Răul lovește

Răul lovește

Acum câteva zile un cititor mi-a scris un comentariu la postarea despre moaște. Nu l-am luat în seamă atunci. Suna așa: “Domnule Bădău, îmi fac griji pentru dumneavoastră. Ați scris un articol despre Bine deci veți trezi dracii și vor încerca să vă facă mult rău”. Chiar nu l-am luat în seamă. Cum s-ar putea întâmpla așa ceva?

Dar cel care mi-a postat comentariul pe blog a avut dreptate: răul (fără majuscule) a trecut la atac. Au apărut atacuri furibunde pe Facebook, în care sunt catalogat în cele mai mizerabile moduri, iar persoana care a compus respectiva postare spune că că au mâncat-o degetele să scrie și să mă împroaște cu mizerii, după ce a văzut articolul  Despre cei care pupă moaște pe Facebook. Chiar așa a scris: că au mâncat-o degetele să mă atace după ce a văzut respectiva postare și succesul ei pe Facebook. Iar atacurile s-au multiplicat si in alte părți….

Prin postarea mea despre moaște am trezit mult rău care încearcă să mă deturneze, să mă oprească din scris și să mă îndrepte în altă direcție. Dar nu ma voi opri. Va promit asta. Și vă mulțumesc că sunteți aproape de mine. Doamne Ajută.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca

18 comments

 1. Daniel says:

  Tot ce e nevoie pentru ca raul sa triumfe, este ca Binele sa nu faca nimic. Vorba lui Eminescu: gura lumii si borta vantului nu le poti astupa.
  Eu cred ca faceti bine ceea ce faceti si ca mi-ar parea bine sa va citesc cu speranta si caldura si mult timo de acum inainte. Doamne ajuta!

  • horea says:

   @Daniel: va multumesc mult. Sustinerea dumneavoastra ma ajuta mult. Impreuna vom reusi. Va multumesc ca-mi sunteti alaturi!

 2. Antonia says:

  Sunt de acord cu dl Daniel; avem nevoie de Bine, și pt a l avea, trebuie nu doar să vorbim ci și sa ne agățam într un fel sau altul de El, de Bine.
  Continuați să scrieți, oamenii au nevoie să citească, să vă citească!
  Vă sunt alături!

 3. Marina says:

  🙂
  Am citit articolul si mi-a placut, iar acum radiez ca nu am FB sa citesc si mai multe tembelisme decat imi da zilnic media :).
  Astept alte articole pe acest subiect, religie , ca de politica m-am saturat iar economia oricum merge prost asa ca nu descoperim noi America :).
  Nici macar preotii nu ma intereseaza , cei despre care mi-as dori sa citesc nu mai sunt sau nu au nimic de spus, in timp ce unii vorbesc ca sa se asculte.
  Ar fi interesant de vazut sondaje si articole care sa creioneze de ce BOR scade si multimea de pelerini creste. Asa ca o simpla observatie, duminica bisericile bucurestene sunt pline :).

 4. Maria says:

  Bun venit in comunitatea pupatorilor de sf moaste! Atacurile vor continua un timp dar si ajutorul va fi pe masura! Nu va descurajati, o sa incerce sa va intimideze, ati devenit o tinta pt ca va considera un lider de opinie! Va doresc sa demonstrati ca se poate si la noi! Sunt putini dar valorosi! Doamne ajuta!

  • horea says:

   @Maria: va multumesc, asa este, aveti dreptate, au vazut ca a avut succes articolul si acum incearca sa ma discrediteze. Desi aceste bai de otrava imi fac extrem de rau, mai ales fizic, nu ma voi da batut. Voi continua. Impreuna cu dumneavoastra, cititorii mei. Ma bucur si va multumesc ca-mi sunteti aproape!

 5. Oana.gh says:

  Marcu 13,13 – Si veti fi urâti de toti pentru numele Meu, iar cel ce va rabda până la urmă, acela se va mantui.
  Horea, e de bine! Ai fost avertizat, stiai ca așa va fi. Noi te sustinem, nu da inapoi ca nu mai exista cale de intoarcere. Si sustinerea nu este asta scrisa ( asta e ca varful ghetarului ce se vede deasupra oceanului). Sustinerea este in sufletele noastre ale celor care nu avem “vocea” ta. Si noi gandim asa dar pe noi nu ne aude nimeni si nici nu stim sa o spunem ca tine. Cei care te citesc se roaga pentru tine. Rugaciunea este cea mai buna sustinere.
  Dracii vor veni buluc in cele mai stranii chipuri, de unde nu te astepti dar noi, fratii si surorile tale in Hristos suntem alaturi de tine. Domnul se va ocupa de toate, de la tine cere numai intentia, inima ta si putina lucrare, restul face El. Sa nu ai indoieli.

  • horea says:

   @Oana Gh: Va multumesc din suflet. Nici nu stiti ce mult mi-au mers la inima si la suflet cuvintele dumneavoastra. Nici un stiti. Va multumesc din suflet. Mi-ati dat o sustinere foarte pretioasa. Va multumesc!!!

 6. cristina says:

  De baile de otrava nu veti scapa, dar solutia este sa nu le bagati in seama.
  Raului nu-i convine ca pierde un musteriu, asa ca va face orice sa-l recastige. Ignorati orice atac din partea raului, nu-i dati satisfactie si o sa se lase pagubas intr-un final. Mersul la liturghie, macar din doua in doua saptamani, ajuta foarte mult.

  • horea says:

   @cristina: Va multumesc mult pentru comentariu. Merg la Sfanta Liturghie in fiecare duminica. Abia astept ziua de maine 🙂

 7. Ioana Spiridon says:

  V.as sfatui sa.i ignorati pe aceia care va improasca cu noroi, pana la urma, observand ca nu le raspundeti, vor inceta! Fiecare arunca ce are in suflet: dumneavoastra miere, atacatorii fiere!
  In plus, aveti nenumarati oameni care va apreciaza si ca sustin, asa cum au demonstrat.o, poate, in mod concret, in momentul critic al inchiderii blogului.

 8. leonard says:

  D le Badau,
  daca s-ar face o analiza a inteligentei celor care va incurajeaza in comparatie cu ceilalti credeti-ma ca primii ar iesi mult in castig. Ii provoc oricand la un test IQ dar nu acesta este scopul…
  Si concret daca aveti nevoie de ceva si noi cititorii va putem ajuta nu ezitati sa ne-o cereti! Trebuie sa fim uniti si solidari si impreuna vom invinge. Nu avem cum altfel pentru ca binele si lumina este cu noi..

  • horea says:

   @leonard: asa este, va multumesc din suflet!!!! Da, va voi cere ajutorul si sunt sigur ca vom izbandi. Impreuna vom izbandi. Va multumesc din suflet! Comentariul dumneavoastra m-a ajutat mult. Va multumesc!!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *