Răul lovește

Răul lovește

Acum câteva zile un cititor mi-a scris un comentariu la postarea despre moaște. Nu l-am luat în seamă atunci. Suna așa: “Domnule Bădău, îmi fac griji pentru dumneavoastră. Ați scris un articol despre Bine deci veți trezi dracii și vor încerca să vă facă mult rău”. Chiar nu l-am luat în seamă. Cum s-ar putea întâmpla așa ceva?

Dar cel care mi-a postat comentariul pe blog a avut dreptate: răul (fără majuscule) a trecut la atac. Au apărut atacuri furibunde pe Facebook, în care sunt catalogat în cele mai mizerabile moduri, iar persoana care a compus respectiva postare spune că că au mâncat-o degetele să scrie și să mă împroaște cu mizerii, după ce a văzut articolul  Despre cei care pupă moaște pe Facebook. Chiar așa a scris: că au mâncat-o degetele să mă atace după ce a văzut respectiva postare și succesul ei pe Facebook. Iar atacurile s-au multiplicat si in alte părți….

Prin postarea mea despre moaște am trezit mult rău care încearcă să mă deturneze, să mă oprească din scris și să mă îndrepte în altă direcție. Dar nu ma voi opri. Va promit asta. Și vă mulțumesc că sunteți aproape de mine. Doamne Ajută.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca