Primul training Social Media în România

Primul training Social Media în România

Joi, 25 mai, voi susține primul training Social Media în România, la cele mai înalte standarde profesionale, alături de Train your Brain.

Voi expune, în premieră în România, cele mai noi Direcții și Tendințe de Comunicare în Social Media (toate sunt originale și îmi aparțin), în cadrul unui training de elită destinat specialiștilor în comunicare online (PR Social Media, Social Media Marketing), antreprenorilor care își promovează afacerile în online, precum și tuturor celor care doresc să afle direct de la sursă ce înseamnă comunicarea ACUM, la granița dintre Web 2.0 și Web 3.0.

Suntem cu toții într-un moment extrem de important, la trecerea de la Web 2.0, la Web 3.0, în momentul abandonării alfabetului scris și al comunicării prin imagini (anunțat de mine în 2010), al trecerii de la relația extrem de strânsă cu telefonul mobil, la adoptarea aplicațiilor 3 D, a ficțiunii, a personajelor și a discursului de tip videostorytelling video și 3 D, într-un moment în care discursul de tip Facebook este înlocuit de discursul de tip Instagram și Snapchat, iar Relația înlocuiește Informația.

Am structurat primul training Social Media astfel:

1.Prezentarea tendințelor actuale de comunicare în Social Media:

– Abandonarea alfabetului scris și comunicarea prin imagini.

– Tipuri de scriitură de succes în Social Media (cercetare proprie)

– Infantilizarea publicului și preeminența emoțiilor – cum le folosești? (cercetare proprie)

– Relația devine mai importantă decât informația. Care sunt cele 50 de universuri relaționale în care trăiesc publicurile Social Media (cercetare proprie)

2. Cum să construiești noul conținut de succes de tip TEXT în Social Media (content marketing, PR content):

– Structura storytellingului și noile genuri publicistice de succes în rețelele sociale. Cum să construiești un storytelling în 5 pași simpli pe  baza celor 50 de cuvinte care au succes în Social Media

– Cuvintele care fac buzz. Care sunt? Cum le folosești?

– Care sunt universurile de interes ale utilizatorilor din Social Media?

3. Cum să construiești noul conținut de succes de tip IMAGINE în Social Media (content marketing, PR content):

– Filtrele de tip Snapchat înlocuiesc fotografiile. Personajele înlocuiesc persoanele.

– Utilizatorii Instagram, Facebook și Fyuse (3 D) au dezvoltat câte un alfabet al imaginilor propriu fiecărei rețele, bazat pe stereotipuri. Învață să decodezi semnificațiile acestor mesaje și să folosești fiecare tip de alfabet.

– Conținutul vizual de tip Snapchat, Instagram, Fyuse (3 D) devine mai important decât conținutul de tip Facebook. Ce urmeaza? Tehnici de comunicare în 3 D, Fyuse.

4.Relația este mai importantă decât Informația. Construirea relațiilor devine mai importantă decât valoarea conținutului.

– Tehnici relaționale în Social Media. Contul de prieteni înlocuiește pagina. Tehnici

– Efectele sharing –economy, sharing- society asupra tehnicilor de comunicare

5. Tehnici de community management.

Prezentarea în premieră a Metodei Cetăților de Comunicare

– Metodei Cetăților de Comunicare (autor sociologul francez Luc Boltanski), care permite introspecția, radiografierea identitară a altor persoane în funcție de postările din rețelele sociale, organizarea lor în grupuri, în funcție de Cetățile din care fac parte.

– Evitarea conflictelor, managementul crizelor, optimizarea mesajelor în funcție de așteptările/nevoile individuale și de grup.

– Aplicare, exercitiu

Detalii despre primul training Social Media, pe trainyourbrain.ro

 

Horea Mihai Bădău este Formator acreditat ANC; Lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București; Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța (titular al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale la anul III Licență, Master 1 INFOCOM, Master 2 DISTIC, Master 2 EMIC, Master 2 CCOSI); Profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, Montbelliard, Franta, Master 2 Produits et Services Multimedia, Master clasa A+; Cercetător-principal la Laboratorul de cercetare Sic.Lab Mediteranee Nisa-Toulon; Autor al primelor manuale de Social Media și de Jurnalism Online (Tehnici de comunicare în Social Media, Ed. Polirom, 2011 și Manual de Jurnalism Online, Ed. Tritonic, 2015); Autor al primei Teorii Social Media prezentată și validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Comunicării și Informației. Teoria a fost publicată, în urma Congresului, într-un volum editat de SFSIC la Editura Harmattan, Paris, 2015; Autor al primei Carte Etice a Rețelelor Sociale publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză, în Științele Comunicarii: Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication; Jurnalist la Realitatea TV (editor si editor-coordonator), Radio France Internationale (realizator talk-show), Mediapro (Fondator și Redactor Șef la portalului Mediapro – www.apropo.ro); Fondator și președinte al Asociației Consumatorilor de Media care a militat timp de 10 ani pentru respectarea principiilor deontologice in presa romaneasca