Am avut dreptate cu ce am scris în articolul “De ce nu ar trebui să ne speriem de virusul ucigaș”

Am avut dreptate cu ce am scris în articolul “De ce nu ar trebui să ne speriem de virusul ucigaș”

Tot ceea ce am scris in acest articol, din 25 ianuarie, s-a adeverit: acum, cand se apropie de noi, descoperim ca virusul nu e atat de ucigas pe cat se spunea, ca afecteaza mai ales persoanele in varsta, ca panica este mai grava decat virusul in sine….adica lucrurile stau exact așa cum am scris eu in articol, acum o lună.

Streinu-Cercel, directorul Spitalului Matei Balș a declarat azi: ”Coronavirusul e un virus mai prapadit. Mult mai agresiv e virusul gripal. În SUA sunt peste 10.000 de decese. Din 11 milioane, să existe 80.000 de îmbolnăviri, cu 2.300 de decese, înseamnă practic nimic. Și dacă vă uitați pe graficul deceselor, o să vedeți că decesele sunt la cei cu vârste de peste 80 de ani. La această vârstă, nu-ți trebuie foarte mult ca să dezvolți o infecție severă”.

Deci ceea ce am scris eu în articol, acum o lună, este confirmat de medici, azi

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca