Vârsta la care ești considerat bâtrân crește

Este o tendință la nivel mondial. Un studiu realizat în Nigeria, Coreea de Sud, Statele Unite și Marea Britanie arată că pur și simplu oamenii îmbătrânesc mai încet, mai târziu. De ce?

  1. Duc vieți mai sănătoase decât înaintașii lor. Și în România, copiii vor duce vieți mai sănătoase decât părinții lor. Voi, cei care mă citiți, duceți vieți mai sănătoase decât părinții voștri. Deci veți îmbătrâni mai tărziu decât ei, veți fi tineri mai mult timp decât au fost ei. Dacă nu duceți vieți mai sănătoase decât părinții voștri, acest articol trebuie să fie un semnal de alertă.
  2. Principiul sacrificiului, popriu societăților în curs de dezvoltare dispare. În societâțile în curs de dezvoltare părinții se sacrifică pentru copii, se neglijează pe toate planurile, ca să le fie copiilor bine, întrucât nimeni altcineva nu se ocupă de asta: statul are o formă precară de asistență socială, societatea rudimentară funcționează ca o junglă, deci părinții îmbătrânesc mai repede, ca să trăiască mai mult și mai bine copiii. O tendință care dispare o dată cu dezvoltarea societății, când părinții încep să-și dea seama că copiii sunt ființe separate, cu vieți separate și că o viață nu o ia pe alta. Copilul nu ar trebui să îmbătrânească prematur părintele. Ci să-l ocrotească. Cât mai devreme și cât mai mult.
  3. Oamenii care s-au obișnuit să fie fericiți în tinerețe, nu renunță la fericire când înaintează în vârstă. Continuă să iasă, să danseze, să călătorească, iar asta se vede pe fizicul și pe psihicul lor. Rămân tineri. Pentru că le-a plăcut mult felul în care erau în tinerețe și nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să renunțe la ce făceau în acea perioadă. Pentru că nu există niciun motiv.
  4. Au o imagine bună de sine. Oamenii cu o imagine bună de sine nu vor renunța niciodată la ei. Nu vor ceda. Nu se vor lăsa abuzați sau exploatați. Nu vor supraviețui. Vor trăi. Și vor merge înainte fără a uita să cânte și să danseze.
  5. Oamenii se ajută între ei. În societățile dezvoltate oamenii se ajută între ei, nu se mai mănâncă între ei, precum în societățile individualiste din zorii capitalismului. Asta atenuează stresul. Umanitatea, fraternitatea, atenuează stresul. Opresc un fir de păr alb. Previn un rid. Și mențin vie flacăra pâlpâindă a zâmbetului.
  Ceea ce mi-am propus să fac și eu prin acest blog. Să mențin vie flacăra pâlpâindă a zâmbetului, pentru că am văzut prea mulți tineri îmbătrâniți înainte de vreme și prea mulți seniori cu inimi de regi și regine, care s-au abandonat în camera servitorilor, deși locul lor este în jilțul regal. Dragii mei cititori 🙂 Dacă ați zâmbit acum, când am zâmbit și eu, suntem pe drumul cel bun.
  Alimentație sănănătoasâ, zâmbet, demnitate, fraternitate, cunoaștere, evoluție, acestea ar fi, într-o ordine aleatorie cuvintele-cheie ale blogului meu. Și, nu în ultimul rând, pentru că mie îmi place mult să dansez, dans, mult dans 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *