Cum să educi voința – exercițiu simplu

Voința, motor al activităților noastre zilnice, se educă. Așa cum creierul nefolosit se atrofiază, tot așa și voința neantrenată ne lasă baltă în momentele cele mai grele. Pentru educarea ei vă propun un exercițiu extrem de simplu:

Încercați să faceți același lucru, în fiecare zi, la aceeași oră. Orice lucru, oricât de simplu ar fi – să beți un pahar cu apă, să vă uitați la ceas, să duceți mâna la nas etc – trebuie făcut în fiecare zi, la aceeași oră. La început vi se va părea foarte ușor – să duci mâna la nas în fiecare zi la ora 15.00 fix pare ușor – dar va deveni din ce în ce mai greu de pus în practică, pe măsură ce vor trece zilele. La ora 15 veți avea altceva de făcut, exact la ora 15 va suna telefonul, veți uita etc.

Dar dacă veți continua exercițiul timp de o lună, voința dumneavoastră se va educa, va deveni mai puternică, pentru că o veți antrena zilnic, exact așa cum îți antrenezi mușchii la sală. Iar la finalul lunii veți putea să îndepliniți orice vă propuneți, pentru că voința puternică și antrenată vă va fi alături, ca să vă susțină. Va vrea să continue să lucreze, pentru că a fost antrenată. Și veți vedea cum poate face minuni.

Voi reveni și cu alte exerciții psiho-pedagogice.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *