Categories
Viata asa cum e

Ce ne arată cei care sunt anti-vaccinare obligatorie?

Unii dintre ei, foarte mulți, ne arată că sunt suferinzi de tulburări psihice netratate. Netratate, deci lăsate să evolueze. Cu siguranță suferă de anxietate, le e teamă de vaccinare, de consecințele ei, unora le e teamă pur și simplu de injectare, de faptul că injectarea devine obligatorie. Netratată, anxietatea duce la alte tulburări mai grave, de exemplu, la paranoia.

Scenariile negative care urmează vaccinării obligatorii sunt foarte numeroase. Și toate false. Nu am să reiau argumentația medicală, au făcut-o deja mulți specialiști în domeniu înaintea mea, în spațiul public – o emisiune de notorietate este cea în care s-au confruntat Olivia Steer și medicul Mihai Craiu, emisune în care medicul a demontat toate scenariile paranoice, a arărat clar că vaccinurile nu produc autism etc. De revăzut în aceste zile:

Dar aceste emisiuni, aceste informări din spațiul public nu au avut niciun efect. De ce? Pentru că vorbim de oameni cu tulburări psihice. Un om care suferă de paranoia nu se va vindeca subit în urma unei explicații raționale, despre un subiect care i-a stârnit reacția respectivă (paranoiacă). Va continua, pentru că tulburarea trebuie vindecată, în primul rând, cauza, nu efectul. La noi nu se întâmplă asta. Ar trebui să existe vaccin pentru tulburările psihice, care să se facă în copilărie, pentru că pe urmă nu se mai tratează. Nu le mai tratează nimeni în viața adultă. Oamenii trăiesc cu tulburări psihice, ca și cum ar trăi cu o eczemă pe piele care apare, dispare, apare, dispare, deci nu este nevoie să mergi la doctor. Igiena mentală este pe ultimul loc în România. Și se formează adevărate hoarde de oameni aproape nebuni, care dau frâu liber suferinței, prin mânie, ură. Se vor forma și în urma acestui articol, deși mesajul meu pentru ei este: hei, oameni buni și dragi. Dacă vă rupeți un picior, mergeți la ortoped și îl pune în ghips. Dacă vă îmbolnăviți de altă boală, alegeți voi oricare, mergeți la doctor. Dacă simțiți anxietate, paranoia, mergeți la un psiholog. Nu stați așa, nu vă tratați acasă. România vă va da suficiente motive ca să vă acutizeze simptomele. Jurnaliștii îți aduc zilnic audiențele în fața ecranului, prin cel mai simplu și distrugător buton: frica. Aveți grijă de voi. Nu neglijați igiena mentală, așa cum nu neglijați igiena corporală (nu o neglijați, nu?) Pentru că, până la urmă, igiena mentală este cea mai importantă. Noi, profesorii, facem control psihologic anual. Tu, cel care zbieri în rețelele sociale anti-vaccinare, când ți-ai făcut ultimul control? L-ai făcut vreodată?

P.S. Se spune că trebuie să-ți faci analizele anual. Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât mai des. “Analizele mintale”, cele mai importante, unde sunt?

2 replies on “Ce ne arată cei care sunt anti-vaccinare obligatorie?”

Este foarte dificil, pentru că ei nu mai acționează pe palierul rațional, ci emoțional și pentru mulți este expresia unor tulburări psihice. Vă expuneți unor reacții specifice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *