Predare la Universitatea din Nisa, noiembrie-decembrie 2018

Predare la Universitatea din Nisa, noiembrie-decembrie 2018

În luna noiembrie 2018 am fost invitat, ca în ultimii 5 ani, să reiau cursurile de Comunicare în Rețelele Sociale, la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa. La baza invitației au stat, ca în fiecare an, evaluările pe care le-am primit din partea studenților și a colegilor – cele mai bune pe Universitate (ceea ce est foarte onorant pentru un român). Am susținut cursul Numerique et Ecriture (Tehnici de Scriitură în Social Media), la anul III, specializarea INFOCOM (Informație și Comunicare), Facultatea de Litere, Universitatea Sophia-Antipolis, Cote d’Azur, Nisa.

În fotografia de mai jos, împreună cu studenții care și-au prezentat primii lucrările (cei mai buni dintre cei buni). 🙂

Pe lângul cursul la anul III Licență am susținut, pentru al 6-lea an consecutiv, un curs la care țin foarte mult, “Stratégies des réseaux sociaux sur la culture”, la anul II Master EMIC, un Master care pregătește comunicatori culturali, viitorii profesioniști PR ai instituțiilor culturale (muzee etc). Este un curs pe care îl susțin cu mare plăcere în fiecare an, pentru că prilejuiește discuții foarte interesante, cu studenți de elită, despre modalitățile de promovare a culturii în rețelele sociale. Ca în fiecare an, la finalul cursului, am avut cele mai bune evaluări.

La auzul faptului că sunt în Universitate și al succesului cursului de la Master 2 EMIC, studenții de la Master 2 DISTIC (Masterul de Cercetare de la Nisa), dintre care unii mi-au fost studenți la anul III licență acum trei ani, au cerut să facă, (și ei), un curs cu mine de Comunicare în Rețelele Sociale. Ca urmare, am fost invitat să susțin un curs despre Teoriile mele Social Media și cele mai eficiente metode de cercetare a domeniului, la nivel de Master de Cercetare, la anul II Master DISTIC. La final, studenții au evaluat cursul meu cu calificativul “cel mai bun curs din acest an”, ceea ce a fost o bucurie, mai ales că tot ceea ce predau (și în România și în Franța) este 100% original, rezultat al cercetărilor mele, iar evaluările primite au venit din partea viitorilor doctoranzi și cercetători ai Universității Sophia-Antipolis. Vă mulțumesc dragii mei. A fost o plăcere să lucrez cu voi (fotografia de mai jos mi-a fost cerută de studenți și postată și pe pagina DISTIC). Voi reveni la Master 2 DISTIC și la anul.

În aceeași perioadă, noiembrie – decembrie, am participat la seminare de cercetare ale Laboratorului SIC.Lab Mediterrannee, unde sunt cercetător principal.

Am prezentat o cercetare despre efectele algoritmilor dotați cu Inteligență Artificială asupra creativității umane în rețelele sociale și am început o nouă cercetare despre umanizarea comportamentului algoritmilor dotați cu Inteligență Artificială, în relațiile de comunicare cu utilizatorii, cercetare pe care o voi prezenta la cea mai importantă conferință europeană despre Inteligența Artificială, în data de 14-15 martie, la Universitatea din Bordeaux (sunt singurul român invitat)

 

La final am participat la cina de La revedere, oferită de conducerea Laboratorului. Mulțumesc frumos 🙂

Și câteva amintiri de la Nisa:

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca