Despre Brigitte Macron cea urâtă și femeile românce

Despre Brigitte Macron cea urâtă și femeile românce

După vizita lui Macron în România, pe Facebook au apărut multe postări, ale unor femei, sub forma: “ce urâtă e! Eu dacă aș fi așa urâtă aș sta în casă etc. Să se acopere, să se acopere!” Aceste reacții arată următoarele:

Multe  femei românce, nu toate, se pregătesc să fie cât mai frumoase posibil. Ca să fie cucerite de bărbați. Adică se transformă în femei-obiect. Sunt frumoase, dezirabile, iar bărbatul le cucerește, apoi le stăpânește, nu? Ca așa se întâmplă cu obiectele frumoase. Faci eforturi, apoi intri în posesia unui obiect frumos. Iar femeia are un bărbat, pe care se poate baza. Pentru că singură, în lumea asta agitată și plină de primejdii, este periculos să trăiești. Trebuie să ai un bărbat puternic alături. Și atunci trebuie să fii mereu frumoasă, ca să îl atragi. Poți să îl atragi cu mintea, cu sufletul tău? Niciodată. Trebuie să fii superficială, să te bazezi pe aparențe. Și apoi să te miri că peste ani de zile, atracția bazată pe aparențe încetează, iar ceea ce trebuia să fie o relație puternică se transformă într-un fiasco. Dar până atunci, încearcă să fii cât mai frumoasă, este cheia unei relații fericite. Din păcate, femeile inteligente nu-și arată capacitățile intelectuale în rețelele sociale, (care sunt un fel de spațiu de “vânzare a sinelui”), ci pe cele fizice. Iar aceasta este o mentalitate la nivel de societate. Și femeile și bărbații gândesc la fel. Dacă ești frumoasă, arată-te, dacă ești urâtă, ascunde-te. V-ati întrebat de ce femeile musulmane acceptă să poarte burka, să-și acopere fața? Aceeași mentalitate funcționează și la ei: ești o femeie serioasă? Acoperă-te! Ești o desfrânată? Dezvelește-te. În Maroc, femeile care nu se acopera din cap pana in picioare sunt hărțuite pe stradă, iar legile nu pedepsesc acest comportament. Ca urmare, refugiații veniți în Europa au considerat că toate femeile care nu-și acoperă fața sunt desfrânate și vor să fie pipăite.

Revenind: soția lui Macron e urâtă. Totuși e ciudat că are un soț drăguț și mai tânăr, nu? Pentru că în România funcționează o altă tristă mentalitate: el trebuie să fie aproximativ la fel de frumos ca ea și invers. Pentru că s-au ales unul pe altul în funcție de felul cum arată. Iar dacă el e frumos, sigur e și deștept și milionar, ca în 50 Shades of Grey (m-a ferit Dumnezeu și nu l-am văzut). Noi am învățat, din basme și apoi din mitologia hollywoodiană, că cel Bun e frumos, iar cel Rău, urăt. Și atunci, căutăm oameni frumoși, ei sunt siguri buni. Apoi ne trezim că nu mai suntem frumoși, pentru că frumusețea e trecătoare, deci rămânem singuri, pentru că celalalt a ales tot frumusețea. A altuia (alteia). Și ieșim la poarta casei, ne punem basmaua la gură și ne întrebăm cum e posibil ca un bărbat frumușel, ca Macron, să iubească o babă urătă? Care nu-și acoperă genunchii zbârciți?

În Franța, femeile nu-și construiesc viața în jurul unui bărbat, nici în jurul copiilor, nu stau cu un bărbat care le abuzează de dragul copiilor ci își construiesc viața în jurul propriei fericiri. Femeile, în Franța, nu încearcă să fie pe placul bărbatului, ci pe bunul lor plac. Și au învățat bărbații să aprecieze calitățile durabile, nu cele efemere. Ea l-a făcut pe el președintele Franței. Este foarte grăitoare o scenă, din ziua de 14 iulie, când practic, Trump încearcă să se impună fizic, în fața lui Macron. Îl strânge de mână mult timp, cea mai lungă strângere de mână din istoria politică recentă, practic îl dezechilibrează la un moment-dat. Iar ea observă și îi sare în ajutor, asta în timp ce soția lui Trump se uită după fluturi. Dar ne place mult mai mult soția lui Trump, nu? O frumoasă din Europa de Est, care și-a construit viitorul pe spinarea unui bărbat. O femeie-obiect. Pe ea nu o acuzăm, ea ne place. E frumoasă. Și atât 🙂

În încheiere. În Franța este normal ca femeia să fie mult mai în vârstă decât bărbatul, cu 10-20-30 de ani. Pentru că femeia este sigură pe ea.

În România, concentrarea femeii pe aspect arată un singur lucru: dorința, aproape disperată, de a intra “sub aripa” unui bărbat, pentru a avea o casă, o familie, viitorul asigurat. Pentru că bărbatul e baza. Mentalitate apropiată de cea a femeilor musulmane. Perdantă pe termen mediu pentru că frumusețea nu este veșnică. Și vom merge la piese de teatru de tipul: Iubirea durează trei ani și vom suspina. Bineînțeles că va dura 3 ani (4-5-6-7). Pentru că s-a întemeiat pe lucruri care durează 3 ani (4-5-6-7).

Și închei: nu uitați să arătați mereu pe Instagram și pe Facebook cât sunteți de frumoase. Nu inteligente, nu sufletiste, frumoase. Bărbatul care vă va curta și vă va avea în final nu va fi niciodată președintele unei țări puternice. Dar veți descoperi asta la primele riduri când el va fugi după altă frumusețe. Pentru că așa l-ați învățat 🙂

huooo, huooo, baba lui Macron!

Dacă ți-a plăcut articolul, sprijină existența acestui blog

Later edit: 

Referitor la hartuirile sexuale din Maroc, pun la dispozitie cateva linkuri:

Le Monde scrie despre “cultura violului” în Maroc

Courrier International scrie despre “flagelul hartuirilor sexuale pe strada” din Maroc

Maroc World News scrie despre cazul care a inflamat tot internetul de pe mapamond si a scos oamenii in strada in Maroc: o tanara a fost violata intr-un autobuz de fata cu calatorii si soferul care au asistat impasibili. De ce? NU era acoperita din cap pana in picioare. 

Se mai pot găsi mii de linkuri la o simplă căutare pe Google, despre sutele de hărțuiri sexuale la care supuse pe stradă femeile care nu se acoperă. Din 2000 până în prezent. Am făcut aceste precizări întrucât am primit 4 comentarii senine că “nu există hărțuire sexuală în Maroc”. Asta arată cât de puțin ajung în România informațiile de interes public de pe mapamond. În Maroc femeile ies în stradă în toate marile orașe excedate de faptul că autoritățile nu pedepsesc sutele de hărțuiri sexuale care au loc zilnic pe străzi, iar în România primesc comentarii senine de tipul: “nu exista asa ceva”.

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca