Menu Close

Predare la Universitatea din Nisa, noiembrie-decembrie 2018

În luna noiembrie 2018 am fost invitat, ca în ultimii 5 ani, să reiau cursurile de Comunicare în Rețelele Sociale, la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa. La baza invitației au stat, ca în fiecare an, evaluările pe care le-am primit din partea studenților și a colegilor – cele mai bune pe Universitate (ceea ce est foarte onorant pentru un român). Am susținut cursul Numerique et Ecriture (Tehnici de Scriitură în Social Media), la anul III, specializarea INFOCOM (Informație și Comunicare), Facultatea de Litere, Universitatea Sophia-Antipolis, Cote d’Azur, Nisa.

În fotografia de mai jos, împreună cu studenții care și-au prezentat primii lucrările (cei mai buni dintre cei buni). 🙂

Pe lângul cursul la anul III Licență am susținut, pentru al 6-lea an consecutiv, un curs la care țin foarte mult, “Stratégies des réseaux sociaux sur la culture”, la anul II Master EMIC, un Master care pregătește comunicatori culturali, viitorii profesioniști PR ai instituțiilor culturale (muzee etc). Este un curs pe care îl susțin cu mare plăcere în fiecare an, pentru că prilejuiește discuții foarte interesante, cu studenți de elită, despre modalitățile de promovare a culturii în rețelele sociale. Ca în fiecare an, la finalul cursului, am avut cele mai bune evaluări.

La auzul faptului că sunt în Universitate și al succesului cursului de la Master 2 EMIC, studenții de la Master 2 DISTIC (Masterul de Cercetare de la Nisa), dintre care unii mi-au fost studenți la anul III licență acum trei ani, au cerut să facă, (și ei), un curs cu mine de Comunicare în Rețelele Sociale. Ca urmare, am fost invitat să susțin un curs despre Teoriile mele Social Media și cele mai eficiente metode de cercetare a domeniului, la nivel de Master de Cercetare, la anul II Master DISTIC. La final, studenții au evaluat cursul meu cu calificativul “cel mai bun curs din acest an”, ceea ce a fost o bucurie, mai ales că tot ceea ce predau (și în România și în Franța) este 100% original, rezultat al cercetărilor mele, iar evaluările primite au venit din partea viitorilor doctoranzi și cercetători ai Universității Sophia-Antipolis. Vă mulțumesc dragii mei. A fost o plăcere să lucrez cu voi (fotografia de mai jos mi-a fost cerută de studenți și postată și pe pagina DISTIC). Voi reveni la Master 2 DISTIC și la anul.

În aceeași perioadă, noiembrie – decembrie, am participat la seminare de cercetare ale Laboratorului SIC.Lab Mediterrannee, unde sunt cercetător principal.

Am prezentat o cercetare despre efectele algoritmilor dotați cu Inteligență Artificială asupra creativității umane în rețelele sociale și am început o nouă cercetare despre umanizarea comportamentului algoritmilor dotați cu Inteligență Artificială, în relațiile de comunicare cu utilizatorii, cercetare pe care o voi prezenta la cea mai importantă conferință europeană despre Inteligența Artificială, în data de 14-15 martie, la Universitatea din Bordeaux (sunt singurul român invitat)

 

La final am participat la cina de La revedere, oferită de conducerea Laboratorului. Mulțumesc frumos 🙂

Și câteva amintiri de la Nisa:

1 Comment

  1. Pingback:Predare la Nisa (retrospectivă) – Horea Mihai Bădău, Lect. dr. la Universitatea din București, Profesor-cercetător la Universitatea din Nisa, Cercetător Științific Principal la Laboratorul SIC.Lab Mediterrannee, Nisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support