Despre Brigitte Macron cea urâtă și femeile românce

După vizita lui Macron în România, pe Facebook au apărut multe postări, ale unor femei, sub forma: “ce urâtă e! Eu dacă aș fi așa urâtă aș sta în casă etc. Să se acopere, să se acopere!” Aceste reacții arată următoarele:

Multe  femei românce, nu toate, se pregătesc să fie cât mai frumoase posibil. Ca să fie cucerite de bărbați. Adică se transformă în femei-obiect. Sunt frumoase, dezirabile, iar bărbatul le cucerește, apoi le stăpânește, nu? Ca așa se întâmplă cu obiectele frumoase. Faci eforturi, apoi intri în posesia unui obiect frumos. Iar femeia are un bărbat, pe care se poate baza. Pentru că singură, în lumea asta agitată și plină de primejdii, este periculos să trăiești. Trebuie să ai un bărbat puternic alături. Și atunci trebuie să fii mereu frumoasă, ca să îl atragi. Poți să îl atragi cu mintea, cu sufletul tău? Niciodată. Trebuie să fii superficială, să te bazezi pe aparențe. Și apoi să te miri că peste ani de zile, atracția bazată pe aparențe încetează, iar ceea ce trebuia să fie o relație puternică se transformă într-un fiasco. Dar până atunci, încearcă să fii cât mai frumoasă, este cheia unei relații fericite. Din păcate, femeile inteligente nu-și arată capacitățile intelectuale în rețelele sociale, (care sunt un fel de spațiu de “vânzare a sinelui”), ci pe cele fizice. Iar aceasta este o mentalitate la nivel de societate. Și femeile și bărbații gândesc la fel. Dacă ești frumoasă, arată-te, dacă ești urâtă, ascunde-te. V-ati întrebat de ce femeile musulmane acceptă să poarte burka, să-și acopere fața? Aceeași mentalitate funcționează și la ei: ești o femeie serioasă? Acoperă-te! Ești o desfrânată? Dezvelește-te. În Maroc, femeile care nu se acopera din cap pana in picioare sunt hărțuite pe stradă, iar legile nu pedepsesc acest comportament. Ca urmare, refugiații veniți în Europa au considerat că toate femeile care nu-și acoperă fața sunt desfrânate și vor să fie pipăite.

Revenind: soția lui Macron e urâtă. Totuși e ciudat că are un soț drăguț și mai tânăr, nu? Pentru că în România funcționează o altă tristă mentalitate: el trebuie să fie aproximativ la fel de frumos ca ea și invers. Pentru că s-au ales unul pe altul în funcție de felul cum arată. Iar dacă el e frumos, sigur e și deștept și milionar, ca în 50 Shades of Grey (m-a ferit Dumnezeu și nu l-am văzut). Noi am învățat, din basme și apoi din mitologia hollywoodiană, că cel Bun e frumos, iar cel Rău, urăt. Și atunci, căutăm oameni frumoși, ei sunt siguri buni. Apoi ne trezim că nu mai suntem frumoși, pentru că frumusețea e trecătoare, deci rămânem singuri, pentru că celalalt a ales tot frumusețea. A altuia (alteia). Și ieșim la poarta casei, ne punem basmaua la gură și ne întrebăm cum e posibil ca un bărbat frumușel, ca Macron, să iubească o babă urătă? Care nu-și acoperă genunchii zbârciți?

În Franța, femeile nu-și construiesc viața în jurul unui bărbat, nici în jurul copiilor, nu stau cu un bărbat care le abuzează de dragul copiilor ci își construiesc viața în jurul propriei fericiri. Femeile, în Franța, nu încearcă să fie pe placul bărbatului, ci pe bunul lor plac. Și au învățat bărbații să aprecieze calitățile durabile, nu cele efemere. Ea l-a făcut pe el președintele Franței. Este foarte grăitoare o scenă, din ziua de 14 iulie, când practic, Trump încearcă să se impună fizic, în fața lui Macron. Îl strânge de mână mult timp, cea mai lungă strângere de mână din istoria politică recentă, practic îl dezechilibrează la un moment-dat. Iar ea observă și îi sare în ajutor, asta în timp ce soția lui Trump se uită după fluturi. Dar ne place mult mai mult soția lui Trump, nu? O frumoasă din Europa de Est, care și-a construit viitorul pe spinarea unui bărbat. O femeie-obiect. Pe ea nu o acuzăm, ea ne place. E frumoasă. Și atât 🙂

În încheiere. În Franța este normal ca femeia să fie mult mai în vârstă decât bărbatul, cu 10-20-30 de ani. Pentru că femeia este sigură pe ea.

În România, concentrarea femeii pe aspect arată un singur lucru: dorința, aproape disperată, de a intra “sub aripa” unui bărbat, pentru a avea o casă, o familie, viitorul asigurat. Pentru că bărbatul e baza. Mentalitate apropiată de cea a femeilor musulmane. Perdantă pe termen mediu pentru că frumusețea nu este veșnică. Și vom merge la piese de teatru de tipul: Iubirea durează trei ani și vom suspina. Bineînțeles că va dura 3 ani (4-5-6-7). Pentru că s-a întemeiat pe lucruri care durează 3 ani (4-5-6-7).

Și închei: nu uitați să arătați mereu pe Instagram și pe Facebook cât sunteți de frumoase. Nu inteligente, nu sufletiste, frumoase. Bărbatul care vă va curta și vă va avea în final nu va fi niciodată președintele unei țări puternice. Dar veți descoperi asta la primele riduri când el va fugi după altă frumusețe. Pentru că așa l-ați învățat 🙂

huooo, huooo, baba lui Macron!

Dacă ți-a plăcut articolul, sprijină existența acestui blog

Later edit: 

Referitor la hartuirile sexuale din Maroc, pun la dispozitie cateva linkuri:

Le Monde scrie despre “cultura violului” în Maroc

Courrier International scrie despre “flagelul hartuirilor sexuale pe strada” din Maroc

Maroc World News scrie despre cazul care a inflamat tot internetul de pe mapamond si a scos oamenii in strada in Maroc: o tanara a fost violata intr-un autobuz de fata cu calatorii si soferul care au asistat impasibili. De ce? NU era acoperita din cap pana in picioare. 

Se mai pot găsi mii de linkuri la o simplă căutare pe Google, despre sutele de hărțuiri sexuale la care supuse pe stradă femeile care nu se acoperă. Din 2000 până în prezent. Am făcut aceste precizări întrucât am primit 4 comentarii senine că “nu există hărțuire sexuală în Maroc”. Asta arată cât de puțin ajung în România informațiile de interes public de pe mapamond. În Maroc femeile ies în stradă în toate marile orașe excedate de faptul că autoritățile nu pedepsesc sutele de hărțuiri sexuale care au loc zilnic pe străzi, iar în România primesc comentarii senine de tipul: “nu exista asa ceva”.

 

394 Replies to “Despre Brigitte Macron cea urâtă și femeile românce”

   1. Sustin si rezonez perfect .-O femeie romanca cu un barbat roman ,mai tanar decat ea.Exceptia care confirma regula. 🙂

  1. Sunt sigura ca și doamna Macron are multe “imbunatatiri” și ca felul în care se prezintă acum nu este starea ei naturala. Cred ca atunci când s-au făcut comentarii legate de aspectul dumneai au fost legate strict de faptul ca își dezvăluie mai mult decât am vrea sa vedem și ne-ar interesa din aspectul fizic pe care îl are. Eu una, personal nu am văzut nici o persoana publica ca sa nu zic prime doamne de varsta doamnei Macron prezente la diverse evenimente care sa ne arate atât de mult din aspetul fizic pe care îl dețin. ( de exemplu doamna Basescu care este de vârstă apropiata cu prima doamna a Frantei,
   dar care spre deosebire de doamna Macron a prezentat întotdeauna decentă ireproșabilă).
   Iar în ceea ce privește genul de femei din România, de ce nu vreți sa recunoașteți ca bărbaților asta le place?
   Care bărbat din România si-a lua vreodată în viața lui o soție cu 30 de ani mai in vârstă?
   Și de ce nu scoateți în evidenta și faptul ca bărbații romani în comparatie cu cei francezi sau alte tari europene sunt la un nivel mult sub limita inferioara a capacității de a iubi și respecta o femeie?
   Ce știe barbatul roman sa facă infara de gratare, sa bea bere si sa barfeasca femeile sau pe alții care poate sunt puțin mai cizelati sau cu un pas in fata lor? Fără sa vreau sa jignesc pe nimeni sau sa fac aluzie la cineva anume, dar inafără de sa-și umfle burtile care deja le atârnă peste pantaloni și habar sa nu aibe sa scrie corect în limba lor materna, ce altceva mai fac bărbații din România?

   1. Andrada mama daca tu gandesti asa pentru tine ca femeie nu e de mirare ca barbatii nu iau in casatorie femeile decat dupa cum arata. De ce sa nu-ti arati genunchii la 60 de ani ? Pentru ca zice X si Y ca iti sta prost sau nu vor sa vada? Cati barbati la 60 de ani sunt comentati pentru ca poarta pantaloni scurti ? Daca ea se simte bine se vede si ii si sta bine ! Parerea mea si o zic cu toata sinceritatea 🙂 In plus rochia aia macar o avantajeaza, nu incearca ce incearca sotia presedintelui nostru sa para mai tanara si feminina purtand o croiala de Scufita Rosie de altfel foarte demodata. Dar lucrurile astea sunt cumva scuzabile avand in vedere ca Macron vine dintr-o tara cu traditie lunga in ale stilului.

    Nu e vorba de capacitatea lor de a iubi, e vorba de a intelege ce este iubirea si de a intelege ca nu se rezuma la fizic. Femeia nu este doar un instrument care trebuie sa arate bine. Iar daca noi ca femei numai asta aratam, fond de ten, pudra, ruj rosu si rochii de dantela stramte, asta avem. E un act de curaj sa te imbraci cum se imbraca madame Macron, sa poti sa scoti o tinuta actuala si care sa nu te imbatraneasca la varsta pe care o ai si o atitudine mai putin flatanta pentru prima doamna a tarii noastre care poarta o rochie care poate usor scoate din incurcatura intr-o zi de vineri seara si o coafeza.

    Iar poate ca barbatul roman nu stie decat de bere si burta si din alte motive. Pentru ca nici el nici femeia de langa el nu au inteles ca iubirea incepe in cap. Si poate nu a dat de o femeie cu cap care sa nu l asculte supusa cand ii spune ca rochia aia nu mai e de varsta ei sau ca trebuie sa arate mai bine la urmatoarea nunta ca sotia fratelui lui, asa ca sa dea fuguta la rochia aia rosie din tafta cu trena si corset ca sa lesine toata lumea cand intra.

    Eu un lucru iti doresc Andrada, pana la 60 de ani sa prinzi tupeu sa porti rochii precum madame Macron si sa le porti cu fruntea sus, sa nu ti pese de Andrada aia tanara care iti spune ca nu vrea sa ti vada genunchii si sa te simti minunat ! Si sa mai ai langa tine un barbat care sa te aplaude pentru asta 🙂

    1. Iar eu sper ca si Prima Doamna a Romaniei sa CONTINUE sa poarte rochiile chic si elegante pe care le poarta fara sa ii pese ca sunt persoane ca dumneavoastra care nu pot spune ceva bun despre Doamna Macron decat printr-o antiteza NELOIALA si NEADEVARATA despre Doamna Iohannis. Care este o doamna fina, inteligenta, frumoasa si eleganta. Pe langa asta a demonstrat ca, in ciuda gloriei efemere de a locui ca Prima Doamna in Bucuresgti cu regim permanent, a ales sa-si continue munca la catedra in Sibiu, sa nu-si paraseasca elevii, si sa vina in Bucuresti numai la ocazii deosebite, unde protocolul ii cere prezenta.

   2. barbatromancarefacegratarebeaberebarfestefemeilesaupealtiimaicizelatisicareimiumfluburtacaresiasaimiatarnapestepantaloni says:

    “Și de ce nu scoateți în evidenta și faptul ca bărbații romani în comparatie cu cei francezi sau alte tari europene sunt la un nivel mult sub limita inferioara a capacității de a iubi și respecta o femeie?
    Ce știe barbatul roman sa facă infara de gratare, sa bea bere si sa barfeasca femeile sau pe alții care poate sunt puțin mai cizelati sau cu un pas in fata lor? Fără sa vreau sa jignesc pe nimeni sau sa fac aluzie la cineva anume, dar inafără de sa-și umfle burtile care deja le atârnă peste pantaloni și habar sa nu aibe sa scrie corect în limba lor materna, ce altceva mai fac bărbații din România?”
    Doamna Andrada, daca nu mai scriati si cele de mai sus, filozoafa ramaneati! Dar asa, pareti a fi inca o persoana care violeaza limba materna a barbatilor romani care fac gratare, beau bere, barfesc femeile sau pe altii care sunt putin mai cizelati sau cu un pas in fata lor, isi umfla burtile care deja le atarna peste pantaloni si habar nu au sa scrie corect in limba lor materna!
    Restul greselilor din text vi le pun pe seama vitezei (nu neaparat mari) in gandire! 😉

   3. Da, dar ca sa parafez: “voi ii futeti asa”. Cand/cate din voi ati refuzat pufarini din astia pe motiv ca fie sunt barbati-femei fie sunt asa cum spui si tu niste gorile tampite? Dar asa cum spuneam, voi ii futeti asa cum sunt, ei stiu asta si nu au motiv sa se schimbe….. Asa ca asa ii acceptati, asa ii aveti!

   4. Mult stimata doamna, cred ca a-ti generalizat nepermis de mult acest tablou suficient de vulgar vis a vis de asa zisa indolență a barbatului roman…care e partial analfabet si nepermis de burtos (din punctul dumneavoastra de vedere )
    Va garantez ca proportia barbatilor nu o depaseste pe cea a asa ziselor doamne…ba, uneori cred ca raportul se inverseaza …
    (Persoanele de fata se exclud…)
    Apropo…am intilnut doamne carora “pufoşii” le sunt dragi…
    Unii dintre noi suntem chiar dulci… (atentie doamnelor predispuse la diabet…)

   5. Draga mea tin sa te contrazic . Sint barbati buni si inteligenti si stiu sa aprecieze o femeie si barbati idioti , precum si femei frumoase , gospodine si care stiu sa isi aprecieze barbatul de linga , precum si imbecile si nu are importanta de nationalitate . Daca aceasta doamna Birgitt (pe care eu sincer o gasesc jalnica si penibila ) ar fi fost saraca ar fi luat-o de sotie acest individ ? Amindoi reflecta exact miseria morala in care traim pe care o ridicam la cinste , un cuplu perfect am zice , dar care de fapt ne arata ipocrizia zilelor de acum , din punct de vedere psikologic amindoi sint varza , biologic relatia lor se incheie incurind cind el nu va mai fi in lumina reflectoarelor .

   6. Femeia dă tonul modei, nu barbatul! Nu pitipoanca e rezultatul cocalarului, cu cocalarul e rezultatul pitipoancei, da? 🙋

   7. “Și de ce nu scoateți în evidenta și faptul ca bărbații romani în comparatie cu cei francezi sau alte tari europene sunt la un nivel mult sub limita inferioara a capacității de a iubi și respecta o femeie?”- Andrada, comportamentul barbatului este pe masura nivelului femeii. Daca este boarfa, o trateaza ca pe o boarfa. Asta este.

  2. De 5 ani in Romania postcomunista nu mai speram ,nici macar, sa citesc sau sa aud ceva asemanator. Multumesc din suflet, in numele tuturor celor ca mine carora le-ati redat increderea in propriile radacini, in numele femeilor romance adevarate care au facut cinste Romaniei in afara ei sau aici. Si multumesc de a fi aprins un licar de speranta intr-o adevarata si reala (r)evolutie in Romania.

  1. @Maria: Nu, nu este o exceptie. In Franta este normal ca femeia sa fie mai in varsta decat barbatul. Chiar cu 10-20-30 de ani. Este o situatie des intalnita. Eu predau la universitati din Franta de 6 ani. Cunosc bine situatia

   1. Eu stiu multe femei din Franta (merg in fiecare an si stau cate 3 luni) care au cate 3 -4 copii, ii cara dupa ele dar nu stau la cheremul barbatilor. Mie nu-mi place in Franta dar admir frantuzoaicele. Madame Macron este o femeie desteapta fara a straluci in frumusete ! Romancele care isi etaleaza frumusetea si le fac BABE pe femeile invarsta, nu ajung nici pana la piciorul broastei…..

    1. Nevasta presedintelui Frantei este o femeie ciudata, Nu conteaza din ce mediu vii, in ce cultura traiesti si nici macar cat de sigura esti pe tine. Daca esti o vulgara, lumea te caracterizeaza ca atare. Femeia nu e o frumusete, asta e clar, dar daca ar avea un sot pe masura ei, nu ar soca cu nimic si nici uratenia ei nu ar sari in ochi. Nevasta presedintelui e vulgara, nu se comporta ca o sotie de demnitar si, prin prezenta ei langa un tanar, ne aminteste permanent despre abuzul unei profesoare asupra unui elev minor. Era sigura pe ea cand a corupt un minor si de aceea merita respect, nu-i asa?

     1. Vai de capul tau!!! Esti, Dumnezeule, in urma cu 300 de ani si frustrarile ies la iveala din cuvintele tale. Compasiune starnesti …

     2. Barfoteca…..stop…esti fustrata si ingusta la minte…si sigur nu iesi din cuvantul sotului….

     3. Daca v ati pune la contribuitie neuronul din dotare n ati face afirmatii de acest gen. Trecand printr o campanie electorala dura si scrutinizatoare credeti ca acesta ”
      Urata pedofila” n ar fi fost demascata??? D-na Macron e o intelectuala rasata si respectata asa ca …” chapeau bas”…si atentie..carcotaselor fariseice sa nu va muscati limba bifurcata…

     4. Mai multe fotografii inedite care îl prezintă pe Emmanuel Macron la vârsta de 15 de ani în timp ce o săruta pe obraz la finalul unei reprezentaţii teatrale pe Brigitte Trogneux, profesoara cu 24 de ani mai mare decât el care i-a devenit ulterior soţie, au fost publicate luni pe site-ul tabloidului britanic Daily Mail.

      https://www.news.ro/entertainment/fotografii-care-il-prezinta-pe-emmanuel-macron-la-varsta-de-15-de-ani-in-timp-ce-o-saruta-pe-obraz-pe-profesoara-care-i-a-devenit-sotie-publicate-in-daily-mail-1922402224002017041616923122

     5. Bine punctat! In SUA ar fi facut închisoare. Nu contează diferența de vârsta, din punctul meu de vedere, e viața lor. Ceea ce consider inacceptabil este faptul ca relația lor a început când ea era profesoara lui, el fiind minor (15 sau 16 ani, in funcție de sursa) asa cum ati remarcat.

     6. @Lucy: relatia lor nu a inceput cand el avea 15 ani. El s-a indragostit de ea cand avea 15 ani, dar ea nu a avut nicio legatura cu el atunci.

     7. Mă întreb,câți ani aveți?doamna are stil și-i sta bine cu orice s-ar îmbracă!!Nu mai cârcotiți că babaugile!

   2. Buna seara Maria.Pot spune ca si eu cunosc societatea franceza mai bine decat multi altii.Este o cultura si mentalitate diferita de cea est-europeana si mai ales de cea catolica(vezi Polonia,Spania etc).Alte valori,alta cultura si alte interese.Ar fi multe de discutat…Noapte buna.

   3. Bien scris !
    Trist pentru Romania !
    Am sperat pina la 35 ani
    Apoi am parasit Romania
    Nimic nu s a schimbat
    Tôt respectul pentru cei ce Rezista

    1. Adevarat… Sa nu uitam ca inca in Romania sunt zone unde auzi zicandu-se “omul si femeia lui”… adica, barbatul e “om”, femeia nu stim inca ce e…
     Foarte putine romance au curajul sa-si ia viata in propriile maini, inca in Romania femeile divortate au un statul social cel putin ciudat; asa era si inainte de ’89, cand era o rusine sa fii femeie divortata, si nu numai “pe linie de partid”. Mama mea, care divortase de un sot abuziv, de altfel un intelectual, era sfatuita chiar si de rude sa ascunda faptul ca e divortata, ca sa nu le faca de rusine.
     Si ni se pare normala diferenta de varsta mare intre Trump si Melania, dar nu acceptam ca un barbat dragut ca Macron si-a luat de nevasta o “babataie”. Pentru ca, nu-i asa, majoritatea fatucilor romance viseaza la un Trump al lor, care sa le asigure o viata indestulata… sa nu se mai chinuie sa invete, sa gaseasca un job bun, sa faca eventual cariera…

     1. De acord dar din fericire toate aceste situatii sunt mult mai putin intalnite la generatiile mai tinere. Sper doar sa nu regresam.

   4. Confirm cele spuse de catre Horea, am trait 24 de ani in Italia si am fost deseori in Franta, Anglia etc. Realitatea este…matematica pana la urma. Eu insami am facut parte din aceasta realitate 🙂

   5. Horea, tie ti se pare normal ca ( după spusele tale ) un număr foarte mare de francezi sa întrețină relații sexuale cu fosile? Eu cred ca exagerezi ..

  2. Brigitte este o femeie de exceptie.
   Ceea ce a facut ea cere multa energie si creativitate. Sa depasesti ideile preconcepute ale societstii trebuie sa ai curaj, creativitate, determinate, inteligenta.

 1. Acest articol reflecta perfect realitatea societatii romanesti…tragica din pacate, bazata pe forma, nu pe continut, in care superficialitatea primeaza. Faptul ca a fost scris de un barbat (no offense) demonstreaza ca, totusi, si in Romania, exista barbati pentru care nu conteaza “ambalajul”, ci interiorul e mult mai important: sufletul si mintea. Felicitari!

 2. Acest articol reflecta perfect realitatea societatii romanesti…tragica din pacate, bazata pe forma, nu pe continut, in care superficialitatea primeaza. Faptul ca a fost scris de un barbat (no offense) demonstreaza ca, totusi, si in Romania, exista barbati pentru care nu conteaza “ambalajul”, ci interiorul e mult mai important: sufletul si mintea. Felicitari!

     1. Bravo! Un studiu pertinent, adevarat, si o spun de la inaltimea celor 67 de ani in cursul carora am fugit de ipocriti (si ipocrizie) care se ascund dupa clisee ca sa nu li se vada frustrarile. In ca o data, felicitari dle Badau pentru articol.

   1. Respect pentru articol ,adevarul trebuie spus intotdeauna indiferent daca este acceptat sau nu !!! Cat despre a fi cu picioarele pe pamant este lucru mare .Nu trebuie sa ai pe cineva langa tine care te “ridica “,incearca sa faci tu asta ,sa te ridici pe propriile tale puteri ,pe ceea ce poti tu face ,iar satisfactia va fi enorma !!!

 3. Dragut articol, numai ca doamna Macron e lucrata si muncita puternic pentru a arata bine 🙂 pentru ea sunt importante aparentele/sportul/operatiile/aspectul fizic cu tot interiorul cu care l-a atras si pentru care o iubeste presedintele Frantei.

  Doamna Macron nu e naturala si neinteresata de aspectele superficiale ale vietii :D, e chiar interesata de aspectul fizic, de sport, vestimentatie, kilograme, etc.

  Acum…ca ni se pare noua urata e altceva, ea crede ca e draguta si munceste pentru asta. Stii, interesul pentru interior, ‘construitul vietii in jurul propriei fericiri’ nu exclud interesul pentru frumusetea exterioara asa cum lasa articolul sa se inteleaga. Sau n-ar trebui sa excluda. Well…:) sunt multe, multe nuante.

  1. Gresita este judecata ta! Este o femeie occidentala sigura de ea, ce se respecta si pentru care ideile preconcepute dupa valori incerte, nu sunt esentiale. Ea isi asuma si traieste viata dupa propriile valori. Daca ar fi fost o femeie “de imagine” , astazi Macron n-ar fi presedinte. Francezii au inteles, nu o critica si ii respecta viata. Sunteti voi perfecti ca sa o judecati?!

    1. Dintr-un oarecare motiv cred ca LL vorbea cu mine 🙂

     Iar judecata mea nu e diferita de a ta, doar ca adaug ca preocuparea pentru frumusete nu exclude inteligenta 🙂 asa cum reiese din articol.

     1. @Claudia: asa este 🙂 Nici eu nu am scris ca frumusetea exclude inteligenta. Ar fi o interpretare extrema si nu are legatura cu articolul meu

   1. Da, cred ca ar trebui sa ne privim in oglinda si in o oglinda “introvizoare”. Relatia Trump – Melania, e fireasca pentru ca barbatul este mai in varsta. Reversul este inadmisibil intr-o societatea dogmatica cum este cea in care traim. Aruncam prea repede cu piatra. Faptul ca au stat impreuna pana acum mie imi raspunde si la intrebarile nespuse. Exista compatibilitate, exista siguranta si incredere de sine, exista comunicare, exista egalitate, si mai presus, exista respect si dragostea aceea matura, pe care multi care judeca relatia lor si diferenta de varsta nu o vor zari, macar.

  2. Doamna Macron este muuuult mai puțin lucrata și muncita decât va imaginați. Iar dacă o face, tot respectul, o face în primul rand pentru ea însăși. Asa cum fac majoritatea femeilor din Franța, sunt cochete pentru ele însele și pentru sănătatea lor fizica și mentală. Sunt libere, libérées, fac exact ce vor. Credeți cumva ca Macron ar fi iubit-o mai puțin sau ar fi aruncat-o la gunoi dacă era grasă, cu parul alb și nemachiata? Nu, pentru ca nu pentru aspectul fizic a ales-o ci pentru ceea ce se află dincolo de asta. Femeia aceasta e unanim apreciată de toți cei care o cunosc. Ceilalți, care p vad doar în fotografii sau la TV, o critică sau ii vad doar genunchii. Că atât pot ei. 😉

  3. A nu fi interesata de aspectul fizic si a nu fi preocupata de mentinerea sanatatii fizice prin gimnastica si o viata activa inseamna lipsa respectului de sine, si duce spre extrema cealalta. O femeie inteligenta, cu siguranta de sine si respect pentru ea insasi, va fi intotdeauna preocupata intr-o oarecare masura de aspectul fizic, iar aceasta nu inseamna superficialitate si lipsa de naturalete.
   Cu siguranta nu ati inteles mesajul articolului.
   Sau aveti idei eronate despre frumusetea interioara si virtutile femeii.

   1. @Adriana: duceti discutia in extrem. Este normal sa iti mentii sanatatea fizica prin gimnastica si sa te preocupe felul in care arati. Comentariul dvs nu are legatura cu ideea articolului. Va multumesc oricum ca mi-ati scris.

  4. Mie CHIAR nu mi separe DELOC urata, Brigitte Macron, ba, dimpotriva! Si, DA, este normal sa aiba grija de fizicul sau- cu atat mai mult cu cat are si posibilitati. ORICE femeie (si chiar si ORICE barbat) ar trebui sa aiba grija de aspectul sau exterior – dupa posibilitati, este adevarat. Ei, in ceea ce priveste “interiorul”…acesta este FONDUL, care include caracter, educatie, autoeducatie, bun simt…etc. La acest aspect (prea) multi sunt repetenti – desi aici nu se pune problema banilor neaparat. Romanii au prea multe prejudecati, din pacate; si asa cum spune o minte luminata, “este mai usor sa dezintegrezi un atom decat o prejudecata.”
   Mie imi place MULT Brigitte Macron si gasesc ca are un fizic mai mult decat placut- fizic TIPIC de frantuzoaica mignona.
   Cat despre picioarele sale… Creatorul de modă, artist și fotograf, omul din spatele brandului Chanel, Karl Lagerfeld (83 de ani, in care a vazut destule femei frumoase) declara ca “de la Brigitte Bardot încoace n-a mai fost cineva atât de popular ca Brigitte Macron. Cele mai frumoase picioare din Paris!”.

   Brigitte Macron este, fara indoiala, o femeie cu totul de exceptie;: nonconformista, neobisnuita, de o sinceritate dezarmanta. Ea spune – cu simplitate si umor- ca, “peste cinci ani, singura problema a lui Emmanuel va fi fata mea.”…

   Felicitari pentru articol, dle Horea Mihai Badau!

     1. @Claudia: Am scris in cheie ironica, cu referire la persoanele care o numesc astfel in retelele sociale.

    1. Sa nu se inteleaga ca deoarece in postarea mea anterioara, am laudat-o pe Brigitte Macron ca este o femeie cu un fizic atragator , nu apreciez calitatile sale spirituale, intelectuale, bunul simt, bunul gust…etc. Dimpotriva, consider ca TOCMAI aceste calitati l-au cucerit pe Emmanuel Macron si TOCMAI aceste calitati , alaturi de alte afinitati pe are le au ambii, fac ca acest cuplu sa fie unul de invidiat (in sens admirativ).

     Dar, am pus accentul pe aspectul dnei Brigitte Macron, deoarece in acest punct a fost atacata de unii barbati (invatati sa aprecieze numai un anumit “ambalaj’) si de unele femei (complexate).
     Desigur, al doilea punct de “atac” a fost mai ales asupra lui Emmanuel Macron – acuzat de unii ca ar avea probleme psihice, daca a ales sa aiba o sotie mai in varsta decat el cu 20 de ani. (Parerea mea este ca TOCMAI acesti barbati au probleme psihice, legate de educatie si de mentalitati.)

  5. Stimata Claudia, sa inteleg din cometariul dvs ca o persoana (femeie sau barbat) care are grija de ea/el, de aspectul sau fizic, de ceea ce manaca, care face sport sa-si mentina organismul la parametri de functionare (mai ales dupa o anumta varsta) inseamna ca este o persoana “usurateca”??? Aaa, am inteles, deci obezii din Romania, cei care nu mai dau doi bani pe aspectul lor fizic dupa 40 de ani, care mananca orice si oricand si care de la 45 de ani ajung sa ia medicamente pentru controlul tensiunii, pentru probleme cardiace sunt exemple care, in viziunea dvs, trebuie urmate… adica, iertata fie-mi apropierea, ati ajuns exact in acea categorie a femeilor obiect la care face referire dl. Badau. Din pacate pt dvs mentalitatea occidentala (si aici ma refer la zona pe care o cunosc: Franta, Luxemburg, Belgia) este total diferita… Oare ce ati spune sa vedeti o femeie de 80 de ani alergand un maraton intreg in Luxemburg?

 4. cat adevar! felicitari pentru curajul de a-l “pune pe tapet”!…
  …cred ca ~genunchii erau zbarciti~, in rest, totul este foarte frumos spus!

 5. Nu generalizati femeile din Romania;ma simt jignita,jignita.Eu nu am avut o pereche de pantofi din leafa barbatului cu care am o casnicie de 29 de ani.De la 18 ani sunt pe picioarele mele si am crescut si scolit doi copii.Am muncit si la serviciu si acasa,iar ca mine sunt foarte multe femei stimate domn Badau.Am impresia ca dvoastra nu ati cunoscut decat astfel de specimene,despre care vorbiti;in cercul dvoastra sunt doar astfel de femei,drept ptr care v-as sfatuii sa va extindeti aria de cunoastere si cu siguranta o sa-ntalniti si altfel de femei.Din fericire,inca mai sunt.V-am citit CV dvostra si am ramas cu un gust amar,vazand ca un om cu un asemenea CV,poate vorbi astfel.Trist,trist!!

  1. @Ana. Nu am generalizat. Am scris, citez: “Multe femei românce, nu toate, se pregătesc să fie cât mai frumoase posibil.” Subliniez “NU TOATE”. Paragraful doi, primul rand. Imi pare rau ca v-ati suparat, mai ales ca v-ati suparat degeaba. Probabil ati citit articolul in graba si nu ati sesizat nuanta. Va multumesc pentru comentariu si va doresc o zi frumoasa

  2. Dumneavoastra faceti parte din categoria celor care au vazut genunchii zbarciti ai doamnei si o judeca pentru faptul ca se expune astfel?

   1. @Alina. Nu. Va invit sa recititi fragmentul respectiv: “Și ieșim la poarta casei, ne punem basmaua la gură și ne întrebăm cum e posibil ca un bărbat frumușel, ca Macron, să iubească o babă urătă? Care nu-și acoperă genunchii zbârciți?” Am facut referire la comentariile rautacioase de pe Facebook

    1. Doamne, Horia, in ce malaxor ai intrat! Merde!
     Imi pare rau ca te ostenești sa le înveți pe unele dintre aceste persoane care scriu aici sa citească si sa si înțeleagă ce citesc si ce ai vrut sa transmiți prin articolul tau, de altfe altfel, pertinent!
     Mai scrie , macar pentru cei care inteleg substanța .

     1. Dana,
      Horea a spus ceea ce a avut de spus asa cum a stiut sa spuna.
      Ceea ce a iesit nu este acceptabil pentru o “femeie Romanca”. A scris ca un barbat cu vederi SEXISTE generalizand o minoritate formata din “japite” cu “femeile romance”. INCORECT!

     2. @Vdd: Stimata doamna Vdd:) Va invit sa recititi cu atentie textul si sa observati ca am introdus in primul paragraf, primul rand, o nuanta foarte importanta: am scris unele romance, nu toate. Nu am generalizat. Deci ma acuzati degeaba. Graba in care ati citit articolul si majusculele arata ca ati reactionat exact cum am scris aici: https://horeabadau.ro/2017/08/30/cum-sa-fim-mai-buni/. Va invit sa cititi acest articol, va va fi de folos.

      O zi buna

  3. Exista si in Romania femei care sunt cum spuneti dumneavoastra. Dar mentalitatea generala e cea relevata in acest articol si din nefericire inca persista. Romanii au prejudecati de tot soiul si nu accepta diferenta de sex, de gen, de religie si de etnie si exista o mare fascinatie pentru superficialitate, aparente si avere. Nimeni nu recunoaste lucrul asta, e tabu, iar o problema careia nu i se spune pe nume este imposibil de rezolvat. Ortodoxismul are o mare contributie la aceasta stare a societatii. Fiul meu, educat in scoala franceza, a fost de curand la un mariaj in Romania unde participantii erau in majoritate francezi, irlandezi, suedezi. La biserica au urmarit slujba pe niste foi care aveau traducerea din limba romana. Au fost socati cand s-a ajuns la sintagma ” barbatul este capul femeii asa cum Iisus este capul bisericii .”

   1. Cred ca multi preoti uita sa adauge si “sotul trebuie să-şi iubească femeia , după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea (Efeseni 5:25).”

 6. Interesantă abordare, care expune un adânc şi trist adevăr. Unele lucruri, mentalităţi (cutume) la români nu se vor schimba niciodată oricât de mult ar călători prin lumea largă. Aşa suntem învăţaţi de mici: să creştem, să ne întemeiem o familie, să facem copii (de tineri dacă se poate, să iasă urmaşii sănătoşi), să construim o casă sau ceva care aduce, să nu ne plouă, şi, ca femei, să ne supunem capului familiei, c-aşa e de când lumea şi doar n-o să o schimbăm noi acum. Dacă mai e loc, poate ne facem şi o mică afacere, c-aşa e modern şi, bineînţeles, în beneficiul celorlalţi membri ai familiei, dar dacă este posibil, să o conducem de acasă, să nu lăsăm nici îndatoririle de familistă. De carieră se vorbeşte mai puţin prin părţile astea, iar frumuseţea are o singură definiţie de cele mai multe ori: cea pe care o arată oglinda.

  1. Doamna Macron este distinsa Primă Doamnă a Frantei. Cat despre aparente, mie mi se pare fericita! In Estul European este o alta atentie, poate mai sofisticata si mai reflexiva, acordata aspectului exterior, prin raportare la industria Hollywoodiana şi indestulata cu ambitia fiecareia! Si da, emanciparea femeilor are o istorie sensibil mai scurta la est de Viena, de unde pot fi trase lejer concluzii (nitelus) pripite! In final suntem si produsul propriilor alegeri si optiuni!

 7. Imi place la nebunie ceea ce ai scris. Adevarul e ca de fiecare data e valabila expresia: ”In spatele unui barbat de succes se află o femeie puternică”.
  Doamna Macron este o femeie puternică, stilată.

  Toata stima…

 8. Imi pare rau ca aduc un comentariu mai putin pozitiv dar articolul este la fel de plin de prejudecăți ca si persoanele care sustin ca Brijitte e uratica. Si da,e uratica .si da, e bogata de la naștere pana azi si da…pe ea romanii o admira pentru eleganta si fustele scurtenpe cand pe biata dna Iohannis au criticat-o mult prea mult pt ca are rochii mai scurte decat se cuvine. Si in Franta,ca si peste tot sau chiar mai mult,superficialul,lipsa sufletul si a esentei sunt destul de “la zi”. imi permit sa o spun din experienta.Incetati sa va bateti in prejudecati-peste tot in lume exista frumos si urat,tanar si batran,bogatie si saracie. Si sa fim seriosi…daca e de ales intre a trai cu o urata sau o frumoasa…alegerea e simpla. Ca si intre sarac si bogat.
  Ce trebuie sa invatam e sa nu ne mai criticam non stop si sa luptam sa intre noi pt prejudecati inutile. Asta ne dezbina si e prea pacat…

 9. Exista si in Romania femei care sunt cum spuneti dumneavoastra. Dar mentalitatea generala e cea relevata in acest articol si din nefericire inca persista. Romanii au prejudecati de tot soiul si nu accepta diferenta de sex, de gen, de religie si de etnie si exista o mare fascinatie pentru superficialitate, aparente si avere. Nimeni nu recunoaste lucrul asta, e tabu, iar o problema careia nu i se spune pe nume este imposibil de rezolvat. Ortodoxismul are o mare contributie la aceasta stare a societatii. Fiul meu, educat in scoala franceza, a fost de curand la un mariaj in Romania unde participantii erau in majoritate francezi, irlandezi, suedezi. La biserica au urmarit slujba pe niste foi care aveau traducerea din limba romana. Au fost socati cand s-a ajuns la sintagma ” barbatul este capul femeii asa cum Iisus este capul bisericii .”

   1. Nu cred ca neaparat ortodoxismul cauzeaza, dar cu siguranta perpetueaza acest tip de mentalitate pierzatoare. Ne tine in intuneric si cu capul plecat, fara indoiala la asta se refera monade… Din acest motiv vesticii sunt socati de discursul bisericesc ortodox, pt ca in tarile dezvoltate, moderne, si discursul religios e adaptat la vremuri. La noi, nu. Si consecintele se vad de la o posta!

     1. Stimate domnule Badau,

      Am citi articolul dv. si in mare sint de acord cu ce spuneti…
      O apreciez pe d-na Marcon si atitudinea, stilul etc dumneaei.
      Am citit si toate comentariile si raspunsurile dv. pina aici … cind, replica dv. “eu cred ca Biserica te invata sa iti dezvolti acele calitati care nu au legatura cu aparentele.” mi-a “darimat” imaginea despre (potential) profunzimea ideilor dv…
      Biserica NU te (mai) invata nimic bun in Romania actuala, si NU cred ca a invatat ceva bun pe cineva, oriunde in lume… Biserica doar si-a vazut de interesul propriu, INTODEAUNA, si de acumularea de averi prin orice mijloace: incepind cu manipularea maselor si terminind cu incalcarea grava a ceea ce ea insasi propavaduieste …
      Am aruncat o privire rapida si pe CV-ul dv. … probabil ca sinteti expert in domeniul Social Media… dar cum toti stim ca rolul si pe ce se bazeaza Social Media sint la limita intre superficialiate si nevoile profunde, nesatisfacute ale fiecaruia dintre noi, NU ma mira parerea dv. despre biserica.
      Social Media este Biserica new age ….

      PS. FYI: Traiesc in occident de 20 de ani, am 1 bachelor degree si 2 masterate (din care unul MBA in UK)

 10. Nu cred ca de la basmele copilariei femeile romance sunt atat de dornice sa fie frumoase si atat si sa se marita cu un barbat batran si plin de bani – acolo este vorba despre feti frumosi si nu despre mosi frumosi cu bani, vezi si Povestea porcului sau Frumoasa si Bestia, in care fetele se indragostesc mai ales de frumusetea interioara a personajului. Problema este ca ele nu mai citesc basme ci se uita la toate programele de televiziune care prezinta cum poti ajunge cat mai frumoasa si cat mai proasta si totusi sa te mariti cu unul batran si cu bani, care, din pacate, nu este nici el mai destept fiindca daca ar fi, chiar daca a luat una tanara, frumoasa si needucata – dar a placut-o asa cum este, s-ar stradui sa o educe si sa se poata mandri cu ea, candva se “purta” asta, nu s-o tina ca pe un obiect in preajma lui.
  Inteligenta, educatia, bunul simt nu mai au valoare decat pentru o foarte mica parte dintre oameni, indiferent de sex.

  1. Sigur ca da, peste influenta basmelor se suprapune influenta mass-media, a cinematografiei (asa cum am precizat si in articol). Totusi in basme, de multe ori eroul principal este print sau este un individ foarte dezirabil, descurcaret, cu puteri paranormale etc. Are un cal care mananca jaratic – un BMW – se lupta cu Zmeul – e muschiulos, in timp ce ea este Cenusareasa, Adormita care Asteapta Sarutul etc…Profilul nostru psihologic se construieste in primii 7 ani de viata – de aici vorba din popor “ai cei 7 ani de acasa”. Asa cunm ati observat, desigur, in ultimii ani, cinematografia hollywoodiana face eforturi pentru a schimba aceste stereotipuri: in desenele animate ea este eroina principala care il salveaza pe el (cel mai mult imi place filmul Croods unde el este un hipster pricajit, iar ea o eroina), deci lucrurile incep sa se schimbe. Si in filmele pentru copii si in cele pentru adulti. Ceea ce e bine.

 11. În sfârșit un bărbat inteligent și un articol perfect scris !
  Vedeți de ce-i condusă țara asta de idioți și târfe ?! Să râzi de nu mai poți ……ce primitive sunt ,,lăzile,, noastre ! MERCI !

  1. Cred ca a fost (este) singurul meu raspuns la o replica pe aceasta tema. Referitor la inteligenta Dnul Macron , nu ma pot exprima , dar a avea un presedinte cu asemenea probleme emotionale de a ajuns sa isi ia o sotie cu o diferenta atat de mare de varsta, sigur ceva sus la mansarda nu e OK….valabil si la femei….

 12. România celor de peste 40 de ani este atât de plină de oameni obezi, urâți și triști în sărăcia lor, că nici nu înțeleg preocuparea asta pentru frumusețea nevestei altuia, din altă țară. Să spună mersi Macron că nu s-a născut aici, că nu avea de unde alege.
  Cât despre neveste și iubite tinere – românii iau exemplu de la secretarele amante ale politicienilor noștri, de la Dragnea până la Oprea. Bărbați care s-au scos (pe spinarea poporului) și și-au luat și trofee să o arate.

  1. Nu am sa raspund direct comentariului dvs, dar as dori sa spun urmatorul lucru: cred ca este nevoie de un articol si despre mentalitatea barbatilor. Ma voi gandi si il voi scrie cat de curand.

 13. Te-ai cam contrazis singur 🙁 in ultimul paragraf. De unde stii ca barbatul care curteaza doar femei frumoase nu va ajunge presedintele unei tari puternice? SUA nu ti se pare puternica? Slab articol

 14. Un articol de exceptie !
  Bravo , ati scris realitatea .
  Baba asta si sotul ei …isi traiesc viata in pasiuni frumoase . Inteleg valorile vietii si nu au nici un stres la barfele din spate.
  Apreciez astfel de relatie care se bazeaza pe intelegere , sustinere si sprijin , care isi traiesc viata in aceeasi rasuflare . Aici chiar nu conteaza varsta .

 15. Si acum ce sa facem? Sa ne cumparam toate barbati pe care sa- i facem pesedinti ca sa ne suporte langa ei? Sa nu mai facem diferenta dintre nepot si…sot? Sa ne neglijam aspectul ca sa aratam ca avem…minte ??? Sa ne afisam pielea smochinita alaturi de fragezimea unui barbat de 40 de ani cand noi avem…75???Sa induram penibilul situatiei ca sa se considere ca suntem profunde ??? Sa nu mai comentam aceste aspecte ca oricum sunt anomalii…!Sa aiba macar bunul simt sa isi acopere golociunea morbida…! Bleah…! Domnule lector, sotia dv. cu cati ani va depaseste varsta??? Ce functie ii datorati??? Daca nu sunt reale lucrurile despre care v-am intrebat…despre ce vorbim si DE CE vorbim???

  1. @adela: Multumesc pentru atacul la persoana, dar nu sunt casatorit, iar functiile nu le datorez nimanui pentru ca am reusit singur in viata prin munca si perseverenta. Aveti toata compasiunea mea pentru limitele intelegerii dvs. Eu sunt un om de stiinta. Ma feresc sa fac aprecieri pe baza experientelor personale. Ceea ce va doresc si dvs.

 16. Foarte fain articolul, cu exceptia urmatoarei idei:
  “Ca urmare, refugiații veniți în Europa au considerat că toate femeile care nu-și acoperă fața sunt desfrânate și vor să fie pipăite.”
  Ma intristeaza ca folositi o asemenea generalizare, fara urma de nuanta, intr-un eseu in care incercati sa scoateti in evidenta intocmai o serie de prejudecati.

  1. Va invit sa cititi acest articol din Le Monde care face referire la hartuirile sexuale din Maroc. Unde femeile care nu sunt acoperite sunt supuse zilnic sutelor de hartuiri sexuale. Iar autoritatile nu intervin. Recent, o femeie a fost violata in autobuz sub privirile indiferente ale calatorilor si ale soferului. http://www.lemonde.fr/afrique/article/2017/08/11/au-maroc-la-traque-collective-d-une-jeune-femme-relance-le-debat-sur-le-harcelement-sexuel_5171359_3212.html Prin textul pe care l-am scris, am scos in evidenta o mentalitate reala: in lumea musulmana femeile acoperite sunt socotite “serioase”, iar celelalte, nu. Fosta mea prietena, blonda, a fost trasa de par si bruscata la Nisa de o musulmana. De ce? Umbla cu capul gol si “smintea barbatii”. la fel a patit o studenta din Franta la Izmir, care este un oras laic. Abia am scos-o din mainile unei musulmane furioase. Tot blonda, tot cu capul gol. Va rog sa aveti incredere ca atunci cand cititi textele mele nu gasiti speculatii. Va multumesc pentru comentariu.

   1. Am sa citesc articolul din Le Monde, dar va asigur ca in Maroc nu e regula ca femeile care nu poarta burka sa fie hartuite – a propos, in Maroc se poarta djelaba si voal care acopera parul, in general. Burka e altceva. Sunt casatorita cu un marocan, am vizitat aproape tot Marocul si am însumat inspre un an de stat efectiv acolo. Altfel, de acord cu scopul articolului. Si sotul meu e mai tanar cu 5 ani si nu traim unul pe spatele celuilalt.

    1. @Ina: Va invit totusi sa cititi articolul si apoi sa continuam discutia. Va invit de asemenea, sa dati o cautare pe Google cu cuvintele “harcelement sexuel Maroc”. Marocul est enumarul 1 in lume la hartuire publica indreptata impotriva femeilor care nu se acopera din cap pana in picioare. Ultimele evenimente, oribile, din Tanger au declansat reactii extrem de puternice pe tot mapamondul. Picatura care a umplut paharul. iar femeile au iesit in strada. Sutele de hartuiri zilnice indreptate impotriva femeilor care se imbraca “european” au un singur scop: sa le determine sa se acopere. Cu acordul tacit al autoritatilor. Va rog mult sa cititi articolul respectiv sau altele din cele cateva sute publicate in toata presa din lume (la noi deloc), dupa abominabilul viol din autobuz din Maroc si sa continuam discutia. Va multumesc.

     1. Am gasit si stirea legata de agresiunea sexuala din autobusul din Casablanca – de neacceptat. Eu am sugerat doar sa nu generalizati si blamati o natie intreaga pentru niste degenerati. Aici niste informatii la nivel global https://www.usnews.com/news/best-countries/articles/2016-10-20/violence-against-women-in-5-charts . Primele tari in topul agresiunilor sexuale cu tinta femeia sunt Suedia, Marea Britanie, Botswana si Australia. Intr-adevar nici Marocul nu sta bine. Cat l-am batut eu in lung si-n lat nu am vazut femei hartuite, dar am vazut un cuplu tanar (poate frate-sora) care se certau foarte violent in strada, intr-un cartier, si nimanui nu i s-a parut ciudat/n-a intervenit in vreun fel. Din pacate, si aceasta lipsa de implicare civica o vad si la noi. Oricum, deja am divagat mult de la subiectul articolului dumneavoastra, care este de admirat.

   2. In articolul la care ati dat link se vorbeste despre o tanara urmarita si hartuita de multime, dar nu violata. Atentie la generalizari. Din pacate in Romania se practica hartuirea femeilor in functie de cum sunt imbracate, cat de singure sunt pe strada: incepand de la baieti de cartier, continuand cu “dorei” de santier, soferi de tot felul, taximetristi, vecini mai mult sau mai putin alcoolizati, etc. Peste tot in lume femeia este inca hartuita, invinuita pentru violuri, etc. Din pacate nu tine nici de cultura, nici de religie.

    1. @Ina: stimata doamna, imi place mult sa stau de vorba cu persoanele care se informeaza inainte de a intra intr-o discutie. Pot sa va conduc spre articolul despre viol, dar nu imi face nicio placere. Cred ca puteti sa tastati si dvs pe Google: “viol Maroc”. Va ajut eu desi, asa cum am spus, nu imi face nicio placere: http://www.lemonde.fr/afrique/article/2017/08/23/maroc-des-rassemblements-apres-l-agression-sexuelle-collective-d-une-jeune-femme-dans-un-bus_5175767_3212.html. Va rog tare mult informati-va, ca sa purtam o discutie de calitate. Va multumesc. Si inca o data, nu ma obligati sa va ghidez spre un articol despre un viol – nu-mi face nicio placere si il puteti gasi, foarte usor, si singura. Sunt 747 de articole pe aceasta tema. Le puteti gasi si fara ajutorul unui lector universitar.

 17. Nu cred ca ne putem compara !
  Noi suntem ortodocsi !
  Ei catolici cu principii bizare si cu multi musulmani !
  Ati citit romanul Supunerea !?
  Noi suntem vechi ! Cei mai vechi ! Sacerdotii daci au fost si raman unici !
  Si ma opresc aici !

 18. Sunt întru totul de acord ba mai mult cred că frumusetea unei femei vine din întelepciune si din suflet. Si cine a spus că Macron doamna este urâtă? Cei / cele cărora le lipsește dramul de minte. Dar au probabil învelișul si consideră că este suficient!

  1. Va multumesc tare mult! Si pe mine m-a entuziasmat reactia Facebook-ului la acest articol. Chiar m-a entuziasmat si m-a facut sa fiu optimist

 19. “Bărbatul care vă va curta și vă va avea în final nu va fi niciodată președintele unei țări puternice.”
  Trump al Melaniei e presedinte

 20. Păcat ca in ziua de astăzi totul se bazează pe aparente si superficialitate. E mai “inteligent” sa fii frumoasa si “sa ai” un bărbat cel puțin la fel de frumos – daca nu se poate chiar dl. Grey, cu a lui frumusețe, a lui inteligență si ale sale milioane – decât sa fii om.

 21. Prea bine spus, prea bine scris. Eu spus de mult ca nuanta asta in mentalitate ne tine pe loc, aici in Balcani. Frumosi, magnifici uneori, dar mult prea nesiguri intre ortdoxie si coran, pe cat de siguri in credinta lor.

 22. Prea bine spus, prea bine scris. Eu spun de mult ca nuanta asta in mentalitate ne tine pe loc, aici in Balcani. Frumosi, magnifici uneori, dar mult prea nesiguri intre ortdoxie si coran, pe cat de siguri in credinta lor.

 23. Dolmnule Badau, desi va dau dreptate, femeie fiind, va suspectez totusi de ipocrizie…99 virgula 9 dintre barbati gandesc altceva! Asa ca nu aruncati cu pietre… Cu dumneavoastra, cu Macron…din pacate, nu se face primavara!
  🙁

 24. Mie imi place cum arata,normal ca dupa un timp daca te mentii foarte supla e in favoarea ridurilor ,daca eti grasuta te alegi cu o fata mai frumoasa asta ca sa comentezi ceea ce se vede fara sa cunosti ceva despre caracter ,inteligenta etc.pana la urama toate se termina ,toate se degradeaza,iubesti ceea ce iubesti ,nu neaparat si cu mintea si cu sufletul,valorile nu sunt aceleasi pentru toti dar e foarte sanatos sa fii bine cu tine insuti si sa nu te preocupe ideea de a te arata sau ascunde,esti sigur mai mult de atat!

 25. Exagerezi. Daca ar fi asa cum spui tu, ar insemna ca numai femeile frumoase (sau care stiu sa se puna in valoare) se marita, ori stim amandoi ca nu-i asa. Oamenii comenteaza ce vad, vedem o femeie batrioara la bratul unui barbat mai tanar si fara defecte fizice, normal ca-i comentam aspectul femeii, nu inteligenta ei sau simtul umorului, pentru ca n-o cunoastem personal. Pentru a-i lauda calitatile morale are prieteni, sot, neamuri, etc, oameni care o cunosc indeaproape. Si oricum, ei sau sotului ei ii pasa de comentariile astea rautacioase ? Nu, sunt tot impreuna, nu ? Si ghici ce : frumusetea fizica a fost ridicata in slavi dintotdeauna, nu de ieri-de azi, si sigur nu de romancele noastre, poate usor frustrate ca n-au si ele un Macron la brat.

 26. ce dezamagire de articol … sunt surprinsa de tonul si de ideile “réçues” din acest articol gen “În Franța, femeile nu-și construiesc viața în jurul unui bărbat, nici în jurul copiilor, nu stau cu un bărbat care le abuzează de dragul copiilor ci își construiesc viața în jurul propriei fericiri. ” Nu zau, serios? Si in Franta sunt femei care fac asta, altfel nu ar fi pline grupurile de FB de membri… Frumusetea interioara se vede si in poze, nu va mai chinuiti neuronul ….

 27. Cine se cred cei care împart oamenii în urâți şi frumoși?!
  Dumnezeu nu mai poate îndura!
  Linistiți-vă, oameni frumoși!
  Nu e problema noastră, cine nu vrea să se uite la Doamna Macron, să nu se uite, eu consider că este o femeie deosebită, cu un farmec aparte, haideți să fim Oameni!

 28. De multă vreme nu am citit un articol care să-mi placă atât de mult. Mie mi-a plăcut doamna Macron în totalitate. Îl admir pe președintele Macron mai bine zis pe bărbatul Macron care a avut curajul să arate lumii că pe ea o iubește și o vrea alături împotriva tuturor.Pînă la urmă și președinții sunt oameni nu?

 29. Foarte adevarat!
  Dar, sunt curioasa daca au priceput ceva cele ce-o numesc urata.
  Am vazut destule cupluri cu “urate” ….. casnicia lor e “frumoasa”.

 30. Doamna Macron nu e chiar deloc urata! Este doar mai in varsta, atata tot. Dar are o alura de adolescenta (nu ca grasele noastra adolescente care au alura de mamai) si este o femeie foarte inteligenta. Are omul si ce vorbi cu ea, ca degeaba stai langa o tuta, Momentul de sex trece si … ce faci cu tuta?
  Am toata stima pentru ea si stiu ca in spatele oricarui barbat puternic sta… o femeie puternica.

 31. Nu sunt de acord cu modul in care criticați femeile românce.Asta este valabil doar pentru fetele fără prea multă școală, care nu se văd realizate în viață decât găsindu-și bărbați bogați , pe care să-i atragă cu fizicul lor, mai puțin cu intelectul.
  Ce-i rău să fii inteligentă, deșteaptă, dar să-ți placă să te ingrijesti și de aspectul tău ?

  1. Va rog sa observati ca articolul meu este pro-femei. Pro-femeia adevarata. Si va mai invit sa observati ca la inceput am scris ca “unele femei”…Deci nu toate

 32. Bravo.asa este si mi am pus facebool in cap cand am sustinut aceleasi lucruri.
  Ne comportam aidoma femeilor musulmane.poate mai rau caci inchidem ochii cand sotii au amante dar barbatul musulman are dreptul sa aiba mai multe sotii si ei nu traiesc in minciuna.Oricum.ar trebui sa invatam sa traim pe propriile picioare .sa fim libere si demne.Admir familia prezidentiala franceza .admir inteligenta si cultura acestora

 33. Problema cea mare nu e la ea..e la el..normal ca pt ea e o realizare la care mii de femei nici macar nu viseaza…..si celelalte femei..poate din invidie o critica
  Dar cati barbati il invidiaza pe el?

 34. Extraordinar și la obiect ! Majoritatea femeilor vor să fie “brelocul” unui bărbat !! Bogat , cu funcție !!! Nu contează dacă e bătrân , gras , libidinos !! Îi oferă siguranța zilei de mâine ??? Se poate răbda totul !! Ador cuplul francez și îi respect pentru personalitatea lor !

 35. Problema cea mare nu e la ea..e la el..normal ca pt ea e o realizare la care mii de femei nici macar nu viseaza…..si celelalte femei..poate din invidie o critica
  Dar cati barbati il invidiaza pe el?
  Si apropo-regula de a arata ce ai frumos-cat e frumos…e de bun simt…de ce sa le oferi celorlalti o priveliste mai putin estetica…doar ca sa pari mai tanara?

 36. Aceasta conceptie ni se trage si de la “amestecul “fanariot,doar si la turci femeile din harem aveau grija doar sa placa, sa fie ales e,si sa faca copii.

 37. Bravo, frumos si inteligent scris! Despre eleganta nu s-a scris, dar se subintelege…acea eleganta care se transforma oricind in frumusete pentru cei ce o percep!

 38. De unde stii tu, mai Horea?
  Vad ca e un articol plin de shit, de la generalizari, proiectii ale perceptiei realitatii ale unei singure persoane asupra multor altora, strambatura de intelegere a diversitatii in acceptarea realitatii inconjuratoare…pana la asumarea intelegerii natiunii romane in reprezentantul ei feminin, explicarea tipizata a femeii franceze sau musulmane Shit cu carul! Eu una o vad frumoasa pe madame Macron, eu una le vad frumoase pe multe din duduile care vaneaza barbati si se dau drept obiecte, eu una vad ca daca alegi sa vezi frumosul, pana si o balega capata forme dezirabile,iar a face partitii pe stiluri nu ajuta decat la gadilarea unui ego bolnavior. De unde si pana unde atata cunoastere?

 39. Ce spune cantecul popular … era frumos si era inalt … nu destept, nu serios, nu sincer … si atunci ??? vrei sa schimbi in cateva luni o mentalitate de sute de ani ….

 40. Marturisesc ca citind titlul,am deschis articolul sa- zic ceva de dulce’ celui care l- a scris! Daar ,surpriza,articolul mi-a picat foarte la inima,imi place cuplul Macron si ma bucur ca nu toata lumea arunca cu pietre!

 41. Nu mentalitatea ne face sa acceptam sa fim abuzate ,sa rabdam umilinte etc ,ci societatea care ne marginalizeaza ,este o lume a barbatilor ! chiar si in Franta d-na Macron ca sa se afirme l-a ridicat pe sotior ,daca ar fi fost apreciata ptr. calitatile ei ar fi fost aleasa ea nu el ! sunt putine femeile care reusesc sa se afirme in societatea asta exclusivista a barbatilor ,care -si promoveaza amantele ( vezi cazul Udrea si atatea altele ) ,asa ca femeile au aflat calcaiul lui Ahile al barbatilor – femeile frumoase – ,chiar daca au langa ei supermodele ,nu se dau in laturi cand o femeie frumoasa le face avansuri, cazul Macron este o exceptie ,cum s-ar zice mai e si-un lup mancat de oaie ,in rest asta este moda ,el batran ,om de afaceri cu bani ,ea frumoasa si mai ales tanara ! iar criticile la adresa ei sunt nu ptr. ca este trecuta ,ptr. faptul ca se da tanara ,frumoasa si se poarta copilareste ceea ce o duce pe taramul ridicolului !

 42. Cred ca titlul putea sa fie si fara “cea urata” . Pentru ca sigur , Brigitte Macron nu merita aceasta licenta lingvistica! Brigitte Macron este Prima Doamna a Frantei. Si arata ca o Doamna! Cred c atrebuie sa stim in secolul 21 ca nu numai fetele de 20 de ani sau femeile de 30 de ani sunt femei atragatoare si frumoase. Trebuie sa invatam sa admiram personalitatea unei femei, eleganta, intelectul, chiar daca are 70, sau 80 sau 90 de ani!

  1. “cea urata” din titlu este o forma in care am ironizat comentariile rautacioase de pe Facebook. Asa a fost numita foarte mult pe Facebookin ultima perioada, iar eu am preluat formula, ironic, in titlu. Ironic la adresa celor care au folosit-o. Bineinteles ca Brigitte Macron este o femeie frumoasa. Cred ca s-a inteles asta extrem de clar din textul meu. Frumusetea este o suma de calitati si se rezuma la aspectul fizic.

 43. Vous faites pitié M .Badau!
  Poate ne Vorbiți puțin și de căsătoria dintre Sarcozi și Carla Bruni , in plin mandat ,sau despre amanta lui Hollande -la fel in plin mandat .
  Nu ne mai comparați pe noi romanii cu francezii.
  Lăsați -ne pe noi așa cum suntem.

 44. Femeile romance mai au cel putin 100 de ani sa ajunga la mentalitatea medie (nu de virf) a secolului 21. Nu neaparat a sotiei presedintelui Frantei. Sunt prea putine acum la acest nivel, din pacate.

  1. Intradevar, prea putine la mentalitatea pedofila acestei femei:))) nu am nimic cu ea nici nu mi se pare urata, nici cum de fapt, dar sa zici de mentalitatea doamnei Macron ca fiind superioara, de parca ar fi Sofia Ionescu, in caz ca stii cine este, mi se pare ca ai spirit de turma si vb in clisee, mai bine taceai

 45. Perfect ! Felicitări ! Este atât de trist dar atât de adevărat. Sunt de părere că fiecare dintre noi, la femei mă refer sau cel puțin la femeile sănătoase la cap, ar trebui să lupte în puținul lor spre o lume a femeilor mai bună. Ar trebui să le învățăm pe celelalte care încă nu au învățat, că independența și libertatea sunt căile cele mai grele dar în același timp și satisfăcătoare spre fericire .

 46. ei, femeile au 2 sanse: un post convenabil sau un prost convenabil. Doar ca ambele sunt volatile.
  Increderea si iubirea/respectul de sine, cunostintele si inteligenta ne raman alaturi pana ne intalnim cu neamtul ala, alzheimer.

 47. Mi-ar placea sa spui unei victime de viol ca trebuie sa inteleaga ca “saracul” migrant a crezut ca e o desfranata pt ca asa functioneaza la ei.

  1. @Andra: In niciun caz motivatia nu justifica respectivele actiuni. Nu am mai scris asta pentru ca este evident. Nimic, dar absolut nimic nu justifica astfel de fapte oribile. Dar asta nu trebuie sa ne impiedice sa intelegem motivatiile. Poate fi un prim pas spre programe de educare si de prevenire a unor fapte abominabile.

  1. :))) daaa asa da. Si pentru celelalte comentarii: daca voi nu sunteti frumoase nu inseamna ca alea frumoase sunt proaste. Sau ca uratele sunt destepte. O femeie frumoasa are acces la situatii de viata in care voi n o sa fiti niciodata si este intr un fel in care voi nici nu banuiti. Si de asta le urati atat. Voi va ganditi la ele si va inraiti ca ele au viata pe care o doresc, insa ele nu se gandesc niciodata la voi. Pentru ele voi nici nu existati. Si daca nu sunteti frumoase nu inseamna ca sunteti destepte. Daca ati tocit carti la scoala asta nu inseamna ca sunteti neaparat destepte sau evoluate. Mme Macrou l a imbrobodit pe ala ca asa e in franta, francezilor le plac grasele si uratele. La noi n o sa fie niciodata asa. Ca in tara asta in afara de fete frumoase ce mai e frumos? Eu sunt din cealalta categorie, ma risc cu una frumoasa decat o urata grasa frustrata sa mi faca capul calendar cu teoriile ei.

   1. @Cristi: ca raspuns la cuvintele dumneavoastra “O femeie frumoasa are acces la situatii de viata in care voi n o sa fiti niciodata si este intr un fel in care voi nici nu banuiti” nu pot sa raspund decat atat – este chiar trist ce scrieti. Si este trist ca exista persoana care cred ca frumusetea este cheia. Nu mai am nimic de adaugat. Am scris in articol

  1. @Cristina: am primit multe comentatii injurioase din partea unor barbati. Am fost etichetat ca “urat”, “gay” etc. S-a facut referire mult la organele mele genitale. Dar rezist

 48. Romancele care bat spre 40 de ani, casatorite, nu isi fac de lucru cu copii de 15 ani, chiar si atunci cand familia copilului le spune sa le lase baiatul in pace. Deci au si romancele niste calitati.

  1. @Phillia: sigur ca da, sunt de acord cu dumneavoastra. Articolul meu nu este impotriva femeilor din Romania. Este pro. Pentru mai bine

 49. Si chiar daca ar fi urâta si chiar daca ar fi baba, bârfele astea tot mitocănie ar însemna plus ignoranta maxima! Da’…daca tot pomenim de ce-am învățat noi, sa ne amintim si “câinele moare de drum lung si prostul de grija altuia.” Cei care bârfesc au impresia ca sunt superiori celor pe care ii bârfesc “uite aia e mai urâta si mai proasta ca mine, deci sunt si eu mai frumoasa si mai deșteapta decat cineva”, doar ca întotdeauna ce spui e despre tine, nu despre cel bârfit…😜 Eu ma întreb daca acest articol e citit de cine trebuie, da’ mai sigur ca se uita la emisiuni de bârfe, decat sa mai citeasca ceva😜

  1. @Cristina: de acord. Articolul a fost citit de peste 500.000 de persoane si a avut mii de share-uri pe Facebook. Ceea ce arata ca Romania este frumoasa si sanatoasa. Ma bucur ca traiesc aici.

 50. Îmi pare rău ca generalizați . In timp ce doar unele persoane scriu precum povestiți , altele sunt împotriva . La fel cum unii bărbați cu burta privesc femei tinere cu 20 și 30 de ani mai puțin , din aceleași motive sus arătate de Dvs , alții in schimb, doresc conversații plăcute alături de femeia care o-a atras. La fel sunt nu doar femeile, dar și bărbații au ras despre ea, in exact egala măsura . Ba, chiar mai abitir. Pt ca nu-i așa , nu va vedeți la colț de strada barfind femeile trecătoare cu sacosi in mâna sau mai plinuțe . Ori, gravide, din vina naturii absolute. Ori mai înalte și “bine făcute “, scunde și “fără gât”, sau uite ca “trece tancul”! Nu-i așa , domnule Bond? James Bond? Aka Sfintul! Pt ca Dvs ., BĂRBAȚII , aveți voie! Fie la colț de strada, barfind cu pretenul, și câteva sticle de bere goale in fata, fie la o piscina ori in parc sau pe strada ori autobuz , pretutindeni unde aud in spatele meu, vociferari referitoare la cine altcineva decât , la femei! Rușine ! Soția Dvs ., posibil sora, ori verișoara , fratele sau unchiul Dvs. Au postat exact la fel!

 51. Barbatii admira femeile inteligente dar le prefera pe cele frumoase.E vorba de legea atractiei. Cred ca romancele au mai mult bun simt si nu se cupleaza cu barbati care ar putea sa treaca drept fiul lor.Cam seamana a gerontofilie.

 52. Finalul nu îl înțeleg! dacă totuși vrei sa ne faci sa vedem și altfel femeia ,nu trebuia să închei articolul așa.cu toții îmbătrânim și nu trebuie să din huiduiți!!!

 53. Excelenta analiza a conceptului de femeie și statutul ei în România și Franța
  Da, doamna Maçon, nu e urata!!!
  E chiar frumoasa, dar cu o frumusețe, un rafinament, clasa, inteligenta, greu de perceput în România “mușchilor și portofelului, a botoxurilor și institutelor de înfrumusețare.

 54. Imi place nespus aceasta relatie, iar Brigitte este absolut incantatoare din toate punctele de vedere.
  O iau ca exemplu si o admir de fiecare data cand am ocazia sa vad imagini cu ea.
  Articolul este scris de un om care se situeaza la un nivel superior de cunoastere a vietii si relatiilor generate de aceasta. Felicitari!

 55. Rusine sa va fie,celor ce comenteaza la adresa d-nei Macron,se vede clar ca este o femeie inteligenta si ca a fost candva frumoasa,voi nu imbatraniti? Comenteaza toate maimutele ,care niciodata nuu vor ajunge la nivelul d-nei Macron si care cred ca daca-si pun unghii false si gene sunt persoane inteligente!

 56. Super articol!!!!!!! BRAVO…adevăr cât cuprinde…sper sa-l înțeleagă o mulțime de femei care vor să devină puternice ….

 57. Foarte adevarat…fetele noastre toate sint cu botox si funduri iesite din tipar iar d-na Macron este o feminina …placuta si frumoasa sa le vedem pe “botoxatele” noastre peste 3 4 ani , s-au la vîrsta d-nei…

 58. Un articol putin spus reusit, Horea. Share-ul din partea mea este asigurat. Nu de alta, dar prea bine le-ai zis si prea sugestive asocieri ai facut. Pentru cine are cap sa inteleaga ;-).
  Ma bucur sa te descopar.

 59. Va felicit! Ati facut o analiza extrem de pertinenta a mentalitatii femeii romane. Presupun ca parerile pe care le aveti, perfect justificate de altfel, nu va aduc prea multa popularitate. Este o constatare trista aceea ca, desi tragem cu ochiul spre Occident, cu speranta de a ii impartasi valorile, ne impotmolim in cutume si prejudecati balcanico-orientale. Asa cum bine ati subliniat, in Romania femeile, in marea lor majoritate, isi exploateaza si isi expun calitatile efemere ale fizicului, mizand pe acestea in atingerea obiectivului principal al existentei: identificarea unui mascul puternic pentru a le sustine social si financiar sub acoperisul confortabil al maritisului. Este descurajanta subaprecierea inteligentei, a culturii, a abilitatilor profesionale. Dar nu ati vrea sa mergeti un pas mai departe si sa analizati cauzele? Sa prezentati putin cultura careia ii apartinem si educatia, derivata din aceasta cultura, pe care o primim in familie ? Sa explicati cat de greu se poate sustrage o fata principiilor retrograde cere i se implementea de catre propria mama inca din perioada celor 7 ani de acasa si care culmineaza cu panica de a nu-si vedea fiica maritata la o varsta cat mai frageda? Si poate ati putea decodifica dispretul ingaduitor cu care este “taxata” drept “fata batrana” o femeie trecuta de 30 de ani care nu este maritata inca? Sau ati putea aborda cultul barbatului intr-o societate inca patriarhala (as prefera termenul primitiva, chiar) unde esti expusa rusinii de a nu avea “o izmana in casa” pentru ca, in ultima instanta, barbatul este umbrela sub care o femeie este onorata, luata in considerare si apreciata, el este succesul si protectia ei sociala. Sigur, concluziile dvs. sunt perfecte, dar mi-ar fi placut sa vorbiti putin despre contextul care o determina pe femeia romana sa apeleze la artificii penibile de punere in valoare a interfetei, pentru ca asta “se cere”, asta doresc barbatii romani. Inteligenta femeii ii sperie, concurenta ei profesionala ii enerveaza, cultura ei ii determina sa dea din umeri plictisiti…Aveti toata stima mea pentru concluzii, dar mergeti putin mai in profunzime cu analiza. In ceea ce priveste uratenia dnei. Macron…hm! nu pot spune decat ca este foarte relativa. Personal nici nu mi se pare urata, ci interesanta. Frantuzoaicele au sarmul lor tipic. Si eleganta (evident, nu la haine ma refer…). Pe de alta parte, exemplul clasic si banal care se invoca in astfel de situatii este Cleopatra, ale carei efigii pare-se ca nu ne arata vreo frumusete, ci dimpotriva…Si totusi cel putin doi mari barbati ai istoriei i-au apreciat farmecul. Tonul face muzica, nu? Frumusetea femeii se regaseste in enorm de multe nuante, dar femeia romana n-a inteles inca aceasta idee…In fine, am insistat suficient si risc sa plictisesc. Va asigur inca o data de stima mea!

 60. Un articol ce mi-a mers la suflet. Si nu sunt urata, sunt doar independenta financiar si singura, caci aceasta independenta nu place barbatilor din Romania. Daca veti “privi” mai atent in jur, veti observa ca au aparut si barbati care se comporta ca si femeile frumoase pe criteriul ca EL mai poate.

 61. Este fff adevarat.!!!!!! Cea mai durabila legatura este cea sufleteasca si o compatibilitate perfecta si o inteligenta creativa! Ce faci cu frumusetea care trece ca florile de mai????????????
  . Daca restul nu e,NIMIC nu e.

 62. Sunt de acord. Dumnezeu a lăsat pe Pământ şi oameni frumoşi şi oameni urâţi. Toţi au dreptul să se bucure de viaţă, toţi au dreptul să îşi fomeze o familie, toţi au dreptul să fie liberi, să se plimbe unde au chef, să îşi facă câte poze vor….
  Ar trebui să terminăm cu verdictele, cu aprecierile clare: frumos – urât, deştept – prost, simpatic – antipatic, corect – greşit, etc. Trebuie să înţelegem că există un echilibru în toate şi câte puţin sau mai mult din fiecare, procentele alternează funcţie de vârstă, pregătire sau circumstanţe.
  În concluzie nu trebuie să fim categorici în aprecieri şi în evaluarea situaţiilor. Totul este relativ, intransigenţa noastră nu dovedeşte decât lipsa de perspectivă, de toleranţă şi înţelegere.

 63. Se vede treaba ca dvs, autor al acestui articol, v-ati invartit numai in jurul pseudo-vedetelor date (tot de niste neica nimeni, obsedati de superficial ) pe micul ecran. Cu alte cuvinte, doar acestea au fost cele care v-au atras atentia, ignorand vadit obisnuitele romance destepte si frumoase implicit. Iar daca cele cateva ‘ nevinovate’ pun mare pret pe exterior ( in ciuda interiorului!!) este vina exclusiva a superficialilor creatori de mass-media (tv,reviste,etc) care nu cauta inteligenta ( pentru ca nu au nici ei!) ci doar estetic…..Asa ca, d-le critic al romancelor….daca vreti sa vedeti realitatea, schimbati mediul social in care ,toata lumea barfeste pe toata lumea….pentru ca, (nu-i asa?) doar asta este meseria…..Dar mai ales, deschideti bine ochii si veti vedea ca in afara mandrutelor care fac obiectul deliciului barbatilor telespectatori, femeile romance isi traiesc viata in mod independent si chiar respira bine , fara a face un cult din maritisul cu barbati bogati.

  1. @Carmen: stimata doamna, va rog sa recititi articolul. Paragraful doi, randul 1. “Multe femei românce, nu toate”. NU toate. Va multumesc

 64. Si da , si ba!
  Femeile musulmane nu sint in majoritate supuse sau imbracate toate in burca . Depinde de nivelul social, de educatie, de tara, etc…
  Generalizarile sint periculoase si nu pot duce decit la excludere.
  In Franta , ca si in România si ca in majoritatea tarilor lumii, frumusetea e o valoare sigura. Promovata si vehiculata de media, de publicitati si de marcile de cosmetice, imbracaminte, lux…
  Nu e nici o diferenta intre occident si orient , toti oamenii sint la fel, mai ales intr-o epoca in care imaginea e atit de importanta.
  Iar diferenta de virsta intre sot si sotie, e de asemenea, privita la fel peste tot. Nu ne mira un barbat care isi ia o sotie co 20-30 de ani mai tinara, dar socheaza o femeie care e mai in virsta decit sotul ei, chiar si numai cu 2-3 ani. Singura diferenta e manifestarea publica a dezaprobarii. Occidentalii sin mai retinuti decit altii( cu exceptia italienilor, de la care românii iau mult exemplul !)
  In concluzie, nu sintem nici mai buni nici mai rai ca alte popoare , doar vorbim mai mult si mai tare !

 65. In viata e greu sa-ti gasesti perechea perfecta care sa reziste timpului. El poate a gasit-o ,nu trebuie sa ne mire , nu vad rostul analizelor facute de cum sunt femeile in diverse tari si ce apreciaza barbatul si cine pe cine conduce .Nu intodeauna diverenta de varsta este un criteriu pentru rezistenta in timp a casniciei , iubirea profunda si respectul reciproc poate compensa diferenta de varsta intre soti , iar daca mai apare si un copil din relatie , este un plus in mentinerea casniciei .

 66. De acord cu tot ce susții. Da’ am și eu un cui. Am senzația că, de fapt, dl. Macron ar fi ca românca frumoasă ce caută protecția financiară a soțului cu stare, în cazul de față protecția doamnei Brigitte Trogneux ce provine dintr-o familie foarte înstărită și deținătoare, de cinci generații, a unei companii cu vânzări de 4 milioane de euro pe an. Că doar politicienii francezi au și ei nevoie de bani și o familie cu putere în spate pentru a fi propulsați în politică. Poate că la baza acestei căsnicii stă un calcul meschin, poate că nu. Cine poate ști ?! Un lucru rămâne sigur. Frumusețea unei femei și inteligența nu se exclud. Și bărbatul adevărat asta caută. Că vrea săracul să facă și el copii frumoși și deștepți. Legea firii, deh ! Și dl. Macron nu-și prea dorea asta, să înțeleg, de vreme ce și-a ales o femeie de 40 de ani aflată la apusul vieții fertile, dacă mă înțelegi…. De-aici și bănuiala mea că ceva este putred.

 67. Omul este frumos sau nu in functie de ochii care il vad. Daca este vorba de ochii mintii atunci frumusetea este apreciata acolo unde cei mai multi nu au acces iar la noi la romani din pacate conteaza prea mult ce vezi.

 68. …..chiar si in Franta , doamna Macron este o exceptie. Eu traiesc in Montreal, si am colegi francezi, si pot sa va spun ca atunci cand au vazut-o pt prima oara pe sotia presedintelui s-au mirat f mult. Si erau doi colegi barbate si o colega, si toti trei mi-au zis: Putain! ai vazut ce sotie babeta are presedintele nostrum. Dar eu va rog sa vedeti ziarele care au scris la unison despre diferenta mare de varsta dintre ei, deci si acolo este ca in Romania. In plus , in Franta sunt mult mai sexist , asta mi-am dat seama de la la colegii francezi cu care lucrez, fac tot timpul aluzii sexiste, mai ceva ca romanii. Si acum sa vorbin pe sleau; eu nu as putea sa-mi iau nevasta pe cineva de varsta lui maica-mea, oricat de spirit deschis as fi . Poate o diferenta de 5-7 ani ar fi ok, dar 25 de ani!Niciodata, mai ales ca se stie ca femeia se maturizeaza mai repede si dupa 40 de ani se vede.D-na Macron este deci o exceptie si nu cred ca majoritatea francezilor isi iau neveste mai in varsta cu mult decat ei.

  1. @gigicanadianu: Stimate domn, predau in Franta la universitati de elita de 6 ani. Este comun in Franta ca ea sa fie mai in varsta decat el cu 10-20-30 de ani. Inteleg ca asta poate genera in Canada stupefactie. Canada nu este Franta, tot asa cum SUA nu este Anglia. Eu sunt om de stiinta, nu imi permit sa fac aprecieri gratuite. Va multumesc pentru comentariu

 69. esti incredibil cu acest articol. in atata prostie/ignoranta odata cu distribuirea si jignirea pe facebook a unor femei nu are cum sa existe aprecierea pentru ce poate face un barbat pentru femeia lui (macron), adica o apreciaza mult mai complex. femeile care si-a batut joc de aceasta prima doamna nu-si pot imagina un astfel de barbat pentru ca in cotidian le inunda alte “valori”. dar are voie si prostia, pe langa frumusete, sa razbata pe facebook si in acest fel. lasa-le sa vorbeasca si vezi adevaratul caracter si nefericire ce le cuprinde. felicitari pentru ideea de a scrie despre asa ceva! cred ca avem o nevoie sociala sa apreciem mai des valorile decat sa jignim instinctiv si nefericit. Like!

 70. Foarte adevarat ceea ce ati observat. Eu m-am simtit ca la doctor, la o consultatie pe care platesc cel putin 100 de lei si la sfarsit sunt tratate simtomele, nu cauzele.
  In articol sunt descrise pitipoancele zilelor noastre, frumoase de la natura sau artificiale, care pleaca la vanatoarea de barbati, insurati sau nu. Vina nu le apartine in totalitate, din cel putin doua motive:
  1.exista barbati care sunt impresionati de aceste pitipoance si
  2.”modelele” promovate in ultimii 20 de ani de catre toata mass-media sunt identice cu cele descrise de dumneavoastra
  Este foarte adevarat ca tine de mentalitate iar mentalitatea se educa. Daca educatia romanesca este la terapie intensiva de ani de zile, de ce ne mai miram?

  1. @Julia Va multumesc pentru comentariu. Asa este: educatia este cheia. Acum educatia se face si online. De aceea am ales sa am o pozitie militanta

 71. Comentariul rautacios la adresa Primeu Doamne a SUA nu isi avea rostul in articolul cu Macron. Prima Doamna avea deja o cariera pina sa il intilneasca pe Trump, iar faptul ca sint impreuna de ceva timp indica la fel ca in situatia Macronilor ca nu virsta conteaza sau ce zice lumea.
  Acea “frumoasa si atit” cum spuneti dvs nu e chiar o blonda fara minte, vorbeste lejer citeva limbi straine, are ceva scoala si chiar daca vreti sa fiti rautacios ca vulpea care nu ajunge la struguri, este pacat ca faceti niste judecati de doi bani bazate pe stirile vazute la CNN ( Clinton News Network).
  Cit despre doamna Macron nu conteaza ca e urita sau nu, e treaba ei, asa o place barbatul ei, nu trebuie sa ne bagam noi sa judecam relatia lor. Dar asa cum se stie, dieta preferata a romanacului de colorado este sa se manince bine intre ei.
  Sinteti toti buni de sfaturi, de vorbe de duh, la placinte inainte la razboi vin altii sa va faca treaba, dupa care ii si mai injurati ca nu au facut-o bine. Intr-o societate unde promovati non-valorile, VIP urile aparute peste noapte cu buze de rață si silicoane, manele si manelisti, ce pretentii aveti sa invete tinerele femei in formare? Educati-va fetele sa fie sigure pe ele si nu obiecte, asta e tot ce trebuie sa faceti ca parinti, nu criticati pe altii, ci aveti grija de ce e in gradina voastra, pe urma ce fac altii. E mai corect asa. In rest…toate cele bune!

 72. Se reflectâ foarte mult adevâr in ceea ce spuneti, insâ articolul este un pic abordat gresit. Nu femeile sunt vinovate pentru felul in care aleg sa-si traiasca viata pe spinarea barbatilor. Pentru ca daca femeile ar fi vinovate atunci implicit si barbatii care accepta acest compromis sunt la fel de responsabili. Un barbat in asemenea situatie se foloseste de control. Deci tot in interesul lui este. E un schimb de interese de fapt. Problema e de lipsa de educatie. In ambele cazuri.

  1. @alix: nu am scris ca femeile sunt vinovate. Daca veti citi raspunsurile mele la celelalte comentarii, veti vedea ca m-am gandit sa scriu si un articol despre mentalitatea barbatilor. Merita

 73. Felicitari pentru articol. Pacat ca unele doamne(observ din comentarii) nu au inteles esentialul din acest articol! :). Si sa specificam: e mare diferenta dintre ,,a avea doar frumusete de aratat” si ,,a te ingriji sa arati si frumoasa pe langa celelalte calitati ( vad ca o acuza cineva pe doamna Macron ca face eforturi sa arate asa) :)).

 74. Oare asta sa fie unul din motivele pentru care Franța ne este superioară? Eu înclin sa cred ca acele afirmații referitor la urâțenie sunt făcute de femei neîmplinite!
  Este drept ca la noi femeile se agata de un bărbat, dar asta nu este o lege general valabilă! Am fugit, ma duc sa pun o poza pe Instagram

 75. Felicitari pentru articol. Reflecta realitatea nu numai din Romania, ci din Europa de Est si Centrala. Mentalitatea asta nu cred sa poata fi schimbata prea curand, sunt prea multe diferente culturale si de alt tip ca se ne putem vreodata asocia Vestului din acest punct de vedere.

  1. @Alexandra: Va multumesc. Eu sper sa se schimbe ceva. Numarul mare de cititori ai acestui articol (peste 500.000), numarul mare de share-uri pe Facebook si like-uri sunt semne foarte bune care ma fac optimist. Reactiile la acest articol m-au facut chiar foarte optimist. Romania e frumoasa si sanatoasa. Chiar daca are mici boli, pe ici, pe colo, se va insanatosi. Datorita voua

 76. Doamna Macron este o femeie victorioasă ! Precum dumneaiei sunt multe alte doamne care nu au avut şanse asemănătoare ,dar au repurtat totuşi victorii mărețe. Lipsa de educație din România nu ne permite a discerne multe situații ,suntem iremediabil comunişti în viziune imediată ,dar şi pe termen lung…Mă simt onorată că femeile au drept reprezentantă la înalt nivel o astfel de doamnă ca Macron ! Felicitări pentru scrierea dumneavoastră,voi mai poposi şi altădată ! Ioana Sandu (45+ … nepreocupată doar de frumusețe trecătoare …)

 77. Vă felicit pentru articol este super și foarte adevarat!!!Mare păcat că la noi altceva nu se știe numai să se barfeasca unul pe altul de parcă noi suntem mai frumoase decât ea…..Cum zicea un preot că ne lipseste decența în ziua de astăzi!!!!

 78. Apreciez si agreez acest punct de vedere, cu atat mai mult cu cat articolul este scris de un barbat. Femeile, cele care s-au repezit sa isi dea cu parerea, au acoperit-o cu tot felul de adjective pe aceasta femeie respectabila. Nu au vazut nimic din rafinametul ei, din manierele ei, din discretia ei, etc. Nu, noi nu avem nimic de invatat, le stim pe toate” da, fata ca am o privire tampa, 55 de kile si o sa am 25 de ani forever and ever si nu mai am nevoie de nimic”

  1. @Otilia: nici eu. Daca va referiti la cuvantul din titlu a fost ironic fata de cei care o vad asa. Este o femeie foarte frumoasa. O admir si o respect

 79. Si incep sa lecturez un articol plin de intentii bune (CULMEA) la adresa femeilor si totodata PLIN de jigniri tot la adresa femeilor, insa nu orice jignire …ci VESNICA SI ANTICA JIGNIRE la adresa femeii …de femeie usoara , slaba si incapabila, chiar aproape un “nimic” ambulant …..in cazul UNORA (dar specificata mai degraba cu iz de MAJORITATE) “nu toate” , REPET ,” nu toate (fetele tinere)”….Domnul Horea Mihai Badau, stiti vorba aia ” cine se scuza se acuza”? Adevarul e ca din cateva fraze de ale d.voastra deja se vede cum priviti cu adevarat femeile. Exprimarea d.voastra este mai mult decat concludenta in a realiza care este reala d.voastra parere despre femei. Vorbiti cu mare incredere in propria parere (se vede ca e bine impamantita in intelectul dvs) ca femeia se face frumoasa pt A FI CUCERITA. SERIOS? Dar daca se face frumoasa pt a cuceri …nu pt a fi cucerita? De unde stiti ca va fi cucerita si nu va cuceri in schimb? Chiar si pe barbatul deja cucerit…il va cuceri inca o data si inca o data…Dar daca se face frumoasa pt ea..nu pt cineva anume? Dar daca ii plac cosmeticele si hainele foarte mult? Dar daca aceste lucruri mici ii ridica moralul si stima de sine? Dar daca se face frumoasa pt a ascunde unele defecte care o deranjeaza? Dar daca a devenit doar o obisnuinta?Pt ca vi se par atat de normale si corecte acele formulari cum i se pare postul unui preot. Cuvintele va dau de gol conceptiile si din pacate va mai dau de gol si adevaratele pareri jalnice la adresa sexului feminin! Nu ati vazut femei tinere , frumoase si extrem de inteligente? Nu am absolut nimic cu femeile la varste mai inaintate (Doamne fereste, poate si mie mi se va oferi acest privilegiu) insa e trist sa crezi ca un anumit grad de inteligenta si intelepciune se poate atinge doar la 60 de ani si atunci sa ne imbulzim pe ele ca celelalte sunt “tute” rau. Parerea mea e ca aceasta doamna este o doamna bine…inteligenta, ingrijita…diplomata…CA MULTE MULTE ALTE DOAMNE SI DOMNISOARE !!!!!! SI DACA PLACEREA UNUI BARBAT E REDUSA DOAR LA ATAT E TRIST. BALTA E MARE (culmea, asta e chiar vorba barbatilor) si adesea balta e si MAI de calitate , hai sa dam o sansa si femeilor tinere si de calitate , nu numai femeilor mai in varsta si de calitate care si-au trait traiul , si-au mancat malaiul si au ajuns la bratul unora mai tineri din diverse motive…rar cu adevarat din iubire.

  1. @Raluca: imi pare rau ca am fost inteles gresit. Articolul meu este pro-femei. Pro-FEMEI, cu majuscule. Cred, insa, ca-l vei lectura din nou pentru a-i descoperi nuantele si sensurile.

 80. Vă apreciez încercarea, dar nu sunt 100% de acord cu dumneavoastră! Doamna Macron? Da, este elegantă, rafinată, probabil inteligentă, distinsă, etc, etc, etc. Despre frumusețea-i nu spun nimic, căci, vorba zicalei: ”frumusețea se află în ochii privitorului”. Ochii mei o văd… interesantă și atât. Oricâtă emancipare aș dori să afișez, oricât de modern m-aș dori, musai să abordez o chestiune: chimia și anomalia. Între un bărbat tânăr și o femeie destul de coaptă pentru a-i fi mamă, chimia atracției, părerea mea, este o anomalie. Cam același gen de… anomalie ca atracția dintre doi iubiți de același sex. Eu cred că până și epiderma refuză o astfel de relație. O piele tânără, caldă, vie, poate reacționa în mod firesc cu o piele uscată, ridată, fleșcăită, rece doar în cazul unei anomalii. Oricâți fluturi de emancipare ne-am dori, natura ne va zădărnici socotelile! Cred că între dna și dl Macron există o chimie ( aceea prin care dna Macron l-a transformat în aur pe dl Macron), dar o chimie a fizicului, nici mort nu cred că există între ei! Da, știu, bătrânețea este o stare de spirit. Dar pielea este reală și… palpabilă. Cred că dnei Macron îi plac trofeele! Nu am nimic împotrivă, felicitări ei, este o învingătoare, dar nu încercați să mă convingeți că relația ei cu dl Macron este una firească. 🙂 Vorba lui Balzac: ”patruzeci este bătrâneţea tinereţii (dl Macron), cincizeci este tinereţea bătrâneţii (dna Macron). De fapt, nu-i treaba măgarului (eu) de unde beau oile apă, dar am zis, pentru că tot veni vorba.

 81. SI NU AM MAI INTELES ASOCIEREA ASTA STUPIDA A INTELECTULUI CU FACEBOOK-UL!!!! DACA NU SCRIU VREUN ESEU PE FACEBOOK DESPRE ESENTA VIETII…GATA ? NU MAI SUNT INTELIGENTA? IMI VINE SA RAD!!!! FACEBOOK-UL VALOREAZA DOAR PT ATAT: PT A-TI ARATA “MOACA”: URATA SAU FRUMOASA!!!! CREIERUL SE PRESUPUNE A FI CEVA MAI COMPLEX SI NEINCAPATOR INTR-UN SPATIU ATAT DE PERVERS SI INUTIL CA UN SITE DE SOCIALIZARE. CU TOATE SCUZELE DE RIGOARE…RAR MI-E DAT SA VAF CONCEPTII ATAT DE ERONATE.

 82. Stimate domn,
  Habar nu am cine si ce comentarii a facut la adresa doamnei Macron. Marturisesc ca am urmarit in graba stirile cu vizita presedintelui Frantei in Romania (pentru ca atat mi-a permis timpul) si m-a interesat scopul si rezultatul acestei vizite si in nici un caz modul in care arata consoarta inaltului demnitar. M-a surprins faptul ca un profesor universitar (fie el si de jurnalism) nu are ceva mai bun de facut si e interesat de astfel de barfe, dar si mai surprinsa am fost de afirmatiile facute in postarea dvs. (pe care am primit-o de la o cunostinta la fel de revoltata). Inteleg din ceea ce scrieti ca o femeie se preocupa de modul cum arata doar pentru ca e o gasculita prostuta si trebuie sa prosteasca un fraier (sau eventual mai multi) care sa-i asigure un trai linistit si indestulator. Abia asta suna a misoginism…, domnule!
  Draga domnule, aflati ca lucrez in continuu de la terminarea facultatii, ca sunt casatorita de aproape 25 de ani si nu am avut niciodata senzatia ca sunt intretinuta. Din contra, pentru o perioada (scurta, ce-i drept), cand fosta intreprindere de stat la care sotul meu si-a inceput cariera de inginer, s-a inchis, am fost singura sursa de venit din familie. Dar, in tot acest timp m-a preocupat si modul cum arat. Nu stiu cat de bine mi-a reusit, dar am acordat si voi acorda in continuare o atentie deosebita acestui fapt. Va asigur ca nu o fac pentru a fi cucerita de eventuale persoane interesate. Aceasta preocupare este o forma de respect atat pentru propria persoana cat si pentru cei din jur, prin faptul ca te straduiesti sa fii o prezenta cat mai placuta din toate punctele de vedere. Consider ca frumusetea si inteligenta nu se exclud una pe cealalta. Nu cred ca o femeie se preocupa de modul cum arata pentru ca e proasta si nu poate iesi in evidenta altfel, iar una care exceleaza la capitolul inteligenta poate sa se neglijeze. Mi-e greu sa cred ca din educatia dvs. lipseste acest capitol. De altfel, citind postarea dvs. am avut senzatia (si daca ma insel, imi cer scuze de pe acum) ca aceasta vine dintr-o oarecare frustrare… ceva de genul: „vulpea cand nu ajunge la struguri, zice ca-s acri”. Dar, sper ca ma insel, ca e doar o senzatie falsa si in acest caz imi cer din nou scuze.

  Cu deosebit respect.

  1. @Antonia: nu am scris niciunde ca frumusetea si inteligenta se exclud reciproc. Va rog sa cititi articolul meu intr-o cheie echilibrata, intrucat asa a fost scris

 83. in Franta femeile fac asa… in Franta femeile fac asa… 🙂 eu cred ca peste tot in lumea asta femeile isi doresc sa fie frumoase ( nu neaparat obiectivizate) …. si ma scuzati, dar chiar si daca as iubi cu ardoare un ciung.. tot l-as vedea frumos sau cel putin l-as alege pentru ca pentru mine este interesant. Nu spun ca nu exista relatii cu diferente de varsta , chiar notabile…. care merg. Dar, la un moment dat intervin niste probleme atat de natura fizica, cat si psihica iar diferenta de varsta este cea care le dicteaza. Concluzia: a generaliza despre femeile dintr-o tara facand totodata o comparatie este un nonsens, iar articolul o prostioara. * chitz chitz

 84. In Romania, din pacate, este foarte important ce cred altii. Copiii sunt educati, de mici, in acest sens (ce zice lumea cand te vede? Ce zic vecinii?), iar ca si adulti se simt si ei indreptatiti sa judece. Ce le mai place unora sa judece, sa le dea altora lectii de viata! Afirmatii de genul ‘D-na Macron e urata’ sunt din aceeasi categorie cu ‘Vecina de la 3 poarta fuste prea scurte’ si ‘Noua prietena a lui Andrei e prostuta’. Nu ne afecteaza cu nimic, de fapt, nu e absolut deloc problema noastra, dar ne place sa ne simtim superiori asa ca barfim, criticam, judecam.

 85. In principiu sunt de acord cu cele spuse aici.
  Nu prea inteleg insa de unde rezulta ca Madame Macron ar fi urata?
  Or fi strugurii acri?
  Sa nu uitam ca femeia asta are vreo 60 de ani si 3 sau 4 copii… Pe care i-a nascut si crescut pe vremea cand era profesoara… ‘presedinta’ e de doar cateva luni…

  1. @sarchis: Brigite Macron nu este urata. Din contra, este foarte frumoasa. Am scris cuvantul “urata” in titlu pentru a-i ironiza pe cei care au numit-o astfel in retelele sociale.

 86. Articolul e e foare progresisit asa cum se vrea.
  El, barbatul are voie sa iubeasca o femeie cu 20+ mai mult decat el dar ea, femeia nu beneficiaza de aceeasi prezumtie deoarece este fotomodel si frumoasa.

  Melania este in mod cert un personaj care proiecteaza o lipsa de implicare , preocupari inalte, spiritualitate, ce vrem noi de la o prima doamna. In mod cert ea este suparata pe el dar nu stim ca nu il iubeste!

  Doamna Macron arata mai rau pentru varsta ei decat Trump pt varsta lui.

  Articolul e superficial si este un atac la adresa femeilor care s-au gasit intr-o casnicie cu un marlan, mitocan dar pe care cel mai probabil il iubesc…asta se poate intampla si nu e contra feminist. 🙂

 87. Nu este adevărat că în Maroc,femeile care nu poartă burka sunt hărțuite pe stradă.Sunt căsătorită aici în Maroc,(nu în capitală Rabat, unde oamenii sunt foarte moderni,ci undeva intr-un oraș berber) vă pot corecta in afirmația dvs greșită.Femeile din Maroc sunt libere să poarte capul acoperit sau nu,acum depinde de fiecare ce alege.

  1. @Estera: stimata doamna, comentariul dvs m-a socat. Locuiti in Maroc si nu stiti ce se intampla in tara dvs? NU stiti in ca in ultimele zile a avut loc un viol colectiv in fata calatorilor si a soferului dintr-un autobuz din Tanger, iar calatorii au asistat impasibili, pentru ca in Maroc violul si hartuirile sexuale sunt permise de autoritati pentru a determina femeile sa se acopere? Cititi va rog: http://www.lemonde.fr/afrique/article/2017/08/23/maroc-des-rassemblements-apres-l-agression-sexuelle-collective-d-une-jeune-femme-dans-un-bus_5175767_3212.html. In tara in care locuiti oamenii au iesit in strada impotriva “CULTURII VIOLULUI”!!!!!!!! In Maroc violurile si hartuirile sexuale au loc cu miile pe zi, iar autoritatile inchid ochii si nu pedepsesc faptasii. De ce? Am spus mai sus: pentru a determina femeile sa se acopere din cap pana in picioare. Cititi si aici: http://www.courrierinternational.com/article/temoignage-au-maroc-le-fleau-du-harcelement-de-rue. Le fleau du harcelement, va traduc, desi locuiti in Maroc si probabil stiti limba franceza,inseamna FLAGELUL HARTUIRILOR PE STRADA DIN Maroc. Cautati pe Google folosind cuvintele “harcelement sexuel Maroc” si veti descoperi mii de articole despre groaznicele si extrem de desele hartuiri pe strada care au loc Maroc. Veti gasi articole din 2011 pana in prezent. Violul care a avut loc in autobuz zilele trecute a fost picatura care a umplut paharul. Femeile din Maroc au iesit la ample proteste de strada in Casablanca si in toate orasele importante din Maroc. https://www.moroccoworldnews.com/2017/08/226857/bus-sexual-assault-case-protests-rape-culture-morocco/ Nu stiti ce se intampla la dvs in tara? Va informez eu. Internetul a luat foc. Femeile hartuite din Maroc au umplut cu mesaje retelele sociale: http://fr.africatime.com/maroc/articles/internet-mobilise-contre-le-harcelement-sexuel-des-femmes-au-maroc. Va traduc: internetul s-a mobilizat impotriva hartuirilor sexuale din Maroc, tara musulmana numarul 1 la capitolul hartuiri sexuale indreptate impotriva femeilor care nu se acopera, cu acordul tacit al autoritatilor. Numai in Romania nu se stie nimic. Si vad ca nici o marocana nu stie nimic. Doamna, in tara dvs, femeile ca dvs au iesit in strada sa protesteze fata de harturile sexuale de pe strada. Iertati-mi tonul comentariului, dar nu pot sa cred ca traiti in Maroc si mi-ati scris asa ceva. Pe viitor, cand doriti sa aflati ce se intampla in Maroc, nu ezitati sa-mi scrieti. Rolul meu dupa 19 ani in invatamantul superior este sa va informez. Stiu ca in Maroc mass-media este controlata de stat si ca informatiile nu ajung in toate provinciile, dar observ ca aveti acces la internet. Va rog mult, scrieti “harcelement sexuel Maroc” pe Google si cititi miile de articole. Sute de cazuri in fiecare zi. Ma infioara faptul ca habar nu aveti despre ceva ce a zguduit si indignat tot mapamondul.

 88. Foarte bine punctat! Pacat ca nu este citit ( cu sigurantaaaa!!!) de cine trebuie, de acele femei frumoase, care se cred puternice doar pentru ca arata foarte bine, sunt foarte bine imbracate, conduc masini luxoase si……..cam atat!

  1. Sunt doar curioasă. Femeile urâte se trebui marginalizate? Aveam un profesor in facultate…era urat si se imbraca simplu dar cand începea sa ne vorbească atât de frumos despre materia sa nu mai vedeam fizicul ci imi spuneam mereu cat de inteligent este si placut vorbeste…asteptam orele cu dumnealui…Eu mereu m-am desconsiderat ca-s urata…Si cu tot cu facultate sunt ingrijitoare la spital…Nu mi-am depasit gândirea…apreciez femeile desi mai putin frumoase reusesc

 89. Asa cum exista pedofili, de ce n ar exista si babofili? Fanteziile bolnave ale unora, in genre ale occidentalilor mascate de iubirea care nu tine cont de x,y,z.Usor usor, ajungem sa fim contemporani cu absurdul, cu grotescul prezentat sub forma normalului.Daca ea l a ajutat in mare parte sa fie presedinte, se pare ca acest Macrou nu si merita titulatura.Asteptam cu interes zoofilia, necrofilia.Nu mai conteaza atata timp cat e iubire reciproca, bazata pe “deschidere mentala, spirituala si fizica”. P.S. sunt oribil ca un cuplu, nu trebuie sa ai ochiul format sa ti dai seama de asta.

 90. @horea: Bine bine este necesar sa fie ATACATE femeile care iubesc marlani in general nu doar cele care iubesc marlani celebri, batrani si bogati.

  Drumul e greu si anevoios 🙂 Melania era si ea o fata simpluta inainte sa se mute intr-un intreg zgarie nori si apoi sa devina prima doamna a Americii…e mai greu pentru femeile in situatia aceasta sa nu mai cada in plasa bourjoaismului decat e pentru societate in general sa accepte genul asta de poveste ca si una de iubire legitima.

  Aveti un plan? Pt ca “pantsuit” Hilary se spune ca a pierdut deoarece nu au reusit femeile albe din working class America sa se identifice cu tinutele ei inspirate din Mao Zedong.

  Sa ne intalnim undeva la mijloc cu ele zic eu. Sa nu le mai ostracizam ca le plac hainele si sa fim mai echilibrati in abordare, poate asa o sa ne asculte mai multe.

  1. @Alexandra: chiar nu mi-am dorit sa ostracizez pe nimeni. Articolul este scris pe un ton semi-glumeț. Planul este sa continui sa iau atitudine. Iar reactiile sunt foarte-foarte incurajatoare. Cititi putin aici: https://horeabadau.ro/2017/08/30/500-000/

   Eu cred ca lucrurile merg in directia cea buna. Reactiile dvs, ale celor care ati citit, m-au entuziasmat.

 91. Sunt multe lucruri adevarate si triste in articolul dvs., dar eu nu cred ca femeile din franta sunt chiar un exemplu de urmat. Din experienta mea pot spune ca (dupa 20 de ani petrecuti la Paris), frantuzoicele sunt foarte dificile, ciudate si nu prea sunt apreciate in “europa de vest” asta chiar daca au anumite calitati si sunt
  independente , asa cum le descrieti dvs.

 92. Sincer nu am timp si jici chef sa citesc tot ce s-a scris aici.Dar spun asta: il apreciaza cineva pe tânărul de lângă doamna?Am spus-o si unei prietene ca mai rar astfel de bărbați,cel puțin în tara asta.Denota ca este o persoana deosebita,inteligenta …..nu continui pentru ca stiu ca nimeni nu va citi aceste randuri.Inca astept …..cine stie,daca plec din tara poate voi fi si eu fericita! Am 49 de ani si am ales sa nu fiu însoțită de un bărbat pentru ca nu m-a meritat niciunul.

 93. Nu e adevarat ca in Maroc femeile care nu se acopera complet sunt hartuite. iar nu mi se pare normal ca femeile sa se acopere doar fiidnca barbatii nu se pot stapani. Poate se imbraca asa pentru sine si se simt bine in pielea lor. Mi se pare sexista partea cu ‘esti desfranata daca nu te acoperi’ un fel de control asupra femeii. Fiecare face ce vrea doar nu ne intoarcem la vremurile cu batic. In plus romancele sunt frumoase si destepte in general si sigure pe sine. Poate nu le ai intalnit tu.

  1. @Loredana: referitor la prima parte a comentariului dvs, despre Maroc: este tara musulmana numarul 1 in lume la capitolul hartuiri sexuale. Iar vizate sunt persoanele care nu se acopera din cap pana in picioare. Iar autoritatile nu reactioneaza, nu pedepsesc faptasii. De ce? Ca sa oblige femeile sa se acopere din cap pana in picioare. Recent a avut loc un viol colectiv intr-un autobuz, intr-un mare oras, Tanger, iar calatorii si soferul au asistat impasibili. De ce? Pentru ca femeia era imbracata european. Cazul a starnit vii proteste pe tot mapamondul, numai in Romania am primit comentarii ca in Maroc nu exista hartuire sexuala. De citit: http://www.lemonde.fr/afrique/article/2017/08/23/maroc-des-rassemblements-apres-l-agression-sexuelle-collective-d-une-jeune-femme-dans-un-bus_5175767_3212.html. Oamenii au iesit in strada in toate orasele din tara impotriva “culturii violului”!!!!!!!! https://www.moroccoworldnews.com/2017/08/226857/bus-sexual-assault-case-protests-rape-culture-morocco/ . In Maroc violurile si hartuirile sexuale au loc cu miile pe zi, iar autoritatile inchid ochii si nu nu pedepsesc faptasii. De ce? Am spus mai sus: pentru a determina femeile sa se acopere din cap pana in picioare. Cititi si aici: http://www.courrierinternational.com/article/temoignage-au-maroc-le-fleau-du-harcelement-de-rue despre FLAGELUL hartuirilor sexuale pe strada in Maroc. Cautati pe Google folosind cuvintele “harcelement sexuel Maroc” si veti descoperi sute de articole despre groaznicele si extrem de desele hartuiri pe strada in Maroc. Din 2011 pana in prezent veti gasi articole. In urma violului din autobuz care a avut loc in ultimele zile internetul a luat foc pe mapamond pentru cauza femeilor din Maroc. Femeile hartuite din Maroc au umplut cu mesaje retelele sociale: http://fr.africatime.com/maroc/articles/internet-mobilise-contre-le-harcelement-sexuel-des-femmes-au-maroc. Ce se intampla in Romania? Trei persoane imi scriu: Nu exista hartuire sexuala in Maroc! Nu e minunat satul nostru, Romania, unde nu ajunge nicio informatie de interes public de pe mapamond?
   2. Ceea ce ati scris in partea a doua a comentariului arata ca nu ati inteles nimic din ce am scris. Va doresc, totusi, cele bune
   Si va invit ca pe viitor, inainte de a face comentarii de tipul “Nu este adevarat ca”, sa va documentati. Veti arata ca nu sunteti o romanca de genul celor pe care le-am ironizat in articol.

 94. Va amagiti singure, nimic din ce scrie in articolul acesta nu este adevarat. In realitate barbatii de pe tot mapamondul isi iau femei care sunt in perioada de fertilitate pentru ca pot face copii, asta e in natura umana si asa a fost dintotdeauna indiferent de curentul asta feminist care le manipuleaza pe femei crezand ca sunt puternice si independente pana cand realizeaza ca e o porcarie, o propaganda o amagire vestica al unor feministe fustrate. Se trezesc mai tarziu, singure, nefericite apoi devin disperate dupa aceeasi barbati care acum nu se mai uita la ele pentru ca sunt expirate ca un prezervativ uzat si au o mentalitate invechita. Cazul lui Macron este unul izolat asa cum premierul gay al Belgiei este indragostit de un barbat, asta nu il face o regula generala.Societatea vestica este mai permisiva cu asemenea cazuri, Da, barbatii sunt mai vizuali si mai putin emotionali in alegerea partenerei, decat femeile , e un lucru demonstrat stiintific, dar asta nu inseamna ca nu apreciaza o personalitate placuta, inteligenta si alte capacitati intelectuale cand este vorba de o relatie pe termen lung, asta daca barbatul nu e unul incult. De exemplu, afirmi ca in “În Franța este normal ca femeia să fie mult mai în vârstă decât bărbatul, cu 10-20-30 de ani.” , desi nu stiti cum este in Franta, in realitate nici un barbat din nici o tara cu atat mai putin din Franta nu isi va lua o babaciune decat daca are un fetis ciudat pentru asa ceva, cum este cazul pedofililor sa se uite dupa copii, de exemplu. Cu toate astea femeia aceea arata mult mai bine la varsta aceea decat 99 % dintre romance care nu se intretin prea mult, au grija doar sa isi puna o masca de farduri pe fata si sa se imbrace cu haine de firma care le sta ca naiba pe corpul lor diform ,nu fac sport ,sunt mult prea lenese, ajungand o epava la chiar 30 de ani . O alta minciuna este legata de o tara araba Maroc. Doar femeilor lor din religia islamista li se impune sa poarte burca/hijab nu si strainelor. E o chestie ce face parte din religia si cultura lor pentru a nu starni gelozia barbatilor. Romania e plina de asa zise ‘gold-diggere’ care nu le intereseaza viitorul unui barbat ci ceea ce le poate oferi acum, in prezent, nu gandesc deloc pe termen lung iar cuvantul ‘potential de dezvoltare’ nu face parte din vocabularul lor, pentru ca traim intr-o societate narcisista in care imaginea lor a femeii e sfanta iar barbatii devin niste unelte.

  1. @Cosmin. Am citit acest comentariu si m-am gandit: sa raspund sau sa nu raspund? In general nu intru in discutii la un asemenea nivel, pentru ca nu ma reprezinta. Voi face totusi doua precizari:

   1. Asa cum am spus, in Franta este ceva comun ca femeia sa aiba un partener mai tanar decat ea, chiar si cu 10-20-30 de ani. Predau de 6 ani in Franta, am batut Franta in lung si in lat cu masina mea, am trait in multe orase, cunosc foarte bine situatia. Dar am uitat sa fac o precizare: este vorba despre persoane inteligente. Astfel de cupluri se formeaza intre persoane inteligente. Si sunt foarte multe.
   2. Maroc este tara msulmana numarul 1 in lume la capitolul hartuiri sexuale. Iar vizate sunt persoanele care nu se acopera din cap pana in picioare. Tocmai ca sa fie obligate sa se acopere din cap pana in picioare. Recent a avut loc un viol colectiv intr-un autobuz, intr-un mare oras, Tanger, iar calatorii si soferul au asistat impasibili. De ce? Pentru ca femeia era imbracata european. Cazul a starnit vii proteste pe tot mapamondul, numai in Romania am primit comentarii ca in Maroc nu exista hartuire sexuala. De citit: http://www.lemonde.fr/afrique/article/2017/08/23/maroc-des-rassemblements-apres-l-agression-sexuelle-collective-d-une-jeune-femme-dans-un-bus_5175767_3212.html. Oamenii au iesit in strada impotriva “culturii violului”!!!!!!!! In Maroc violurile si hartuirile sexuale au loc cu miile pe zi, iar autoritatile inchid ochii si nu nu pedepsesc faptasii. De ce? Am spus mai sus: pentru a determina femeile sa se acopere din cap pana in picioare. Cititi si aici: http://www.courrierinternational.com/article/temoignage-au-maroc-le-fleau-du-harcelement-de-rue despre FLAGELUL hartuirilor sexuale pe strada in Maroc. Cautati pe Google folosind cuvintele “harcelement sexuel Maroc” si veti descoperi sute de articole despre groaznicele si extrem de desele hartuiri pe strada in Maroc. Din 2011 pana in prezent veti gasi articole. In urma violului din autobuz care a avut loc in ultimele zile internetul a luat foc pe mapamond pentru cauza femeilor din Maroc. Femeile hartuite din Maroc au umplut cu mesaje retelele sociale: http://fr.africatime.com/maroc/articles/internet-mobilise-contre-le-harcelement-sexuel-des-femmes-au-maroc. Ce se intampla in Romania? Trei persoane imi scriu: Nu exista hartuire sexuala in Maroc! Nu e minunat in satul nostru, Romania, unde nu ajunge nicio informatie de interes public de pe mapamond?

 95. Orice discutie despre imaginea ( de sine a) femeii in societatea romaneasca in care autorul nu face nici macar o mentiune la contributia ideologiei patriarhale in crearea ( si mentinerea) acestei imagini– prin mesajele industriei advertisingului, prin mesajele media, prin religie, prin valorile inculcate fetelor de la cea mai frageda varsta, prin discriminarea la locul de munca si mentinerea disparitatii financiare intre sexe — dezvaluie ca autorul este ori naiv, ori ignorant, ori rau-intentionat selectiv.

  Cateva intrebari la care ati putea cauta raspuns: de unde provin ideile exprimate in paragraful al doilea? Cine/ ce le-au facut pe femei sa gandeasca asa? Cine/ ce beneficiaza de inculcarea si perpetuarea acestei gandiri?

  Cautati, va rog, si definitia cuvantului “mansplaining.”

  1. @Livia: stimata doamna, trec cu blandete peste apelativele jignitoare pe care mi le-ati adresat. Sunt convins ca ati citit in graba textul si ati reactionat asa cum am scris aici – https://horeabadau.ro/2017/08/30/cum-sa-fim-mai-buni/. Textul meu nu este acuzator, rau-intentionat, nu sunt bau-bau, deci nu trebuie sa va aparati prin agresivitate la adresa mea. Textul meu a fost unul constructiv, pro-femei, pro-memanciparea femeii. Si, daca il recititi, o sa observati ca am scris despre efectele industriei cinematografice (am mentionat-o pe cea hollywoodiana, pentru ca are cel mai mare impact – bineinteles ca se adauga mass-media etc). Este adevarat, de asemenea si am scris asta intr-un alt comentariu, ca se impune si un text despre barbati. Il voi scrie. In speranta ca ati intrat pe link si ati citit articolul sugerat de mine, va informez ca nu sunt un urs 🙂

 96. Numai ca in Franta, femeiile se bat pentru aceste drepturi, totul nu este inca castigat.
  Nimic, nu este inca castigat la drepturiile femeiilor, si in fierace zii trebuie sa luptam ca sa le MENTINEM. Adica fara eforturi barbatii ni le iau.
  In Franta, pentru acelasi job , salariile femeilor sunt cu 30% inferioare a celor barbatiilor

 97. Mi-a plăcut ilustrația și anume, că dacă barbatul e frumos e bun iar dacă e urât e rău. Așa poți să spui şi despre femei, că dacă sunt frumoase sunt deștepte iar dacă sunt urâte sau blonde sunt proaste. Sau dacă ai bani ești deștept sau dacă te vede că ești sărac ești și prost. Doamne ce mentalități de doi lei au unii.

 98. Mult adevar in acest articol..din pacate traim intr-o lume superficila..in ziua de azi conteaza mai mult ambalajul decat continutul..se pune foarte mult accent doar pe frumusetea si aspectul fizic..un lucru e cert FRUMUSETEA E TRECATOARE!!asa ca aviz celor care se bazeaza pe frumusete si aspect fizic pentru a-si asigura un trai bun…

 99. Un articol excepțional , D – na Brigitte Macron e o persoana deosebita , stilata, rafinata , are multe atu- uri pentru care merita toata admirația si respectul nostru .
  Incantata de articolul dv.

 100. Si totusi… Sa generalizezi femeia din Romania mi se pare cel putin deplasat in exprimare. Dar, cu scuzele de rigoare, asta ati scris. Femeia de la noi versus femeia de la ei. Spre exemplu, eu vad cupluri pe strada care isi plimba piticii. Sunt al naiba de frumosi, indiferent cat arata de bine fizionomic sau nu si indeferent care e diferenta de varsta. Pe de alta parte, cum sunt foarte multe femei frumoase la exterior dar cam tute, asa sunt si femei frumoase fizionomic dar si inteligente; cum gasim femei mai putin inzestrate fizic dar deosebit de inteligente, asa gasim si femei mai putin frumoase la exterior dar si batute in cap. La fel si in cazul barbatilor. Nu vad predominanta. Ah, iar inducerea ideii ca e dovada de inteligenta daca te casatoresti cu cineva care e cu 20 de ani mai in varsta, e o copilarie, hai sa fim seriosi, caci poate fi la fel de bine dovada de alipire la o persoana stabila financiar. Hmmm…generalizarea asta… Apoi, sa faci o paralela cu obiceiul dezaxatilor din tari musulmane, de a viola femeile neacoperite, mi se pare total neinspirat. Exemplificarea are polarizare inversa si oricum nu are numitor comun (iti acoperi frumusetea sa nu fii hartuita / iti acoperi fata pentru ca nu esti frumoasa). Totusi, e prea mult sa gasesti analogie in comportamentul general valabil al unor popoare de scelerati la care, daca tensiunea sexuala ar fi cea care i-ar provoaca, ar trebui sa-si imbrace si caprele in burka. Daca dumneavoastra, ca formator, intelegeti ca e ok sa apostrofati femeile de la noi doar pentru simplul fapt ca niste pitipoance (care nu reprezinta femeia romanca) au facut haz de doamna cu pricina, va spun sigur ca sunt destui masculi care au facut aceelasi lucru.

  1. @Alexandru: stimate dommn, va rog sa gasiti in paragraful doi, primul rand, o nuanta. Am scris “nu toate”. Nu toate femeile. “Nu toate femeile” inseamna ca nu am generalizat. Comentariul dvs in care imi reprosati faptul ca am generalizat nu are subiect. Ati citit in graba ceea ce am scris si ati reactionat exact ca in acest articol: https://horeabadau.ro/2017/08/30/cum-sa-fim-mai-buni/. Va invit sa-l cititi. L-am scris special pentru cei care se grabesc si-mi lasa comentarii emotionale.

   Va multumesc

   In rest…spuneti ca “inducerea ideii ca e dovada de inteligenta daca te casatoresti cu cineva care e cu 20 de ani mai in varsta, e o copilarie, hai sa fim seriosi, caci poate fi la fel de bine dovada de alipire la o persoana stabila financiar” in conditiile in care eu am facut clar diferenta intre sotia lui Trump si cea a lui Macron…Ma acuzati de inca o generalizare care nu exista.

   Va astept cu un nou comentariu dupa ce cititi si aplicati ceea ce am scris aici: https://horeabadau.ro/2017/08/30/cum-sa-fim-mai-buni/

   Adica dupa ce stati putin pe ganduri. Si lasati sa treaca emotiile

   O zi frumoasa

 101. Aha, chiar că este un model pedofila asta ofilită…ce frumos! Nevasta și mama perfectă… pentru prima ei căsnicie, care, apropo, nu se pune? Dna prof. își părăsește soțul pentru un elev minor, mai mic decât fiul ei, dar e dată ca model pentru românce. De ce, că își expune pieile încrețite? Mai lăsați-ne cu așa-zisele exemple de emancipare, snobilor! Sunt destule românce de vârsta ei mult mai frumoase, naturale, și fără “palmaresul” ei de babă imorală și disperată.

  1. Haha, bravo Adela! acest articol mi se pare o mega-porcarie bazat pe niste argumente neconstructive si false :
   “În Franța, femeile nu-și construiesc viața în jurul unui bărbat, nici în jurul copiilor…” haha. eu am trait acolo 10 ani si sunt f multe femeii super-arogante cu mega tupeu si da intradevar uratele, si din cauza caracterul asta arogant niciodata un barbat va iubi cu adevarat o femeie. In schimb cand vezi o Romanca frumusica, dragalasa si un pic mai umila la caracter care sa chinuie atata sa te simti tu bine, nu ai cum sa topesti si chiar s-o apreciezi si s-o iubesti cu adevarat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *