Categories
Uncategorized

Coronavirus: alertă globală OMS. Ar trebui să ne speriem?

Nu. Ce înseamnă această stare de urgență internațională? „Această alertă înseamnă că OMS recomandă tuturor statelor membre să adopte măsuri care diminuează posibilitatea intrării într-o țară a unei persoane care a fost infectată cu coronavirus. Dar dacă, totuși, acest lucru s-a întâmplat, persoana respectivă să ia măsuri să limiteze răspândirea. Sunt elemente importante care sunt prevăzute în OMS”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nelu Tătar, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Deci acum România are dreptul să suspende zborurile dinspre China (cum a făcut de British Airways, insularii fiind cunoscuți în toată lumea pentru teama pentru tot ce vine din exterior, ei au introdus primii scanere de temperatură la toate epidemiile de gripă, animalele stau în carantină tot timpul, ca spă nu aducă bacterii de pe continent etc – campioni sunt insularii din Noua Zeelandă, care le cer noilor veniți pe aeroport să curețe și pământul de pe tălpi, ca să nu aducă bacterii, microbi etc). Deci alerta permite limitarea intrării în țară a persoanelor infectate. Pot fi oprite la graniță, puse în carantină etc. Asta înseamnă alerta.

CNN a răspuns ieri, după anunțarea alertei OMS, cu următorul articol, citez:  ”În timp ce întreaga atenție a lumii este ațintită sure coronavirusul de la Wuhan, care a îmbolnăvit câteva mii de persoane la nivel global, există un alt virus care a îmbolnăvit 15 milioane de americani și a omorât peste 8.200 de persoane numai în această iarnă. Este gripa”.

Sigur că da, să ne spălăm pe mâini, dar să rămânem calmi. Și, pentru că am scris mult pe acest subiect, fac o promisiune: voi urmări cu atenție situația și când va fi cu adevărat motiv de teamă, voi scrie. Articolul va avea titlul: Acum trebuie să ne fie teamă. Sper să nu-l scriu niciodată 🙂

7 replies on “Coronavirus: alertă globală OMS. Ar trebui să ne speriem?”

Foarte corect. La asta ma gandeam si eu, de ce atata panica cu coronavirusul din China, cand la noi in tara avem gripa deja, care chiar a dus la moartea multor oameni.

Sunt de părere ca e mai bine sa învătam din experiența altora. Virusul se transmite foarte ușor, chiar și neavând simptome. Este doar o chestiune de zile maxim câteva săptămâni pănă primele cazuri vor apărea și in România. Trebuie sa fim pregătiți, echipamente de protecție, rezerve apa și hrană. Sistemul nostru sanitar este sub capacitatea celor din vest, de capabilitatea celor care ne conduc nici nu mai vorbesc. China este un stat comunist, informațiile care ies de acolo sunt dictate de către partidul comunist care e la conducere, am fost și noi in comunism… mai știți cum și ce se raporta? Dacă nu întrebați pe cineva care a trăit in comunism. Fiți pregătiți, e o chestiune de timp!

Ati semnat comentariul cu mailul euforicu@gmail.com. Va doresc numai bine. Tineti piciorul pe ambreiaj pana se face verde la semafor (chiar daca s-ar putea sa nu se faca niciodata), daca asa va simtiti bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *