Am avut dreptate, vârful curbei a fost pe 11 aprilie și de atunci scade

Am avut dreptate, vârful curbei a fost pe 11 aprilie și de atunci scade

Așa cum am scris încă din prima zi de Paști, adică pe 14 aprilie aici  și pe 21 aprilie aici, vârful curbei a fost pe 11 aprilie și de atunci coborâm. Azi s-a făcut cel mai mare număr de teste, de la debutul epidemiei și până în prezent, adică 16.684, iar numărul de îmbolnăviri este de 362, adică cu mult mai mic față de vârful curbei, din 11 aprilie, când s-au depistat 523 de îmbolnăviri, în urma a 3.842 de teste. Azi s-au depistat 362 de îmbolnăviri, în urma a 16.684 de teste. Curba scade mereu, așa cum se vede și în graficul de mai jos, nu va mai fi niciun vârf, nici după Paște, așa cum se spunea, nici în mai. Epidemia evoluează în dinți de fierăstrău, așa cum spunea epidemiologul Geza Molnar de la Cluj, urcă, coboară, urcă, coboară, dar per ansamblu, coboară.

Am putea ieși din case mai devreme de 15 mai.

Franța, cu 130.000 de cazuri, cu 23.660 de morți relaxează restricțiile pe 11 mai,

Italia cu 202.000 cazuri și 27.359 morți relaxează restricțiile pe 4 mai,

Germania cu 161.630 de cazuri și 6.330 de morți a relaxat restricțiile pe 20 aprilie,

România cu 11.978 de cazuri și 675 de morți relaxează restricțiile pe 15 mai.

Sincer, în aceste zile aș fi preferat un președinte oltean. Dacă am fi avut un președinte oltean, am fi ieșit mai repede din izolare.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca