Cum îți vei petrece vacanța și concediul la vară

Cum îți vei petrece vacanța și concediul la vară

Vei sta mai mult în țară. Cehia deja și-a rugat cetățenii, citez să “se bucure de frumusețile țării”, Franța anunță ”vacanțe franco-franceze” pentru francezi, Grecia cere pașaport de coronavirus care, însă, va avea valabilitate limitată, pentru că te poți infecta oriunde și oricând. Așa cum, muncitorii români care au plecat la muncă în Germania, deși au fost testați la aeroport, s-au îmbolnăvit acolo (unul dintre ei a și murit). Te îmbolnăvești în afara țării sau mergi într-o zonă unde izbucnește un focar, te expui la riscul de a sta în carantină la întoarcerea în țară. Pentru că al doilea val va începe nu numai în toamnă, ci oricând. În China a început deja al doilea val, ca urmare a faptului că s-au întors chinezi infectați din străinătate. Și a reînceput coșmarul. Asta se poate întâmpla oriunde, oricând, înclusiv în țara în care ești în concediu. Consecință: economia României va primi o gură de oxigen, pentru că românii vor cheltui banii în țară.

Nu se vor mai organiza festivaluri (la Munchen s-a anulat Oktoberfest, care e în octombrie!!) deci la revedere Untold, Neversea, i will see you again in 2022. Bine ați venit plaje pustii, locuri în munți necunoscute, pensiuni mici, mese la restaurante la distanță unele de altele. Franța va redeschide restaurantele și cafenelele pe 15 iunie, dar în anumite condiții: mese la distanță, un număr redus de oameni, nu mai mult de 20 deodată, măști pe față (cum mănânci cu mască?)

Vacanțele în grup vor fi de domeniul trecutului. Vacanțele se vor face în doi sau în singurătate. Grupurile organizate, cu ghizi etc, adio. Un grup care călătorește într-un autobuz este cel mai bun mod de a transforma autobuzul într-un coșmar.

Marile companii aeriene au anunțat că vor relua treptat zborurile de pe 15 iulie. Treptat, cu 30%. Apoi iar 30%… Adică noul august va fi septembrie. Vamaioții deja s-au organizat și au mutat toate activitățile care ar fi trebuit să aibă loc pe 1 mai, pe 1 septembrie. Septembrie va fi luna de vară, practic atunci vei putea să călătorești, să mergi în vacanță în străinătate etc. Dar nu la vară. Eu mă bucur. Cel mai bun prieten de-al meu se căsătorește în septembrie, deci voi putea să merg la nunta lui care va fi la Nisa-Cannes.

Din octombrie va începe cu siguranță a doua curbă a virusului. Virusologii spun că va fi mai puțin virulentă decât prima. Directorul CDC din SUA a anunțat ieri că cea mai periculoasă curbă va fi la iarnă, pentru că va începe concomitent cu gripa. Deci la revedere concediu și vacanță de iarnă la munte în 2021.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca