Jocul de șah nuclear

SUA va pierde oricum în confruntarea cu Coreea de Nord. Dacă va ataca și nimici Coreea de Nord, va fi țara agresivă, condusă de un președinte agresiv. Care rade tot. Nimeni nu iubește agresivitatea. Nici războiul. Atenție, mai ales dacă este război nuclear. 

Deci va câștiga teren o țară pașnică. Cine? China. Care se află exact în spatele competitorului său (China este cel mai mare creditor al Statelor Unite) și așteaptă numai un moment de slăbiciune, pentru a trece pe primul loc. În urma ei, va face, timidă și romantică și Rusia un pas înainte.

Dacă va scăpa o rachetă nucleară nord-coreeană de barajele anti-rachetă, va fi dezastru. Tot pentru SUA.

Dacă Statele Unite nu vor ataca, vor pierde din nou. Vor arăta că un purice, cum este Coreea de Nord, poate înfrunta un elefant fără să pățească nimic. Deci elefantul va pierde din putere. Și Pakistanul are arma nucleară. Și India. Și multe alte țări. Dacă Coreea de Nord demonstrează că poate înfrunta Statele Unite fără urmări, Statele Unite pierde poziția de lider mondial. Vor cădea brusc, din poziția de stăpân puternic, în cea de coleg de joacă, de tachinare, de tras de urechi. În joacă, așa. Oricum nu pățești nimic.

Deci, acum se joacă un joc de șah, cu miză mare. În care China și Rusia sunt regele și regina. Iar Trump și Kim Jong Un, nebunii.

Oricum rușii au fost mereu cei mai buni la șah.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *