Menu Close

Profesor – invitat la Universitatea Franche – Comte, din Montbelliard

În acest an am atins un punct de vârf al carierei mele profesionale: am fost invitat să predau la un Master clasa A+, adică cel mai bun Master pe domeniul Multimedia, la Universitatea Franche-Comte din Montbelliard. Acolo preda cel mai bun specialist în Social Media din Franța și, întrucât a plecat definitiv ca să predea la Montreal, în Canda, m-au invitat pe mine să țin cursul său. Și mi-au spus așa: “am preferat să aducem un specialist Social Media de la 2.500 de km, să plătim avion, cazare etc, pentru că am vrut să avem aici cel mai bun specialist în Social Media”. Nu a exista un lucru mai frumos pentru mine. Ca urmare a bunelor rezultate înregistrate în ultimii ani, am fost invitat să predau la cel mai bun Master din domeniu din Franța, cu cei mai buni studenți care lucrează în 3 D și în aplicații pe telefon. A fost o provocare profesională pentru mine și, deși am fost extrem de obosit, pentru că am avut câte 8 ore pe zi, ca să susțin un curs de semestru în 7 zile, m-am achitat de sarcină cu succes: am avut cele mai bune evaluări pe Universitate, ca la Nisa, mai exact cursul meu a fost evaluat ca: “cel mai bun curs din acest an”. M-am întors în țară obosit și fericit.

Am lucrat extraordinar cu studenți extrem de bine pregătiți ceea ce mi-a permis să ridic ștacheta enorm de mult și să discutăm despre cercetările mele avansate, aflate la granița dintre Web 2.0 și Web 3.0:

Această ultimă fotografie este făcută la ultimul seminar, cu grupa care a refuzat să plece acasă, deși era ultima întâlnire vinerea după-amiaza, nu puneam absențe, iar ei urmau să intre în vacanță. Au zis că nu vor să rateze în ruptul capului ultima întâlnire cu mine și au venit la ultimul seminar cu trolerelle. În loc să ia trenul de dimineață spre casă, l-au luat pe cel de seară ca să ne mai vedem o dată. Ei sunt dragii mei dragi. Suntem și acum prieteni pe Facebook 🙂

Locul este un paradis universitar. Am spus că dacă ar fi să mor și să ajung în Raiul Universitar, acesta este. Pentru acest master, pentru un singur master, este alocată o clădire întreagă, construită în 2004, cu două corpuri, cea din imagini: 

În clădire se află o sală de videoconferințe cu aparatură de ultimă oră, unde am  mi-am prezentat ultimele cercetări în fața profesorilor de la Universitatea Franche-Comte și, simultan, prin video, în fața profesorilor și cercetătorilor de la alte trei universități din Franța. Apoi am răspuns întrebărilor adresate simultan, de cei din sală și de cei care se aflau live în videoconferință. Mi-ar plăcea să avem asemenea aparatură la noi la facultate. Sau măcar la Universitate:

În corpul de clădire al masterului exista o garsonieră de lux unde eram cazat eu (la parter, ușa din dreapta):

Eram cam pustiu seara, dar m-am obișnut 🙂

Aceasta este biblioteca, deschisă în fiecare zi până la ora 20:

Mai jos este cantina, unde, pentru că este un Master clasa A+ există sală de fitness, piscină, toate pentru studenți și profesori. Imediat după cursuri lumea merge la piscină, unde se facce aquacycling sau merge să joace un tenis de perete, în imensa sală de fitness. Prânzul la cantină este subvenționat de Universitate și costă 3 euro.

Acesta este Montbelliard, orașul foarte cochet și frumos, unde vin studenți din toată țara și din străinătate, ca să ia o diplomă de Master clasa A+:

Următorul profesor invitat, după mine, era din Japonia.

Mândru că sunt român 🙂

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support