este mult mai speriat decât noi. Chiar avem nevoie de oameni puternici în situații grele. Altfel o sa ne închidă în casă, pentru că nu pot gestiona situația. Sunt ca copiii bosumflați, care se închid în dormitor, ca să scape de problemă. Helooo, deschideți ușile și înlocuiți copiii cu bărbați!

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca