Societatea patriarhală iese din canal la atac

Societatea patriarhală iese din canal la atac

După ce articolul ”De ce sunt atât de machiate femeile românce”, a depășit 55.000 de cititori în 24 de ore, s-au întețit atacurile din partea exponenților societății patriarhale. Deranjați, evident. Atât de deranjați, încât au împroșcat cu tot ce îi definește mai bine. Nu aș fi publicat astfel de atacuri oribile, dar le public pentru că exprimă perfect modul pestilențial de gândire al nucleului patriarhal din România. Oribil, dezgustător și, totuși, prezent. Așa arată mentalitatea celor față de care am decis să lupt, prin articolul pe care l-am scris:

Am primit multe asemenea mesaje. Iar la articol, singurele comentarii critice au venit din partea bărbaților. Cum am îndrăznit să ridic vocea? Cum am îndrăznit…? Mă scuzați, dragi bărbați, am îndrăznit și îndrăznesc în continuare. Să ridic vocea. Oricât de urât ar mirosi canalele în care locuiți. Ele nu mai sunt România anului 2020.

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca

11 comments

 1. Elena says:

  Felicitări! Păcat ca multe dintre noi nu vor sa fie mandre de mintea care poate fi dezvoltata prin informație. E ok sa te machiezi, dar e ok sa fii și fără.

 2. Nel says:

  Daca dupa toate studiile academice o citezi pe Dana Budeanu nici nu merita sa te băgăm in seama. Ca un roman get beget care ești generalizezi, cand poti f bine sa scrii unele femei și nu “Româncele”.

  • horea says:

   @Nelu: Constat cu tristete ca nu ati inteles ce am scris. Eu am criticat-o pe Dana Budeanu care spunea ca barbatul produce si femeia consuma. Ceea ce este monstruos. Daca nu ati inteles textul este vina intelectului dvs, destul de firav, nu a mea. Iar felul in care ati scris va defineste caracterul. Cititi bloguri mai usoare. Nu mai urcati pe blogul unui lector universitar. Este ostenitor.

 3. Diane Carter says:

  Raspunsurile la comentarii ma ung pe suflet! Daca nu sînteti casatorit imi depun candidatura! Cu asa inteligenta chiar as putea convietui intr-o casa fara plictis vreodata! 😀( cine ma cunoaste stie ca nu sint marriage material ) dar as comite-o cu dvs! Ha ha ha! Inteligenta la cei mai multi barbati lipseste si sufar ingrozitor ca nu am cu cine schimba idei. Aveti un simt innascut de a simti ambele tabere si va felicit ca stiti cum sa il puneti in aplicare! Fan for life!

  • horea says:

   Va multumesc mult! M-a bucurat mult comentariul dumneavoastra. M’a fait chaud au coeur, cum spun francezii, mi-a incalzit inima. Multumesc 🙂 Nu, nu sunt casatorit 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *