Romamerica

De ce depindem atât de mult de validarea externă? De ce este atât de important ca Statele Unite să ne spună că este în regulă ceea ce facem în România, ca să ne simțim bine/validați? Altă întrebare: suntem americani sau europeni? Macron l-a înfruntat pe Trump și a fost aplaudat de toată Europa. Merkel a spus că Europa trebuie să-și gândească destinele pe cont propriu. Noi mergem la Înalta Poartă, Înalta Poartă ne spune că este în regulă ceea ce facem la noi în țară, deci începem și noi să credem. Pentru că ne-a spus Înalta Poartă. Dacă noi suntem dependenți de ceea ce ne spune Trump și dacă suntem mereu dependenți de validarea altui stat, altul decât Europa, din care facem parte, înseamnă că suntem un popor de categorie inferioară. Un popor care depinde mereu de un alt popor, mai mare, mai puternic, care simte nevoia să stea tot timpul în umbra cuiva. De ce? De frică să nu ne cucerească alt popor mai mare. Pentru că noi suntem un popor mic. Și vulnerabil.

Chiar suntem?

Pentru că dacă suntem, e grav. Înseamnă că ne este destinat statutul de căpșunari, de servitori prin casele altora, de sclavi în multinaționale recompensați cu 10% din salariul plătit în alte țări. Înseamnă că suntem popor de servitori. Care știe numai să lingușească un alt mare popor și să-i urmeze întocmai indicațiile.

Eu nu vreau sa cred asta. Eu cred că aceasta frică este falsă. Nu ne poate cuceri nimeni atât de ușor, iar alte țări europene, precum Ungaria, Polonia și Cehia au mult mai mult curaj în exprimarea unor puncte de vedere contrare celor ale altor “mari popoare”.

Eu sunt mândru că sunt român (cititi aici). Nu am complexe. Nu cred că suntem extraordinari numai dacă spune un “frate mai mare” și mă dezgustă/întristează comportamentul servil față de mari popoare/mari puteri etc.

Când s-a inaugurat baza de la Deveselu, premierul de atunci a tăiat panglica, apoi s-a aplecat servil, a cules-o de pe jos și a dat-o comandantului american.

Nicio altă țară din regiune nu pleacă atât de mult spinarea. Pentru beneficiul de a servi ca mână de muncă ieftină în companiile “fratelui mai mare”.

Și, foarte important: nu pierzi nimic dacă nu pleci, servil, spinarea. Nu te părăsește niciun aliat, nu te atacă niciun alt mare popor. Din contră, te respectă.

Când Trump a spus la Bruxelles că nu toate țările europene au crescut la 2% din PIB cheltuielile de apărare, mai mulți lideri europeni au zâmbit ironic și expresiile lor au fost reluate de toate televiziunile europene. Noi am mers la Washington și am raportat că am alocat 2% din PIB armatei. Ce contează că un profesor are salariul de 600 de euro etc? NU contează. Ne înarmăm. Că poate ne atacă rușii. Chiar ne atacă? Sau stăm în genunchi numai de frică?

Trump este cel mai prost președinte american din istoria Statelor Unite. Prin faptul că îngenunchem în fața lui arătăm un singur lucru: că suntem servitorii perfecți, pentru care nu contează cine este și ce face Stăpânul. Contează că e Stăpân.

Prefer pozițiile lui Macron și Merkel

One thought on “Romamerica”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *