Nu uita

Un lucru important: uităm foarte des. Ne lăsăm furați (un cuvânt interesant, nu? 🙂 ) și uităm lucruri. Unele importante, altele nu.

Amintiți-vă în cât timp uitați rezoluțiile din Noaptea Anului Nou?  În cât timp uitați prima impresie, prima întâlnire cu o persoană (se spune că este hotărâtoare)? În cât timp uitați ce ați simțit prima oară când ați văzut o persoană?

Se spune că uneori e bine să uiți. Să lași durerile să treacă….. timpul le vindecă pe toate și mai sunt multe vorbe de duh de înșirat aici 🙂

Nu e bine deloc uiți. Ce se întâmplă, de fapt, atunci când uiți? Respectiva amintire coboară în subconștient și rămâne acolo. În continuare activă, deci continuă să-ți influențeze acțiunile. Fără să știi, pentru că se află în subconștient, acea parte a creierului pe care nu o putem controla. Dar partea respectivă a creierului  (subconștientul), ne controlează pe noi.

De ce bine să nu uităm? Dacă nu uităm, păstrăm amintirile în partea conștientă a creierului nostru, deci le putem controla efectele. Vom vedea, respectivele amintiri, le vom simți, poate ne vor face rău, dar cel mai important – vom putea să luăm măsuri. Dacă le uităm, adică dacă le lăsăm în subconștient, ele vor produce efecte asupra noastră fără să ne dăm seama, deci vom fi lipsiți de apărare.

Deci: este mai bine să nui uiți. Așază amintirile pe rafturi, exact cum îți aranjezi documentele în calculator 🙂 și, din când în când, răsfoiește-le. Dacă le răsfoiești, le menții în partea conștientă a creierului. De ce se răsfoiau înainte albumele cu poze? Tu când ți-ai răsfoit ultima oară albumele cu amintiri? Cum poți petrece minunat o seară? Răsfoind amintiri. Dacă nu le răsfoiești, se va asterne praful adică vor aluneca pe treptele conștientului, până vor ajunge în partea subconștientă a creierului. Unde vor rămâne vii și te vor manipula/influența dintr-o zonă a minții tale la care ai acces, dar nu ai control.

Nu lasa amintirile să-ți influențeze în mod necontrolat viața. Răsfoiește-le.

E mai bine să-ți cunoști/vezi adversarul, decât să aștepți să te pocnească din umbră 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *