Categories
Viata asa cum e

600 de persoane trăiesc fără apă caldă și căldură, din vina Conarg

Zona Lujerului este o zonă importantă a Capitalei, nod comercial și rutier, cu hypermarket, metrou etc. Aici a construit dezvoltatorul imobiliar Conarg complexul rezidențial Quadra 2. Un bloc impunător, cu parcare subterană, pază, drum asfaltat și țeavă de apă caldă trasă de dezvoltator. Bloc în care locatarii s-au mutat cu speranța că vor trăi mai bine decât în vechile blocuri comuniste, cu infrastructură veche, țevi de apă caldă depășite etc. Speranță care a durat numai 9 ani.

După 9 a cedat, exact înainte de Crăciun, țeava care alimentează cu apă caldă, respectiv căldură, blocul. Țeavă nou-nouță instalată de dezvoltatorul imobiliar Conarg în 2010. Asociația de Proprietari a strâns bani, peste 5.000 de euro și a reparat spărtura din țeavă. Cu ajutorul unei firme de reparații, HVAC Intertrade, care a găsit gaura din conductă după două încercări, mai exact dupa ce a spart strada din fața blocului pe ambele sensuri, două zile la rând. Din nefericire, blocul nu a beneficiat de apă caldă și căldură mult timp. După numai trei săptămâni, țeava pusă de Conarg acum 9 ani s-a spart din nou. De această dată firma de reparații HVAC Intertrade nu a mai găsit gaura din țeavă nici după 8 spărturi în asfalt, făcute de-a lungul a trei zile. Nici după ce a spart jumătate din stradă nu a mai găsit gaura din conductă.

Iar locatarii blocului, peste 600 de oameni, au rămas fără căldură și apă caldă timp de o săptămână, în plină iarnă, în condițiile în care temperaturile maxime scad sub minus 2 grade. Pentru că țeava nou-nouță de apă caldă pusă de dezvoltatorul Conarg a crăpat definitiv după numai 9 ani. Iar pentru repararea, respectiv cârpirea ei fără sfârșit, plătește Asociația de Proprietari. Conarg spune că este de vină RADET care livrează apă corozivă, ceea ce ar fi un grav atentat la sănătatea publică, pentru că ar pune în pericol viețile tuturor celor care înghit fie și numai o picătură din apa respectivă și, de asemenea, apa corozivă ar trebui să găurească toate conductele din zona Lujerului, Militari. Dar nu a mai pocnit nicio conductă, a niciunui alt bloc din zonă, nu au crăpat nici măcar conductele vechi de peste 50 de ani ale blocurilor construite în perioada comunistă. Iar Conarg dezvoltă liniștit alte complexe rezidențiale, urmând ca în cele pe care le-a dezvoltat deja să-i plăteasca greșelile locatarii. Cu bani și cu sănătate. Nici la ora la care scriu acest articol, oamenii care locuiesc în complexul Quadra 2 nu au apă caldă și căldură și nici speranțe că vor avea în curând deși strada din fața complexului a fost spartă în proporție de 50% în căutarea gropii misterioase din conducta Conarg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *