În data de 3 decembrie 2019, am fost invitat pentru a-mi prezenta ultimele cercetări despre Inteligența Artificială și Comunicarea Online, într-o sesiune plenară a Laboratorului Internațional de Cercetare în Științele Comunicării, SIC.Lab Mediterrannee de la Nisa, organizată special în acest scop.
Sunt Cercetător Titular la Laboratorul SIC.Lab Mediterrannee, din 2015, unul dintre cele mai mari Laboratoare de Cercetare din Franța, care grupează 25 de Cercetători Titulari și 21 de Cercetători-Asociați, din 7 țări, precum și 24 de doctoranzi. Sesiunea mea de prezentare, de 45 de minute, a fost încheiată de o prezentare de 15 minute susținută de două colege, Cercetătoare Asociate, profesoara Nathalie Jauffret, de la Universitatea din Monaco și Vanessa Landaverde, de la Universitatea din Nisa. Mai jos, afișul care a distribuit la toate avizierele Universității din Nisa:
Cele două cercetări pe care le-am prezentat în plenul Laboratorului au fost publicate în două reviste științifice:
- în revista științifică Argumentum, din România, de nivel BDI (indexată cel puțin în trei baze de date științifice internaționale):
- și în revista științifică franceză Cahiers du Numerique clasificată ca revue classante (revistă prestigioasă, echivalentul francez al ISI) de către Conseil National des Universites, CNU)
De asemenea, am prezentat o sinteză a cercetării pentru care am fost invitat la cea mai importantă Conferință Internațională Europeană despre Inteligența Artificială, din 2019, de la Bordeaux. La Conferința organizată de Universitatea din Bordeaux și UNESCO au fost invitați cercetători și profesori, care au reprezentat 33 de țări. Am fost singurul român invitat: